Κρεβατοκάμαρα διαμερίσματος
Φωτογραφία: Zara Home
BEDROOM STYLING

Τα δύο στοιχεία που καθορίζουν το στιλ στην διακόσμηση της κρεβατοκάμαρας -Μπορούν να την μεταμορφώσουν


Οταν οι ρυθμοί πέφτουν και το φως της ημέρας χαμηλώνει, η κρεβατοκάμαρα είναι το δωμάτιο που μας περιμένει για την απελευθέρωση από ό,τι μας βαραίνει.

Κάθε αντικείμενο που τοποθετούμε μέσα σε αυτή, έχει βαρύτητα. Μεγαλύτερη από όση νομίζουμε.

Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι: η κρεβατοκάμαρα δεν είναι πολυχώρος. Δηλαδή, αν στοχεύουμε σε έναν ήρεμο, βαθύ ύπνο, δεν εκτελούμε σε αυτή δραστηριότητες λίγο πριν κοιμηθούμε και δεν την επιβαρύνουμε με πολλά αντικείμενα. Γι’αυτό το λόγο, συσκευές, θορυβώδη διακοσμητικά αξεσουάρ, έντονα χρώματα και ογκώδη έπιπλα δεν έχουν θέση σε αυτή.

Οσο η διακόσμηση κάνει βήματα προς το μέλλον, αφήνει πίσω της καθετί περιττό. Στην κρεβατοκάμαρα, το Less is More είναι πλέον η βασική αρχή διακόσμησης.

Μετρημένα στα δάχτυλα -του ενός χεριού- είναι τα αντικείμενα που χρειάζεται το υπνοδωμάτιο για να είναι λειτουργικό. Μέσα από αυτό το άρθρο, δεν παρουσιάζουμε κάποιο νέο διακοσμητικό αξεσουάρ που κάνει είσοδο στον κόσμο της διακόσμησης αλλά την δύναμη που έχει ένας συνδυασμός δύο πολύ συγκεκριμένων deco items που με το design τους μπορούν να καθορίσουν το styling της κρεβατοκάμαρας.

Το κομοδίνο και το επιτραπέζιο φωτιστικό μπορούν να δημιουργήσουν ξεχωριστή ατμόσφαιρα στην κρεβατοκάμαρα ακόμα κι αν όλο το υπόλοιπο δωμάτιο παραμείνει μίνιμαλ, χωρίς διακοσμητικά στοιχεία.

Αν στο καλαίσθητο κομοδίνο σας συνηθίζετε να τοποθετείτε αντικείμενα όπως τον φορτιστή του κινητού, ένα ποτήρι με νερό, το χειριστήριο της τηλεόρασης κι άλλα μικροαντικείμενα, μπορείτε να αλλάξετε, αν θέλετε, αυτή την συνήθεια. Προσθέστε στον χώρο ένα μικρό σκαμπό πάνω στο οποίο θα μπορέσετε να ακουμπήσετε όλα τα χρηστικά μικροαντικείμενα χωρίς να «αλλοιώσετε» το design του κομοδίνου.

Σε αυτό αρκεί ένα όμορφο φωτιστικό και το βιβλίο σας. Ακολουθούν 10 παραδείγματα που θα πείσουν να δώσετε μεγαλύτερη προσοχή σε αυτά τα δύο διακοσμητικά στοιχεία της κρεβατοκάμαρας. Είναι αυτά που καθορίζουν όλο το παιχνίδι της διακόσμησης.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

SHARE