διακόσμηση σαλονιού H&M Home
Φωτογραφία: H&M Home
DECO

Clustering: H νέα τάση στο design που θυμίζει σκηνικό από ταινία


Μια νέα τάση στο design βρίσκει πολλούς υποστηρικτές και πλέον στην πλατφόρμα του Tik -Tok του δόθηκε συγκεκριμένο όνομα.

Ο λόγος για το «clustering» ένα deco trend που υπόσχεται να δώσει στις γωνιές του σπιτιού μια ανεπιτήδευτη γοητεία, ένα ρομαντισμό και μια ταυτότητα, εμπνευσμένη από τη ζωή και την καθημερινότητα σου.

Ενδεχομένως ακολουθείς ήδη την τάση αυτή και δεν το ξέρεις, για να σε βοηθήσουμε όμως να την κατανοήσεις καλύτερα, πρόκειται για τη διακοσμητική παρέμβαση σε γωνιές του σπιτιού, όπως σε τραπεζάκια ή ράφια, που εμπεριέχουν βιβλία, κεριά, ακόμη και βάζα με λουλούδια, όλα σε ένα.

Με λίγα λόγια, η διακοσμητική αυτή παρέμβαση επιτρέπει μια, κατά κάποιο τρόπο, ομαδοποίηση διακοσμητικών σε ένα σημείο, αποπνέοντας έναν ρομαντισμό και μια ιδιαίτερη ζωντάνια.

Clustering: H νέα τάση στο design που θυμίζει σκηνικό από ταινία

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει και η Avery-Claire Nugent στο σχετικό βίντεό της στο Tik -Tok, κάθε σύμπλεγμα αντικειμένων μπορεί να πει μια ιστορία για το ποιοι είμαστε και να μετατρέψει το σπίτι μας εύκολα και γρήγορα σε σκηνικό ρομαντικής ταινίας. Τρανό παράδειγμα τα γουστόζικα σπίτια πρωταγωνιστών σε ταινίες με ρομαντικές γωνιές, με στοιβαγμένα βιβλία, κεριά και λουλούδια.

@acnugs Clustering 101 😌 #fyp #nyc #nycapartment #greenscreen #interiordesign #homedecor #apartmentdecor #apartmenttour #maximilism #pinterest #pinterestaesthetic #pinterestinspo #decortips4you #decortips #decorating #style ♬ Choking on Flowers - Fox Academy

Βασική προϋπόθεση φυσικά του clustering είναι το μέτρο. Η ισορροπία μεταξύ του εκλεπτυσμένου και του ακατάστατου είναι λεπτή, για αυτό και χρειάζεται προσοχή.

Πώς να υιοθετήσετε το Clustering trend, αν δεν το έχετε κάνει ήδη

Έμπνευση μπορείτε να πάρετε από τα Instagram posts Influencers, στα οποία πολύ συχνά μπορεί κανείς να δει πως, για παράδειγμα, στο τραπεζάκι του σαλονιού υπάρχουν αρμονικά ακουμπισμένα βιβλία μόδας, κηροπήγια, μεταλλικά διακοσμητικά, κοσμήματα και λουλούδια.

@acnugs Replying to @itslucasbrown Would we like more of these cluster with me vids? 🥹✨💘 ily cluster lovers #fyp #SeeHerGreatness #clustering #clusteringdecor #maxamiliststyle #maximilistinterior #maximalism #maximalismdecor #trinkets #trinketdish #interior #interiordesign #interiordesigner #interiordecor #interiors #interiorstyling #interiorstyle #homedecor #homedecorideas #homedecortiktok #homedecoration #homedecortips #apartmentdecor #apartmentdecorating #apartmentdecorideas #apartmentdecortips #apartmentdecorinspo #apartmentdecornyc #feminineenergy #feminineurge #femininestyle #ohhowilovebeingawoman #nycapartment #nycapartmenttour #nycapartments #vignettes #vignettestyling #curatedhome #curatedhomedecor #cluttereddesign #elevateeveryday #elevateeverydaylife #romanticizeyourlife #romanticize ♬ Beach baby - Amber Rought

Μια συμβουλή για να ακολουθήσετε το Clustering είναι να βάλετε σε κάθε γωνιά του σπιτιού αντικείμενα που αντιπροσωπεύουν εσάς. Τα αγαπημένα σας items θα δώσουν ταυτότητα στον χώρο και μια πινελιά ρομαντισμού. Κοσμήματα που αγαπάτε αλλά δεν φοράτε ποτέ, διακοσμητικά μπουκάλια αρωμάτων, μικροσκοπικές φιγούρες, ένας τόμος βιβλίου και μερικά κεριά είναι ιδανικά διακοσμητικά για να κάνετε υιοθετήσετε σιγά -σιγά το trend αυτό και να καταλάβετε πώς λειτουργεί το Clustering.

Τέλος, μπορείτε να προσθέσετε μικρές «μαγικές» γωνιές σε οποιοδήποτε δωμάτιο, από το μπάνιο μέχρι την κουζίνα άλλωστε, η ομορφιά της τάσης είναι ότι δεν απαιτεί την αγορά νέων αντικειμένων. Συγκεντρώστε τα διακοσμητικά που ήδη έχετε και δημιουργήστε «ομάδες» που θα δώσουν στο χώρο νέο αέρα.

SHARE