διακόσμηση καθιστικού H&M Home
Φωτογραφία: H&M Home
DONUT VASE

Μίνιμαλ και ινσταγκραμικό: Το βάζο που πήρε το όνομά του από το αγαπημένο σου γλυκό


Τα βάζα που αποτελούν τη νέα décor εμμονή της σεζόν έχουν το σχήμα ενός αγαπημένου μας γλυκού, των ντόνατς!

Άδεια ή γεμάτα λουλούδια (φρέσκα ή αποξηραμένα), τα βάζα είναι από τα πιο αγαπημένα διακοσμητικά αντικείμενα των απανταχού deco lovers, καθώς μπορούν εύκολα να αναβαθμίσουν έναν χώρο και να δώσουν τη στιλιστική πινελιά που χρειάζεται για να ξεχωρίσει.

Άλλοτε ογκώδη και εντυπωσιακά, άλλοτε πιο διακριτικά και λεπτεπίλεπτα, βρίσκουν πάντα τη θέση του στη διακόσμηση κάθε σπιτιού, ανεξαρτήτου στιλ και τετραγωνικών μέτρων.

Το βάζο λοιπόν που αναμένεται να σκαρφαλώσει στις πρώτες θέσεις στη λίστα με τα νέα trends του 2021 έχει το σχήμα ενός αγαπημένου από μικρούς και μεγάλους γλυκού. Ο λόγος για τα λεγόμενα «donut-vase», τα οποία πήραν το όνομά τους φυσικά από τα γνωστά σε όλους ντόνατς και κάνουν θραύση στο Instagram.

Αν και στο διεθνές λεξιλόγιο έχουν γίνει γνωστά ως «donut-vases» (αν ψάξετε το αντίστοιχο hashtag στο Instagram θα βρείτε αμέτρητα αποτελέσματα), εμάς μάλλον μας θυμίζουν περισσότερο ένα έργο τέχνης, καθώς πέρα από το κυκλικό σχήμα δεν βλέπουμε κάτι άλλο που να δικαιολογεί την ονομασία τους. Αλλά, anyway!

Το μίνιμαλ, ιδιαίτερο σχήμα τους μπορεί να θυμίζει το δημοφιλές γλυκό, τα κάνει όμως και πολύ ξεχωριστά -σε πολλές περιπτώσεις μοιάζουν με εκθέματα μουσείου.

Φυσικά, δεν είναι ιδανικά για μεγάλα μπουκέτα λουλουδιών, οπότε οι περισσότεροι influencers που έχουν ήδη αποκτήσει ένα τέτοιο βάζο για τη συλλογή τους επιλέγουν αποξηραμένα λουλούδια (επίσης huge trend).

Θα το βρείτε σε ευρεία γκάμα χρωμάτων και σε διάφορα στιλ, ωστόσο τα πιο δημοφιλή παραμένουν τα ανοιχτόχρωμα, που μοιάζουν με γλυπτά και αποτελούν το όνειρο κάθε μινιμαλιστή -χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν ταιριάζουν άψογα σε ένα πιο extravagant διαμέρισμα.

SHARE