Φωτογραφία: Cycladic Shop
Φωτογραφία: Cycladic Shop
07|12|2022 11:36
SHARE
CYCLADIC SHOP

Δώρα εμπνευσμένα από τον κυκλαδικό πολιτισμό στο Cycladic Shop -Ιδανικά για τις γιορτινές αγορές


Δώρα εμπνευσμένα από τον κυκλαδικό πολιτισμό, με αφορμή την έκθεση«Γυρισμός. Κυκλαδικοί θησαυροί στο ταξίδι της επιστροφής» στο Cycladic Shop

Με αφορμή την έκθεση «Γυρισμός. Κυκλαδικοί θησαυροί στο ταξίδι της επιστροφής», αγαπημένα δώρα του Cycladic Shop εμπνευσμένα από τον κυκλαδικό πολιτισμό, ξεχωρίζουν στις επιλογές μας.

Φωτογραφία: Cycladic Shop

Έλληνες και ξένοι δημιουργοί  σχεδιάζουν μορφές και σχήματα  εμπνευσμένα από τον πολιτισμό των Κυκλάδων της 3ης π.Χ. χιλιετίας, μεταφέροντας την απλότητα και τη χρηστικότητά τους στη σύγχρονη εποχή: Δώρα για το σπίτι και το γραφείο, αντικείμενα καθημερινής χρήσης  από λευκό μάρμαρο,  μοναδικά χειροποίητα κεραμικά και αγγεία, μαρμάρινα γλυπτά- πιστά αντίγραφα από τις μόνιμες Συλλογές του Μουσείου, διακοσμητικά βάζα ή κασπώ εμπνευσμένα από τις λιτές φόρμες των αρχαίων κυκλαδικών αγγείων, είναι μόνο μερικές από τις προτάσεις.

Φωτογραφία: Cycladic Shop

Επίσης στο Cycladic Shop θα βρείτε επιλεγμένες εκδόσεις και τον κατάλογο της έκθεσης  «Γυρισμός. Κυκλαδικοί θησαυροί στο ταξίδι της επιστροφής» με κείμενα & επιμέλεια του Δρ Ιωάννη Δ. Φάππα. O   κατάλογος περιλαμβάνει εισαγωγικά κείμενα για τον πολιτισμό των Κυκλάδων της 3ης χιλιετίας, παρουσίαση των αρχαιοτήτων της έκθεσης και μοναδικές φωτογραφίες των ίδιων των εκθεμάτων αλλά και του κυκλαδικού τοπίου.

Φωτογραφία: Cycladic Shop

Αγοράστε τα δώρα σας online στο: https://cycladic.gr/shop?museum=1 με αποστολή των αγορών σας στο χώρο σας ή όπου εσείς επιλέξετε σε όλο τον κόσμο. Με κάθε αγορά σας  από το Cycladic Shop στηρίζετε το έργο του Μουσείου.

Λίγα λόγια για την έκθεση

«Γυρισμός. Κυκλαδικοί θησαυροί στο ταξίδι της επιστροφής»

Φωτογραφία: Cycladic Shop

Η έκθεση «Γυρισμός. Κυκλαδικοί θησαυροί στο ταξίδι της επιστροφής» που θα διαρκέσει έως τις 31 Οκτωβρίου 2023  παρουσιάζεται από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και αποτελεί το πρώτο βήμα υλοποίησης της ιστορικής συμφωνίας μεταξύ του Υπουργείου, του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης της Νέας Υόρκης (ΜΕΤ) που κυρώθηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο στις 9 Σεπτεμβρίου 2022. Η συμφωνία προβλέπει τη σταδιακή επιστροφή στην Ελλάδα της συλλογής 161 πρωτοκυκλαδικών αρχαιοτήτων μοναδικής αρχαιολογικής αξίας του Αμερικανού συλλέκτη Leonard Stern. 15 από τις αρχαιότητες αυτές παρουσιάζονται για πρώτη φορά παγκοσμίως, στην Αθήνα, στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Φωτογραφία: Cycladic Shop

Ωράριο λειτουργίας Cycladic Shop:

Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο: 10.00-17.00
Πέμπτη, Παρασκευή: 10.00-20.00
Κυριακή: 11.00-17.00
Τρίτη: Κλειστό

SHARE