βάζα σε τραπεζάκι σαλονιού
Στιλάτα βάζα /Φωτογραφία: Shutterstock
DIY ΒΑΖΑ

Πώς θα κάνεις τα παλιά σου βάζα να μοιάζουν με κεραμικά -Το τρικ με τη μπογιά που δεν θα σου στοιχίσει τίποτα


Το να αγοράζουμε καινούργια πράγματα για το σπίτι, είτε επειδή είναι απαραίτητα είτε επειδή απλώς μας αρέσουν, μας προσφέρει χαρά και ικανοποίηση.

Ωστόσο, πλέον, υπάρχει μια νέα τάση που ανεβαίνει πολύ σε δημοφιλία για πολλούς και καλούς λόγους. Το upcycling ή αλλιώς δημιουργική επαναχρησιμοποίηση, είναι η διαδικασία κατά την οποία μεταμορφώνεις παλιά αντικείμενα με σκοπό να τα ξαναχρησιμοποιήσεις, δίνοντάς τους νέα πνοή και μεγαλύτερη αξία.

Είναι eco-friendly και sustainable και δεν επιβαρύνει το περιβάλλον.

Τι θα έλεγες λοιπόν αν μπορούσες να μεταμορφώσεις κάποια από τα παλιά σου deco items που θεωρείς ξεπερασμένα, όπως τα βάζα;

Η Geneva Vanderzeil έκανε ένα απίθανο DIY project ποστάροντας βίντεο στο TikTok. Αυτό που έκανε ήταν να πάρει παλιά βάζα και να τα κάνει να μοιάζουν με κεραμικά, σαν να είναι φτιαγμένα από τερακότα.

@genevavanderzeil

My ceramic effect paint recipe ✌?. Wearing lovely @spell.co ##upcycling ##thriftflip ##trashtoterracotta ##beforeandafter ##transformation

♬ Wait a Minute! - Willow

Πώς το κατάφερε αυτό; Φτιάχνοντας κεραμική μπογιά με μαγειρική σόδα!

@blizzair

Got this amazing DIY idea from @genevavanderzeil ! Love how this turned out!! ##DIY ##ceramicpaint

♬ original sound - Blair

Αυτό που κάνει είναι να ανακατέψει μια κούπα μπογιά με ένα κουταλάκι μαγειρική σόδα μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα. Στη συνέχεια βάφει τα βάζα κανονικά, δίνοντάς τους το χρώμα, την υφή και το στιλ των κεραμικών.

@reno.in.reno

Glassware➡️ DIY Ceramics ##fyp ##diy ##homedecor ##glass ##vases ##ceramic ##paint ##acrylics ##transformation

♬ FEEL THE GROOVE - Queens Road, Fabian Graetz

Κι όμως είναι απίστευτα εύκολο και μπορείς να το κάνεις και μόνη σου στο σπίτι. Το αποτέλεσμα είναι υπέροχο: Στιλάτα βάζα έτοιμα για το σαλόνι σου.

SHARE