Αλεξάνδρα και Δημήτρης καρδιές
Οι καρδιές της Αλεξάνδρας και του Δημήτρη/Φωτογραφία: Bovary-Πάνος Μάλλιαρης
ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΚΑΡΔΙΑΣ

Αλεξάνδρα και Δημήτρης: Ένα πρώην ζευγάρι επανενώνεται και δημιουργεί τις πιο ανατρεπτικές καρδιές για τον Άγιο Βαλεντίνο


Και γατί να μην κρατάει ο έρωτας για πάντα; σκεφτόταν κάποτε ο 14χρονος εαυτός μου, για να καταλήξει δύο δεκαετίες και κάτι μετά να στέκεται βαριεστημένος -και ουχί συγκινημένος- μπροστά στην οθόνη του λάπτοπ παρακολουθώντας (καλύτερα, περιμένοντας να τελειώσει) το Marriage Story.

Και τι είναι ο έρωτας στο τέλος τέλος; Ένα χωνάκι βανίλια-σοκολάτα που σου παγώνει το μυαλό. Μια μοβ σκισμένη σελίδα σε ένα πράσινο παλιό βιβλίο. Μια αχαλίνωτη χαρά που γίνεται στο τσακ-μπαμ θλίψη. Μια μικρή παραφωνία μέσα σε ένα έργο τέχνης. Ένα μπουκάλι τζιν. Μια κραυγή απόγνωσης, ένας λυγμός, ένα σημείωμα στο ψυγείο «Μωρό μου έχουμε αρακά», τα κομμάτια των πιστωτικών σου καρτών που πλήρωσαν κάποτε ένα καπρίτσιο.

-Αλεξάνδρα, ποια είναι τα 3 πράγματα που μπορεί να σε κάνουν να καρδιοχτυπήσεις;
Το σκυλάκι μας η Κάγια
Ένα πραγματικά καλό έργο τέχνης, ειδικά αν είναι από νέο καλλιτέχνη
Ένας άνδρας με αυτοπεποίθηση, που με αγαπάει και ξέρει να μου το δείξει

Δημήτρης και Αλεξάνδρα

Η Αλεξάνδρα και ο Δημήτρης/Φωτογραφία: Bovary-Πάνος Μάλλιαρης

Έχοντας βιώσει τον δικό τους έρωτα και μια σχέση με τα ups & downs -όπως όλα τα ζευγάρια- η Αλεξάνδρα και ο Δημήτρης επανασυνδέονται 2 δεκαετίες μετά. Όχι με το πάθος που μοιράστηκαν στην πρώτη τους νιότη αλλά με τη φόρα της οικειότητας που έχουν δύο άνθρωποι που αγαπήθηκαν πολύ. Οι δύο ταλαντούχοι καλλιτέχνες, αφού μελέτησαν τον έρωτα και τις ποικίλες επιπτώσεις που έχει στην καρδιά μας, κατέγραψαν τα ευρήματα του μέσα από μια σειρά αλληγορικών έργων: Μία συλλογή καρδιές από ρητίνες, μικρογλυπτά που εμπεριέχουν μέσα τους όλα τα συναισθήματα που συνδέονται με τον έρωτα.

-Δημήτρη, πώς «επισκευάζεις» μια ραγισμένη καρδιά;
Με προσωπική φροντίδα, πολυεστέρα και πολύ τρίψιμοΗ Αλεξάνδρα και ο Δημήτρης/Φωτογραφία: Bovary-Πάνος Μάλλιαρης

Φωτογραφία: Bovary-Πάνος Μάλλιαρης

Με όχημα την φιλοσοφία της Αλεξάνδρας ότι η Τέχνη απευθύνεται σε όλους και το δημιουργικό πνεύμα του Δημήτρη, οι δυο τους ένωσαν την κοινή αισθητική τους και δημιούργησαν τις πιο ανυπότακτες καρδιές του σύμπαντος. «Φτιάχνοντας τα έργα συνειδητοποιήσαμε ότι βγήκαν ασυναίσθητα όλες οι επιρροές που είχαμε, από την εποχή των σπουδών μας, καθώς είχαμε την τύχη να βρεθούμε στο Λονδίνο την εποχή που ήταν στη γέννηση της η σύγχρονη τέχνη όπως την αντιλαμβανόμαστε σήμερα» μου λέει η Αλεξάνδρα Κολλάρου.

