Ένα μίνιμαλ διαμέρισμα στο Γκολφ Γλυφάδας
Φωτογραφία: Μιχάλης Δαμασκός
SCANDI HOME

Ένα διαμέρισμα, σκανδιναβικού στιλ, λουσμένο με άπλετο φως στο Γκολφ της Γλυφάδας


Ένα μίνιμαλ διαμέρισμα στο Γκολφ Γλυφάδας επηρεασμένο από την σκανδιναβική διακόσμηση, η οποία αγαπάει την απλότητα και τις καθαρές γραμμές.

To project χωροθετείται στην περιοχή του Γκολφ της Γλυφάδας και αποτελεί μέρος ενός
συγκροτήματος πολυτελών διαμερισμάτων δίπλα στο παλιό αεροδρόμιο. Με άπλετη θέα
προς τον Υμηττό και την παραλία της Γλυφάδας
, η κατοικία λούζεται από φως,
δημιουργώντας οπτικές οάσεις.

Ο ιδιοκτήτης του εν λόγω διαμερίσματος, λάτρης του λιτού σκανδιναβικού στυλ και των καθαρών γεωμετρικών γραμμών, ενέπνευσε τη Stokas Ιnc. για ένα σχεδιασμό βασισμένο στην ιδέα της αφαίρεσης και ταυτόχρονα τη δημιουργία ενός ενιαίου εσωτερικού χώρου που απαρτίζεται από εστίες διημέρευσης.

Τα συνεχόμενα υαλοστάσια κατά μήκος της μπροστινής όψης του διαμερίσματος μετατρέπουν τα όρια του εσωτερικού χώρου με τον εξωτερικό ασαφή, αφαιρώντας την αίσθηση του όγκου. Αυτή την αίσθηση ελαφρότητας και βάθους έρχεται να ενισχύσει το φυσικό δρύινο δάπεδο που διατρέχει απρόσκοπτα όλον το εσωτερικό χώρο με εξαίρεση τα λουτρά, καθώς και το λευκό χρώμα στους τοίχους, που ήταν φυσικά αδιαπραγμάτευτο από έναν λάτρη του μινιμαλισμού.

Φωτογραφία: Μιχάλης Δαμασκός

Τα κατακόρυφα εμφανή πάνελ σκυροδέματος στην κουζίνα και τα υπνοδωμάτια αποτελούν τεχνοτροπία βασισμένη στην πατητή τσιμεντοκονία, με το αποτέλεσμα να είναι εξαιρετικά ρεαλιστικό στην αφή και την όψη. Η κεραμική κουζίνα κινείται σε αυστηρές γεωμετρικές γραμμές. Το σκοτεινό ανθρακί χρώμα της και το υλικό που παραπέμπει σε κάποιο ηφαιστειακό κράμα τη μετατρέπουν σε ένα εστιακό σημείο που κάνει οποιαδήποτε μορφή ζωής που κινείται μέσα της να ξεχωρίζει.

Φωτογραφία: Μιχάλης Δαμασκός

Ο δραματικός μαύρος τοίχος του τζακιού με την επιβλητική βάση από μαύρο μάρμαρο Βόλου είναι ίσως η μοναδική μαξιμαλιστική απόκλιση προσθέτοντας βάρος και δίνοντας έμφαση σε έναν κατά τ’ άλλα αέρινο χώρο.

Φωτογραφία: Μιχάλης Δαμασκός

O χώρος του σαλονιού, κομψός και στυλιζαρισμένος, χωρίζεται σε τρεις εστίες διημέρευσης. Αντικείμενα διαφορετικής κλίμακας μπολιάζουν το χώρο με χαρακτήρα. Μια σχεδόν θεατρική γωνιά ξεπροβάλλει μέσα από μια όαση πράσινου, με τις δύο βελούδινες πολυθρόνες σε έντονο σμαραγδί να προσθέτουν πολυτέλεια και χρώμα σε μια κατά τ΄ άλλα ουδέτερη παλέτα.

Φωτογραφία: Μιχάλης Δαμασκός

Ένα σημαντικό από τα εμπόδια του έργου ήταν το σχετικά χαμηλό ύψος του διαμερίσματος. Η Stokas Inc., αντιμετωπίζοντάς αυτή τη δυσκολία ως πρόκληση επέλεξε να την εντάξει στο σχεδιασμό, επενδύοντας με γυψοσανίδα τόσο τις οροφές των εξωστών του διαμερίσματος όσο και των εσωτερικών χώρων, δίνοντας την αίσθηση συνέχειας στον παρατηρητή.

Φωτογραφία: Μιχάλης Δαμασκός

Τα υπνοδωμάτια είναι ένας χώρος των οποίων η αντιμετώπιση είναι ολιστική. Όλα τα έπιπλα των υπνοδωματίων είναι sure mesure δημιουργίες από την Interior Designer ώστε να πληρούν όλες τις ανάγκες του ιδιοκτήτη αλλά και να επιτρέπουν την πλήρη εκμετάλλευση του χώρου χωρίς περιορισμούς.

Φωτογραφία: Μιχάλης Δαμασκός

Τα en-suite λουτρά αποτελούν άμεση συνέχεια του χώρου των υπνοδωματίου καθώς διαχωρίζονται από αυτόν μόνο με τζαμαρίες με τη δυνατότητα, βέβαια, εξασφάλισης της ιδιωτικότητας όταν αυτή απαιτηθεί μέσω της χρήσης στοριών.

Φωτογραφία: Μιχάλης Δαμασκός

Τα λουτρά έχουν επενδυθεί με ελληνικά μάρμαρα Βόλου και Βώλακα. Ο ατμοσφαιρικός φωτισμός και η ενδοδαπέδια θέρμανση τα μετατρέπουν σε χώρους χαλάρωσης και ευεξίας. Οι μαρμάρινες επιφάνειες προσθέτουν με επιπλέον πολυτέλεια αλλά και ταυτόχρονα γήινη απλότητα.

Φωτογραφία: Μιχάλης Δαμασκός

Interior Design: Νατάσσα Κοκκαλιάρη
Photos: Μιχάλης Δαμασκός

SHARE