σπίτι με ατμοσφαιρικό φωτισμό
Φωτογραφία: Shutterstock
11|12|2023 11:27
SHARE
TIPS ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ

5 μυστικά για να δείχνει μεγαλύτερο το σπίτι σας, σύμφωνα με interior designer


Η interior designer Dara Huang αποκάλυψε πέντε τρικς που μπορούν να κάνουν το σπίτι να δείχνει μεγαλύτερο.

Η Dara είναι αρχιτέκτονας με σπουδές στο Χάρβαρντ, έχει καθιερωθεί στον κλάδο της και μάλιστα εμφανίστηκε ως κριτής στο πρόγραμμα του Channel 4, Big Interiors Battle.

Η Dara, η οποία έχει εργαστεί σε έργα όπως το Tate Modern Museum στο Λονδίνο και ο ουρανοξύστης Tribeca στη Νέα Υόρκη, με συνέντευξή της στη Daily Mail, αποκάλυψε τα πέντε μυστικά για να δώσετε στο μικρό σπίτι εύρος και να το κάνετε να δείχνει μεγαλύτερο.

5 μυστικά για να δείχνει μεγαλύτερο το σπίτι σας, σύμφωνα με interior designer

Κρυφοί αποθηκευτικοί χώροι

Ο χώρος (ή η έλλειψή του) μπορεί να γίνει πρόβλημα. Για να εξοικονομήσετε χώρο και να φαίνεται μεγαλύτερο το σπίτι η Dara τονίζει τη σημασία των κρυμμένων επίπλων. Για παράδειγμα τα τραπέζια που λειτουργούν ως πάγκοι με σκαμπό και διπλασιάζονται σε περίπτωση που έρθει κάποιο στο σπίτι είναι ιδιαίτερα βοηθητικά.

Τα κρυμμένα συρτάρια, εσωτερικά του τοίχου, παρέχουν επιπλέον χώρο αποθήκευσης χωρίς να επιβαρύνουν τον τοίχο. Μια καλή επιλογή είναι να επενδύσετε σε ένα τραπεζάκι σαλονιού με έξτρα αποθηκευτικό χώρο ή έναν καναπέ που ανοίγει και κρύβει χώρο για αποθήκευση.

unsplash/@kirillz

Αντανακλαστικά έπιπλα

Η Dara τονίζει, επίσης, πώς μια καλή επιλογή είναι η χρήση ανακλαστικών επιφανειών για τη δημιουργία της ψευδαίσθησης ενός μεγαλύτερου χώρου. Αντί για έναν καθρέφτη, γιατί να μην προσθέσετε δύο;

Δεν είναι μόνο οι καθρέφτες που μπορούν να βοηθήσουν στη δημιουργία αυτής της ψευδαίσθησης, αλλά και τα φωτιστικά, τα γλυπτά και οι κορνίζες. Με την προσθήκη αυτών των επίπλων, τόσο τα φυσικά όσο και τα εσωτερικά φώτα αντανακλώνται σε όλο το δωμάτιο, δημιουργώντας έναν φωτεινότερο χώρο. Η εφαρμογή αυτών των κομματιών δημιουργεί μια ψευδαίσθηση ότι το δωμάτιο είναι μεγαλύτερο παίζοντας με το φως και τις σκιές.

Φωτογραφία: Shutterstock

Πολυλειτουργικά έπιπλα

Μια τηλεόραση μπορεί συχνά να μοιάζει το σημείο «εστίασης» ενός δωματίου, ειδικά ενός μικρού χώρου.

Όταν πρόκειται για εσωτερική διακόσμηση, καθιστούν επίσης δύσκολη την αύξηση του φενγκ σούι. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Dara πρότεινε μια τηλεόραση πολλαπλών χρήσεων, η οποία μπορεί να φαίνεται σαν έργο τέχνης όταν είναι απενεργοποιημένη.

Διακόσμηση

Σύμφωνα με την Dara τα διακοσμητικά και το design είναι ένας από τους απλούστερους τρόπους για να διατηρήσετε τον χώρο σας φρέσκο. Για το φθινόπωρο και το χειμώνα, η Dara συμβουλεύει να «παίζουμε» με περισσότερες υφές και μοτίβα.

Τα χαλιά μπορούν επίσης να κάνουν τεράστια διαφορά σε έναν χώρο, κάνοντάς τον ζεστό, αλλά και μεγαλύτερο. Ενα χαλί με ουδέτερα χρώματα είναι η ασφαλέστερη επιλογή.Όταν πρόκειται για την άνοιξη και το καλοκαίρι, αλλάξτε το και επιλέξτε ελαφριά υλικά, όπως λινό.

Εστιάστε στα παράθυρα

Εάν ένας χώρος φαίνεται μικρός αλλά έχει όμορφη θέα, τότε μην ανησυχείτε επειδή η Dara αποκάλυψε ένα εύκολο hack για να μεγιστοποιήσει τον χώρο. Απλώς κατευθύνετε κάθε έπιπλο στο κέντρο του δωματίου και ο χώρος θα είναι μεγαλύτερος σε στιγμές.

Κάνοντας τα παράθυρα το σημείο εστίασης, η θέα θα γίνει γρήγορα μέρος του δωματίου, όχι μόνο δημιουργώντας την ψευδαίσθηση του πρόσθετου χώρου, αλλά αξιοποιώντας στο έπακρο αυτό που έχει σημασία.

Φωτογραφία: Shutterstock
SHARE