Φωτογραφία: Shutterstock
Φωτογραφία: Shutterstock
06|10|2023 09:05
SHARE
2024 TRENDS

Τα 5 χρώματα που θα βλέπουμε το 2024 στο υπνοδωμάτιο, σύμφωνα με interior designers


Οι χρωματικές παλέτες για το 2024 έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους και οι interior designers αποκαλύπτουν ποια είναι τα χρώματα που θα βλέπουμε σις κρεβατοκάμαρες το 2024.

Ενώ ένα κλασικό λευκό μπορεί να ταιριάζει με τα πάντα, μπορεί να φανεί βαρετό. Και ενώ ένα φωτεινό χρώμα μπορεί να φαίνεται διασκεδαστικό και συναρπαστικό, είναι επίσης «επικίνδυνο» να ενσωματώσετε όλα τα υπάρχοντα διακοσμητικά και έπιπλα

Αν κάτι θέλουμε από το design της κρεβατοκάμαρας αυτό είναι σίγουρα να αποπνέει χαλαρά vibes, να είναι στιλάτο αλλά και cozy.

Στο Reader’s Digest, interior designers αποκαλύπτουν τα 5 χρώματα που θα βλέπουμε το 2024 στη διακόσμηση του υπνοδωματίου.

Τα 5 χρώματα που θα βλέπουμε το 2024 στο υπνοδωμάτιο, σύμφωνα με interior designers

Sage Green

Το πράσινο είναι ένα κλασικό χρώμα για το υπνοδωματίου. Τόσο αναζωογονητικό όσο και καταπραϋντικό, το sage green φέρνει την ομορφιά της φύσης μέσα στην κρεβατοκάμαρα. Όπως δήλωσε στο Homes & Gardens, η Alexandra Fox, interior designer στο John Lewis & Partners «Αν θέλετε να δημιουργήσετε ένα ήρεμο και φιλόξενο υπνοδωμάτιο, το πράσινο είναι σίγουρα ένα εξαιρετικό χρώμα για να ξεκινήσετε. To sage green είναι αρκετά απαλό για να αναμειχθεί καλά με τα υπάρχοντα χρώματα και ταιριάζει με τα έπιπλα σε ξύλινους φυσικούς τόνους.

Φωτογραφία: Shutterstock

Warm beige

Οι ουδέτεροι είναι πάντα στη μόδα, αλλά αυτή τη σεζόν το ζεστό μπεζ χρώμα έχει κλέψει τις καρδιές των interior designers καθώς δημιουργεί το απόλυτο φόντο. Τα υπνοδωμάτια πρέπει να αποπνέουν χαλαρότητα και ηρεμία οπότε η χρήση πολλών υφών σε διάφορους τόνους του μπεζ σε κλινοσκεπάσματα, μαξιλάρια και χαλιά είναι απαραίτητη.

Φωτογραφία: Shutterstock

Midnight blue

Φέρτε τον απέραντο νυχτερινό ουρανό στην κρεβατοκάμαρά σας με μια βελούδινη μπλε απόχρωση. Λίγο πιο σκούρο από την λουλακί απόχρωση του 2023, το μπλε αυτό είναι πλούσιο, δραματικό και συναισθηματικό. Ενώ το σκούρο χρώμα μπορεί να φαίνεται τρομακτικό στην αρχή μπορεί να λειτουργήσει ως «καμβάς», αναμειγνύοντας με αυτό σχεδόν οποιοδήποτε χρώμα θέλετε.

Φωτογραφία: Shutterstock

Rusty red

Όπως είδαμε φέτος, τα γήινα κόκκινα χρώματα στην κρεβατοκάμαρα μπορούν να έχουν τεράστιο αντίκτυπο. Όπως επισημαίνει η Gina Hannah του HGTV, «Το χρώμα είναι έντονο και αισθησιακό. Αυξάνει τον παλμό και την αρτηριακή πίεση και προσδίδει μια αίσθηση ενέργειας». Ενώ το έντονο και παιχνιδιάρικο κόκκινο μπορεί να ταιριάζει καλύτερα στην κρεβατοκάμαρα ενός παιδιού, μια πολυτελής απόχρωση σαν αυτή είναι τόσο ώριμη όσο και εκλεπτυσμένη.


Φωτογραφία: Shutterstock

Soft Yellow 

Το κίτρινο είναι χαρούμενο και ενισχύει τη διάθεση, καθώς μπορεί να κάνει έναν μικρό χώρο να φαίνεται πολύ μεγαλύτερος. Η Dunn-Edwards Paints μόλις κυκλοφόρησε τις χρωματικές τάσεις της για το 2024, συμπεριλαμβανομένων πολλών κίτρινων αποχρώσεων, όπως τα Vibrant Honey, Lemon Lime και Ochre Revival. Για να κάνετε αυτό το χρώμα κατάλληλο για κρεβατοκάμαρα, επιλέξτε μια απαλή κίτρινη απόχρωση στη συνέχεια αντιμετωπίστε αντισταθμίστε την με πιο δροσερούς, ηρεμιστικούς τόνους όπως το γκρι σχιστόλιθου. Αυτός ο συνδυασμός θα προσφέρει μια εξαιρετική αίσθηση ισορροπίας και δυναμισμού.

Φωτογραφία: Shutterstock
SHARE