Φωτογραφία: Unsplash/ Minh Pham
Φωτογραφία: Unsplash/ Minh Pham
DECO

Τα χρώματα που θα φέρουν τη θετική ενέργεια στο σαλόνι σου σύμφωνα με το Φένγκ Σούι


Μπορεί η χρωματική παλέτα για κάθε δωμάτιο ξεχωριστά να διαφέρει ωστόσο, σύμφωνα με το Φενγκ Σούι υπάρχει ένας κοινός γνώμονας όσον αφορά τα χρώματα που μπορούν να φέρουν θετική ενέργεια στο σπίτι.

Είναι γνωστό άλλωστε πως κάποια χρώματα έχουν την τάση να αντανακλούν θετικά στη ψυχολογία μας.

Σύμφωνα με το Φενγκ Σούι κάθε δωμάτιο έχει τις δικές του ιδανικές αποχρώσεις και με κάποιο ενδεχομένως διαφορετικό χρώμα από τα προτεινόμενα είναι πιθανό να σαμποτάρεις τη διάθεσή σου, με αποτέλεσμα να παρατηρείς μια ανεξήγητη πτώση στην ψυχολογία σου κάθε φορά που μπαίνεις στο σπίτι σου.

Στο άρθρο αυτό θα επικεντρωθούμε στα χρώματα που προτείνονται για το σαλόνι και ιδίως στα χρώματα εκείνα που μπορούν με μαγικό τρόπο να φέρουν αρμονία, και μια γενικότερη ισορροπία στη διάθεση με έμφαση πάντα στη θετική ενέργειά τους.

Τα χρώματα που θα φέρουν τη θετική ενέργεια στο σαλόνι σου

Σύμφωνα με το Φένγκ Σούι, ορισμένα χρώματα είναι ικανά να τονώσουν τη διάθεσή μας προσφέροντας άφθονα θετικά vibes, τόσο σε εμάς, όσο και στους καλεσμένους μας.

Φωτογραφία: Unsplash/ Alyssa Strohmann

Μερικά από αυτά τα χρώματα κατατάσσονται στις γήινες αποχρώσεις, όπως το καφέ και το απαλό κίτρινο, τις λευκές αλλά και τις αποχρώσεις του ουρανού.

Το κίτρινο χρώμα και οι ζεστές καφέ αποχρώσεις είναι από τα καλύτερα χρώματα, ικανά να ενισχύσουν τη διάθεσή μας. Παράλληλα μπορείτε με αυτά να δώσετε μια παιχνιδιάρικη διάθεση στο σαλόνι σας, πάντα με γνώμονα την ισορροπία. Το μουσταρδί αλλά και οι απαλές, παστέλ αποχρώσεις του κίτρινου και το καφέ θα σας βοηθήσουν να ενισχύσετε τη φωτεινότητα και τη χαρά στο σπίτι σας.

Φωτογραφία: Unsplash/Beazy

Το μπλε αποπνέει μια αίσθηση ανακούφισης, ηρεμίας και άνεσης και είναι αναμφίβολα ένα χρώμα ιδανικό για το σαλόνι. Το μπλε μπορεί να βελτιώσει τη διάθεση και να αυξήσει τα επίπεδα ενέργειάς, είναι γνωστό άλλωστε πως, είναι το χρώμα του ουρανού και του νερού, επομένως, συμβολίζει την αρμονία, την ειρήνη και τη γαλήνη. Επιπλέον συμβάλει στην ανάπτυξη και την εξέλιξη.

Φωτογραφία:Instagram/IKEA

Τέλος, οι λευκές και πιο κρεμ αποχρώσεις είναι πάντοτε ιδανικές αφού βοηθούν στη συγκέντρωση, ευνοούν τη χαρούμενη διάθεση, δίνουν όμως και ένα γενναιόδωρο boost στη θετική ενέργεια. Οι λευκές αποχρώσεις είναι χρώματα που συμβολίζουν την καθαριότητα και σύμφωνα με το Φένγκ Σούι μπορούν να εξουδετερώσουν την αρνητική ενέργεια.

Φωτογραφία: Unsplash/Hutomo Abrianto




SHARE