Σπίτι με κουζίνα τραπεζαρία
Φωτογραφία: Shutterstock
16|12|2020 13:50
SHARE
ROOM DIVIDERS

Διαχωριστικά δωματίων: To design item που δημιουργεί νέες διαστάσεις στο χώρο


Το 2020 φεύγει και αφήνει πίσω του μια τεράστια ανάγκη για την διαμόρφωση ενός λειτουργικού σπιτιού, ανεξάρτητα από τα τετραγωνικά του.

Οι ώρες που μείναμε σε αυτό λόγω κορωνοϊού έβγαλαν στην επιφάνεια τις πραγματικές ανάγκες του. Το κομμάτι της τηλεργασίας και της τηλεκπαίδευσης που εντάχθηκε στην καθημερινότητά μας, δημιούργησε νέες συνθήκες και «επαναπροσδιόρισε» τις λειτουργίες του σπιτιού.

Αρκετά σπίτια δεν ήταν προετοιμασμένα για να ανταποκριθούν με ευκολία και ταχύτητα στις απαιτήσεις της (Covid-19) εποχής που διανύουμε.

Ένας δείκτης που φανερώνει τις ανάγκες των καταναλωτών είναι οι αναζητήσεις στις πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου.

Κάπου εδώ, ας αφήσουμε τους αριθμούς να μιλήσουν από μόνοι τους. Όταν η πιο διαδεδομένη πλατφόρμα πώλησης ειδών χειροτεχνίας (Etsy) μιλά για 134% αύξηση στις αναζητήσεις των χρηστών σε ένα συγκεκριμένο design item, σημαίνει ότι σε αυτό βρίσκουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Τη χρονιά που φεύγει οι αναζητήσεις για «Room dividers» δηλαδή «διαχωριστικά δωματίων» εκτοξεύτηκαν.

Τα διαχωριστικά δωματίων έχουν την ικανότητα να μας δημιουργούν νέες διαστάσεις στο χώρο μας: ουσιαστικά χωρίζουν ένα δωμάτιο σε μικρότερα χωρίς να χρειάζεται τοίχος. Ο σχεδιασμός τους σήμερα, εντυπωσιάζει. Οι μορφές τους μπορούν να καλύψουν κάθε ανάγκη και κάνουν ένα δωμάτιο απίστευτα λειτουργικό.

Για παράδειγμα, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα μικρό χώρο εργασίας στο σαλόνι ή την κρεβατοκάμαρα, ή έναν χώρο για φαγητό σε ένα σημείο του σπιτιού. Μέσα από τις φωτογραφίες που ακολουθούν θα πάρετε μια γεύση για το πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε αυτό το design item τώρα.

SHARE