Χωλ διαμερίσματος με φωτιστικό, βιβλιοθήκη, ρολόι τοίχου
Βάλε σε τάξη το σπίτι τη νέα χρονιά/ Φωτογραφία: Unsplash/ Samantha Gades
STORAGE HACKS

6 πανέξυπνα hack αποθήκευσης που θα σε βοηθήσουν αν είσαι ακατάστατο άτομο -Θα μεταμορφώσουν τον χώρο σου


Μερικοί άνθρωποι είναι πολύ οργανωτικοί ενώ άλλοι πολύ ακατάστατοι.

Αν ανήκεις στη δεύτερη κατηγορία, μάλλον βάζεις όλα σου τα ρούχα στην καρέκλα, ενώ πετάς από εδώ και από εκεί τα πάντα, με αποτέλεσμα να μην βρίσκεις μετά τίποτα.

Η ντουλάπα και τα συρτάρια είναι γεμάτα, ενώ δεν έχεις πουθενά χώρο για αποθήκευση.

Ξέρουμε ότι όσοι είναι «τσαπατσούλιδες», είναι δύσκολο να αλλάξουν. Είναι αυτοί που είναι.

Ωστόσο, κάποιες φορές είναι απαραίτητο να βγουν από τη ρουτίνα τους και να οργανώσουν τον χώρο τους ώστε να γίνει πιο λειτουργικός.

Ψάχνοντας στο Διαδίκτυο, βρήκαμε στο Apartment Therapy μερικά storage hacks ή αλλιώς τρικ αποθήκευσης για όσους δεν είναι φίλοι της οργάνωσης.

Αυτά τα tips θα σε βοηθήσουν να τακτοποιήσεις τα πάντα χωρίς να νιώθεις ότι κάνεις αγγαρεία ενώ θα κάνεις τον χώρο σου πιο όμορφο.

Χρησιμοποίησε καλάθια

Τα διακοσμητικά καλάθια μπορούν να κάνουν θαύματα. Εκεί μπορείς να τοποθετήσεις τα πράγματα όλης της οικογένειας. Θα μειώσεις τις στοίβες πραγμάτων στο πάτωμα.

https://www.instagram.com/p/B6zdGRHHk1-/

Δημιούργησε διάδρομο

Αν μπαίνεις στο σπίτι και πετάς τα κλειδιά, την τσάντα και το παλτό σου, τότε η είσοδος είναι αυτή που πρέπει να οργανώσεις. Μερικές κρεμάστρες και μια παπουτσοθήκη ή ένας καλόγερος είναι ό,τι πρέπει για να κρεμάσεις τα πράγματά σου. Μάλιστα, υπάρχουν και έπιπλα που τα συνδυάζουν όλα μαζί.

https://www.instagram.com/p/B6yotBZpzsA/

Βάλε δίσκο στο coffee table

Αν έχεις την τάση να αφήνεις τα πάντα πάνω στο τραπεζάκι του σαλονιού σου (aka coffee table), τότε ένας δίσκος will do the job. Βάλε τα περιοδικά, το τηλεκοντρόλ, τα σουβέρ κ.α.

https://www.instagram.com/p/B6r4wW5jivC/

Βάλε σκάλα

Οι κουβέρτες είναι για καναπέ, netflix & chill. Αν δεν θες να την πετάς πάνω στον καναπέ, βάλε μια ξύλινη σκάλα σαν ράφι και κρέμασέ την εκεί. Φυσικά μπορείς να κρεμάσεις εκεί τα πάντα (από μαντήλια έως φωτάκια).

https://www.instagram.com/p/B6vSEF1gguK/

Θήκες στα συρτάρια

Τα συρτάρια είναι πάντα εδώ για να μας σώσουν βάζοντας μέσα κυριολεκτικά τα πάντα. Αν όμως τα βάλεις όλα «χύμα», σίγουρα δεν τακτοποιείς ούτε οργανώνεις τίποτα. Μπορείς να βάλεις όμως ειδικές θήκες, διαλέγοντας μία για κάθε είδος.

https://www.instagram.com/p/BxShyiCjLLe/

Cake stand

Αν έχεις πάντα ακατάστατο πάγκο στην κουζίνα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις δίσκους σερβιρίσματος, ή τα stand που έχεις για τα γλυκά, τα κέικ, εταζέρες κτλ. Εκεί μπορείς να αποθηκεύσεις πολλά καθημερινά αντικείμενα της κουζίνας (βαζάκια κ.α.).

https://www.instagram.com/p/B6xxNMzo_eh/
SHARE