-Αλεξάνδρα, πότε ήταν η τελευταία φορά που έσπασες μια καρδιά σε χίλια κομμάτια;
Με μια πρόχειρη εκτίμηση, θα πρέπει να ήταν πάρα πολύ παλιά - σε αντίθετη περίπτωση δεν έχει γίνει εν γνώση μου. Προσπαθώ να μπαίνω στη θέση του άλλου και αποφεύγω να προξενώ πόνο απλά επειδή μπορώ. Είναι ωραίο να φερόμαστε με αγάπη, ακόμη και όταν έχουμε συναισθηματικά αποχωρήσει από μία σχέση
Η Αλεξάνδρα και ο Δημήτρης/Φωτογραφία: Bovary-Πάνος Μάλλιαρης

Φωτογραφία: Bovary-Πάνος Μάλλιαρης

Οι καρδιές της Αλεξάνδρας και του Δημήτρη δεν είναι κλισέ, βαρετές, παραφουσκωμένες και κατακόκκινες. Είναι καρδιές που μιλάνε απευθείας στο μυαλό ή την καρδιά σου. Μάλιστα πολλές από αυτές κάνουν αναφορές και σε πιο βαριές καταστάσεις όπως ο μεγάλος πόνος, ο εθισμός…απλά το κάνουν με έναν τρόπο που εμπεριέχει την αποδοχή, και μια τρυφερότητα.

-Αλεξάνδρα, βάζεις μία από τις καρδιές της έκθεσης σε ένα μπαούλο στη θάλασσα. Σε ποια χώρα καταλήγει και ποιος τη βρίσκει;
Στην Αυστραλία και τη βρίσκει κάποιος που έχει πάει εκεί για να σώσει κοάλα και κανγκουρώ και η καρδιά του δίνει δύναμη στην αποστολή του και καταφέρνει να σώσει όλα τα ζωάκια

Εργοστάσιο Καρδιάς


Φωτογραφία: Bovary-Πάνος Μάλλιαρης

Φωτογραφία: Bovary-Πάνος Μάλλιαρης

Στο Εργοστάσιο Καρδιάς του Δημήτρη και της Αλεξάνδρας υπάρχουν περισσότερες από 400 καρδιές, η καθεμία μοναδική και πολύτιμη, γιορτάζει ή ξορκίζει, ανάλογα με το πως προτιμάει να το δει κανείς, την αρρώστια που λέγεται έρωτας αλλά και τη διαφορετικότητα, και μας προτρέπουν να αγαπάμε τον εαυτό μας, όποιες και αν είναι οι συνθήκες μας. Τις έφτιαξαν όλες με τα χέρια τους, με πολλή αγάπη και φροντίδα. Και κάθε μία έχει την δική της προσωπική ιστορία να αφηγηθεί.
Στην εποχή της ανακύκλωσης και του sustainability η Αλεξάνδρα και ο Δημήτρης βρήκαν τον τρόπο να επαναχρησιμοποιήσουν υλικά που θα κατέληγαν στους κάδους σκουπιδιών. Τους φέρθηκαν με αγάπη και τα ενσωμάτωσαν μέσα σε πληθωρικές καρδιές που ξέρουν από αποδοχή και απόρριψη.

-Δημήτρη, αν μιλούσε η καρδιά τι θα έλεγε;
Αγάπησε τον εαυτό σου and you will receive a heart!

Πώς θα πάρεις τη δική σου καρδιά


Φωτογραφία: Bovary-Πάνος Μάλλιαρης

Είπε κάποιος ότι ο έρωτας είναι εύκολο πράγμα; Γιατί να είναι η απόκτηση μιας καρδιάς; Για να πάρει κάποιος την καρδιά του Δημήτρη και της Αλεξάνδρας θα χρειαστεί να καρδιοχτυπήσει. Τόσο που θα νιώσει την καρδιά του να σπάει σε χίλια κομμάτια και μετά να ξαναμαζεύεται και να γίνεται πιο γερή από ποτέ. Εντάξει όχι ακριβώς έτσι, αλλά υπάρχει ένα ερωτικό πρωτόκολλο και ένα σασπένς από τη στιγμή που θα την παραγγείλεις. Οι λεπτομέρειες είναι επτασφράγιστο μυστικό και για να έρθει η καρδιά πρέπει να γραφτείς σε λίστα όπου και θα λάβεις με email τις τελικές πληροφορίες. Catchy!

-Τι θέλετε να πείτε μέσα από αυτό τις καρδιές σας;
Θέλουμε να πούμε σε όλους να αγαπάνε πολύ τον εαυτό τους, όποιες και αν είναι οι συνθήκες τους, γιατί όλοι αξίζουμε πολλή αγάπη στη ζωή μας. Οι «καρδιές» μας θα λειτουργούν σαν καθημερινή υπενθύμιση για αυτό και πιστεύουμε ότι θα τους φέρουν τύχη!

Get a heart επιτέλους!

SHARE