Φωτογραφία: shutterstock
Φωτογραφία: shutterstock
16|10|2022 09:00
SHARE
ΣΠΙΤΙ

Το ιδανικό χρώμα για κάθε δωμάτιο του σπιτιού για τύχη και αρμονία στη ζωή σου


Μήπως να σκεφτείς ξανά τη διαμόρφωση του χώρου του σπιτιού σου και να σκεφτείς σοβαρά τα χρώματα που θα δώσουν φως στους τοίχους και κατ’ επέκταση στη ζωή σου;

Μπορεί η επιλογή χρωμάτων για κάθε δωμάτιο ξεχωριστά να μοιάζει δύσκολη ωστόσο, σύμφωνα με το Φενγκ Σούι, θα επωφεληθείς από τη δύναμη των χρωμάτων.

Σύμφωνα με το Φενγκ Σούι κάθε δωμάτιο έχει τις δικές του ιδανικές αποχρώσεις και με κάποιο ενδεχομένως πιο σκούρο χρώμα είναι πιθανό να σαμποτάρεις τον εαυτό σου, την τύχη και τη σχέση σου.

Για παράδειγμα, όπως αναφέρεται και στο fengshuibeginner, στο υπνοδωμάτιο θα πρέπει να έχουμε ανοιχτόχρωμα χρώματα όπως το λευκό, ή οποιοδήποτε άλλο γήινο χρώμα όπως το απαλό -ανοιχτό καφέ. Αυτό θα μας βοηθήσει να ξεκουραστούμε και να αναζωογονηθούμε μέσα στο υπνοδωμάτιο.

Εάν το χρώμα στους τοίχους είναι πολύ φωτεινό δεν θα μας επιτρέψει να ξεκουραστούμε ενώ εάν είναι πολύ σκούρο και θαμπό μπορεί να μας προκαλέσει μελαγχολικά συναισθήματα. Επίσης, τα έντονα χρώματα όπως το μπορντό και το σκούρο μπλε, μιας και δεν είναι «ήρεμα» χρώματα μπορούν να φέρουν εντάσεις στη σχέση του ζευγαριού και προβλήματα.

Φωτογραφία:unsplash/@spacejoy

Οι συνιστώμενες αποχρώσεις για το σαλόνι είναι οι κρεμ, τα γαλακτερά χρώματα και όσα κατατάσσονται στην παλέτα του γκρι επειδή μπορούν να κάνουν τους καλεσμένους μας να νιώσουν άνετοι. Αποπνέουν μια ασφάλεια και μια σιγουριά. Το σκούρο μπλε είναι σίγουρα απαγορευτικό γιατί σύμφωνα με το Φενγκ Σούι μπορεί να φέρει αναστάτωση ενώ και το κόκκινο χρώμα μπορεί να διαταράξει την αρμονία στην οικογένεια.

Φωτογραφία: shutterstock

Το λευκό είναι ένα χρώμα που συμβολίζει την καθαριότητα και για αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εξουδετερώσει την αρνητική ενέργεια στο μπάνιο ωστόσο και το ανοιχτό μπλε χρώμα είναι ιδανικό για το μπάνιο αφού δίνει μια καταπραϋντική αίσθηση. Με βάση την αρχή του Φενγκ Σούι, η τουαλέτα αντιπροσωπεύει το στοιχείο του νερού, οπότε είναι καλό να αποφεύγονται το κόκκινο ή το σκούρο μοβ χρώμα επειδή υπάρχει σύγκρουση μεταξύ νερού και φωτιάς.

Φωτογραφία: unsplash/@jorgendejorge

Όσο για την κουζίνα, το χρώμα της άμμου και το χακί είναι ιδανικά για την κουζίνα επειδή φέρνουν σταθερότητα στο νοικοκυριό.

SHARE