Φωτογραφία: Pexels
Φωτογραφία: Pexels
19|05|2023 22:52
SHARE
ΦΕΝΓΚ ΣΟΥΙ

Φένγκ Σούι: 4 τρόποι να διακοσμήσετε την τραπεζαρία -Με αυτές τις αλλαγές θα προσελκύσετε τον πλούτο


Σύμφωνα με τους κανόνες του φενγκ σούι, η τραπεζαρία είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό μέρος του σπιτιού.

Εκεί τρώμε με την οικογένεια και τους φίλους μας, οπότε είναι σημαντικό να δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στον τρόπο με τον οποίο είναι διακοσμημένος ο χώρος, στα υλικά που χρησιμοποιούμε για τα έπιπλα και στις διάφορες λεπτομέρειες.

Το πιο σημαντικό σημείο, όμως, που πρέπει να θυμόμαστε για το φενγκ σούι, είναι ότι οι τραπεζαρίες έχουν έναν τύπο ενέργειας γιν και ένα μέτριο έως υψηλό επίπεδο δραστηριότητας. Το δωμάτιο μπορεί να είναι ένας πολυσύχναστος χώρος σε ορισμένες ώρες της ημέρας ή κατά τη διάρκεια ορισμένων εκδηλώσεων και είναι απαραίτητο να εξισορροπήσουμε την ενέργεια έτσι ώστε όταν έρθει η ώρα να φάμε ή να περάσουμε χρόνο μαζί ως οικογένεια, να είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους ανθρώπους σε μια κατάσταση αρμονίας και ισορροπίας. Τα ενεργειακά μπλοκαρίσματα, τα φυλαχτά προστασίας και άλλα στοιχεία είναι επίσης σημαντικά, καθώς χρησιμεύουν για να πολλαπλασιάσουν όλα όσα τοποθετούνται στο τραπέζι.

Ακολουθήστε, λοιπόν, τους παρακάτω κανόνες, σύμφωνα με τις αρχές του φενγκ σούι, για να διακοσμήσετε την τραπεζαρία σας έτσι ώστε να μην σας λείπει ποτέ η αφθονία, η πληρότητα και η οικονομική ευρωστία.

Πώς να διακοσμήσετε την τραπεζαρία σύμφωνα με τους κανόνες του Φενγκ σούι

Η φιλοσοφία του Φενγκ Σούι χρησιμοποιείται πολύ στον σχεδιασμό χώρων και την αρχιτεκτονική σε μέρη της Ασίας και όχι μόνο.

Καθρέφτες

Είναι σημαντικό να έχουμε στην τραπεζαρία μας έναν καθρέφτη. Οι καθρέφτες μεγαλώνουν τον χώρο και φωτίζουν το δωμάτιο, πολλαπλασιάζοντας τα αντικείμενα που αντανακλώνται στην επιφάνειά τους. Συνεπώς η τοποθέτηση τους είναι άκρως σημαντική.

Ιδανικά, οι καθρέφτες πρέπει να τοποθετούνται ψηλά και να βρίσκονται σε κλίση ή παράλληλοι με το τραπέζι, ώστε να αντανακλούν το τραπέζι και όχι τον απέναντι τοίχο. Οι καθρέφτες πρέπει, επίσης, να έχουν ξύλινο πλαίσιο και να είναι στρογγυλοί ή οβάλ, για να μην κόβεται η ενέργεια στις πλευρές του.

Φωτογραφία: Pexels
Φωτογραφία: Pexels

Φρούτα

Τα φρούτα συμβολίζουν την αφθονία και άρα πρέπει να τα έχουμε πάντα πάνω στο τραπέζι μας. Αν δεν έχετε φρούτα μπορείτε να επιλέξετε ένα έργο τέχνης που να συμβολίζει την αφθονία όπως κάποιον πίνακα ζωγραφικής. Ιδανικά, επιλέξτε έναν πίνακα μεγάλου μεγέθους με ζεστά χρώματα. Μόνο έτσι θα δώσετε καθαρό μήνυμα στο σύμπαν πως το φαγητό δε θα σας τελειώσει ποτέ.

Φωτογραφία: Pexels
Φωτογραφία: Pexels

Αποφύγετε τις γωνίες

Μην ξεχνάτε πως το Φενγκ Σούι δεν αγαπά τις γωνίες και τα μυτερά αντικείμενα, γιατί αυτά κόβουν στα δύο τη ροή της ενέργειας. Διαλέξτε στρογγυλά τραπέζια και φυσικά υλικά, τα οποία να βρίσκονται σε αρμονία με την ενέργεια του χώρου. Σημαντικό επίσης είναι να έχετε καρέκλες με ψηλή πλάτη για να νοιώθετε αυτοπεποίθηση.

Φωτογραφία: Pexels
Φωτογραφία: Pexels

Κρατάτε την τραπεζαρία καθαρή

Οι ειδικοί του Φενγκ Σούι συμβουλεύουν: Η τάξη και η καθαριότητα στον χώρο είναι πολύ σημαντική. Αν η τραπεζαρία είναι βρώμικη και ακατάστατη δεν θα συγκεντρώνει σωστά την εξωτερική ενέργεια, με αποτέλεσμα οι καλεσμένοι μας να νοιώθουν άβολα. Το τραπέζι δεν πρέπει να έχει σκόνη και οι καρέκλες πρέπει να είναι πάντοτε ευθυγραμμισμένες. Καλό είναι επίσης να υπάρχει άφθονο φως, όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία.

Φωτογραφία: Pexels
Φωτογραφία: Pexels
SHARE