Φωτογραφία: Shutterstock
Φωτογραφία: Shutterstock
21|09|2023 09:43
SHARE
DESIGN

Interior designer αποκαλύπτει 5 πράγματα που δεν θα είχε ποτέ στην κουζίνα


Όπως και κάθε άλλος χώρος, η κουζίνα του σπιτιού πρέπει να αντανακλά την αισθητική και να είναι διακοσμημένη με στιλάτο αλλά και πρακτικό τρόπο.

«Θεωρώ ότι οι κουζίνες πρέπει να σχεδιάζονται με γνώμονα τη λειτουργικότητα αλλά και τη διαχρονικότητα» λέει στο περιοδικό Insider, interior designer.

Η κουζίνα αποτελεί ένα δωμάτιο του σπιτιού στο οποίο δημιουργεί κανείς ευφάνταστα και γευστικά πιάτα που φέρνουν κοντά όλη την οικογένεια και τους φίλους.

Όσον αφορά λοιπόν τη διακόσμηση, πρέπει να είναι απλή και διαχρονική, να μην έχει πολλά περιττά έπιπλα ή διακοσμητικά items.

Interior designer αποκάλυψε στο Insider 5 διακοσμητικά trends τα οποία δεν θα επέλεγε ώστε ο χώρος να είναι ισορροπημένος, μοντέρνος αλλά και να μένει ο χώρος καθαρός με λιγότερη προσπάθεια.

Interior designer αποκαλύπτει 5 πράγματα που δεν θα είχε ποτέ στην κουζίνα

Ανοιχτά ράφια

Τα ανοιχτά ράφια είναι ένας όμορφος τρόπος να απογειώσεις το design της κουζίνας αλλά η συσσώρευση σκόνης σε εκτεθειμένα αντικείμενα απαιτεί συχνό καθαρισμό. Η έλλειψη κρυφής αποθήκευσης για να κρατήσει την ακαταστασία μακριά από τα μάτια μπορεί επίσης να δημιουργήσει έναν οπτικά χαοτικό, ακατάστατο χώρο.

Βαριές κουρτίνες που θα παγιδεύσουν τις οσμές του μαγειρέματος

Τα βαμβακερά και λινά υφάσματα, από τα οποία κατασκευάζονται πολλές κουρτίνες, ξεθωριάζουν γρήγορα στο άμεσο ηλιακό φως και πρέπει να πλένονται τακτικά. Οι χοντρές κουρτίνες «βαραίνουν» επίσης τον χώρο, κάτι που δεν ταιριάζει σε μια κουζίνα.

Laminate ντουλάπια

Τα ντουλάπια laminate είναι μια δημοφιλής και οικονομική επιλογή, ωστόσο, νερά και υδρατμοί μπορούν να τα καταστρέψουν, να «φουσκώσει» το ξύλο και να χρειαστούν αντικατάσταση.

Σετ πιάτων σε ίδια χρώματα

Είναι λογικό να αγοράζετε σετ πιάτων με πανομοιότυπα πιάτα, μπολ και πιατάκια που ταιριάζουν μεταξύ τους αλλά τα ταιριαστά σετ πιάτων μπορεί να φαίνονται βαρετά και συχνά στερούνται προσωπικότητας.

Φυτά και γλάστρες

Τα φυτά είναι μια όμορφη προσθήκη στη διακόσμηση της κουζίνας, αλλά συλλέγουν σκόνη και μπορούν να καλυφθούν με στρώματα μαγειρικού λίπους που είναι δύσκολο να καθαριστούν. Τα ψεύτικα φυτά μπορεί επίσης να παγιδεύουν οσμές μαγειρέματος εάν δεν καθαρίζονται τακτικά και τα φυσικά φυτά είναι ευαίσθητα σε μούχλα, υγρασία και παράσιτα.

SHARE