Φωτογραφία: Shutterstock
Φωτογραφία: Shutterstock
15|01|2024 12:53
SHARE
HOME HACKS

Ακατάστατο χολ: 4 απλά και έξυπνα tips για να δείχνει πάντα τακτοποιημένο


Τα χολ στα περισσότερα σπίτια δίνουν την πρώτη εντύπωση για τον χώρο.

Σε πολλές περιπτώσεις, ακόμα κι αν το σπίτι είναι μεγαλύτερο, το χολ μπορεί να είναι μικρό επομένως, μερικά tips αλλά και τα κατάλληλα έπιπλα μπορούν να βελτιώσουν την εικόνα του και να κάνουν τον χώρο να δείχνει μεγαλύτερος.

Το μυστικό για να έχουμε έναν όμορφο χώρο, τακτοποιημένο και με ωραία αισθητική είναι η οργάνωση. Γι΄αυτό παίζει καθοριστικό ρόλο το να τακτοποιούμε σχολαστικά το εκάστοτε δωμάτιο.

Ακόμη ένα στοιχείο που δίνει έξτρα πόντους είναι τα έπιπλα. Κατάλληλα για τα τετραγωνικά που έχουμε στη διάθεσή μας, γουστόζικα και πρακτικά, τα έπιπλα είναι εκείνα που δίνουν ταυτότητα σε έναν χώρο αλλά συνάμα μας επιτρέπουν να «κρύψουμε» όσα δεν θέλουμε να είναι σε κοινή θέα, αν έχουν αποθηκευτικό χώρο.

Πώς να δείχνει το χολ σας πάντα τακτοποιημένο

Για αρχή, πρέπει να επιλέξετε μια κρεμάστρα ή ένα καλόγερο ιδανικό για τον χώρο. Ανάλογα με τα τετραγωνικά του χολ αλλά και τον αριθμό των ατόμων που μένουν στο σπίτι, αναζητήστε ένα έπιπλο- κρεμάστρα που εξυπηρετεί τον σκοπό σας. Το στοίχημα είναι τα πανωφόρια να μην φαίνονται ακατάστατα, αλλά τοποθετημένα κάπως συμμετρικά.

Αν ο χώρος είναι μικρός, μπορείτε να τον μεγενθύνετε οπτικά χρησιμοποιώντας ένα καθρέφτη. Επιλέξτε έναν καθρέφτη μοντέρνο, στρογγυλό ή πείτε «ναι» σε έναν πιο μίνιμαλ σχέδιο. Αν το σπίτι σας έχει vintage πινελιές, μπορείτε να επενδύσετε σε ένα κομψό σχέδιο με χρυσό περίγραμμα.

Μια κλειστή παπουτσοθήκη είναι ιδανική καθώς δεν πιάνει πολύ χώρο, τα παπούτσια δεν είναι σε κοινή θέα και μπορείτε να τοποθετήσετε επάνω της και διακοσμητικά χρησιμοποιώντας την και ως έπιπλο για τα κλειδιά σας. Ωστόσο, ένα έπιπλο που συνδυάζει κρεμάστρα και ράφια για τα παπούτσια μπορεί να είναι σωτήριο αν έχετε πολύ μικρό χολ, αφού συνδυάζει δύο έπιπλα σε ένα.

Τέλος, η καθαριότητα και η οργάνωση είναι το Α και το Ω. Κρεμάσετε μόνο τα παλτά και τα αξεσουάρ που χρησιμοποιείτε καθημερινά. Είναι σημαντικό να επιμείνετε σε αυτό γιατί, αν εναλλάσσετε δύο τρία πανωφόρια και τσάντες και τα κρεμάτε στην είσοδο, αφενός θα σκονίζονται και θα ταλαιπωρούνται και αφετέρου ο χώρος θα δείχνει ακατάστατος και γεμάτος.

SHARE