Φωτογραφία: shutterstock
Φωτογραφία: shutterstock
14|12|2022 08:01
SHARE
DECO TIPS

Χριστουγεννιάτικο δέντρο γλάστρας -Η φανταστική λύση για να στολίσεις σε μικρό χώρο, κάνει θραύση


Μπήκε ο Δεκέμβριος και η αντίστροφη μέτρηση για τις γιορτές έχει πλέον ξεκινήσει.

Ήρθε πλέον η περίοδος που τα πάντα γύρω μας μας μας θυμίζουν πως τα Χριστούγεννα είναι μία ανάσα μακρά -οι λαμαρίνες των ζαχαροπλαστείων είναι γεμάτες γιορτινές λιχουδιές, πράσινες και κόκκινες γιρλάντες κοσμούν τις βιτρίνες των καταστημάτων και φωτεινά λαμπάκια στολίζουν τους δρόμους της πόλης.

Όσοι από εμάς δεν έχουμε βγάλει ακόμα τα χριστουγεννιάτικα επειδή η διαδικασία μας φαίνεται κάπως μπελαλίδικη, αρχίζουμε να νιώθουμε έντονα την χρονική πίεση να στολίσουμε. Ως γνωστόν, το βασικό δίλημμα κάθε χρόνο αφορά το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Το ψεύτικο έλατο είναι σαφώς μία καλή επένδυση και συνάμα βιώσιμη επιλογή, ωστόσο η αλήθεια είναι πως η αίσθηση που δημιουργεί δε συγκρίνεται με αυτήν ενός αληθινού δέντρου. Τι κι αν σας λέγαμε όμως πως υπάρχει μία επιλογή για στόλισμα αληθινού δέντρου πολύ πιο φιλική προς το περιβάλλον που δεν απαιτεί αισθητικές «εκπτώσεις»;

Αντί να αγοράσετε ένα κομμένο έλατο, φέτος τις γιορτές μπορείτε να επενδύσετε σε ένα δεντράκι σε γλάστρα. Όχι μόνο τα δέντρα σε γλάστρες παραμένουν υγιέστερα καθ' όλη τη διάρκεια της χριστουγεννιάτικης περιόδου επειδή οι ρίζες τους είναι ακόμα άθικτες, αλλά αν έχετε κήπο ή εξωτερικό χώρο, μπορείτε να τα φυτέψετε έξω καθ' όλη τη διάρκεια του έτους και να τα παρακολουθήσετε να μεγαλώνουν. Μπορείτε είτε να τα τοποθετήσετε σε μια μεγαλύτερη γλάστρα είτε να τα μετατοπίσετε σε ένα παρτέρι ή μία ζαρντινιέρα - ό,τι σας εξυπηρετεί περισότερο.

«Τα δέντρα σε γλάστρες δεν είναι μόνο μια φανταστική, βιώσιμη επιλογή, αλλά αποτελούν επίσης μια εξαιρετική επένδυση», λέει η Jo Lambell, ιδρύτρια του διαδικτυακού καταστήματος φυτών Beards & Daisies. «Ενώ ένα δέντρο σε γλάστρα μπορεί αρχικά να φαντάζει ως μία ελαφρώς πιο ακριβή επιλογή, θα μπορείτε να το χρησιμοποιείται ξανά και ξανά - ενδεχομένως για αρκετά χρόνια, αν το φροντίζετε καλά.» συμπληρώνει η ίδια.

Μπορεί τα έλατα γλάστρας να απαιτούν λίγο περισσότερη αφοσίωση από το κομμένο δέντρο αλλά σίγουρα πρόκειται για μία επένδυση που αξίζει τον κόπο. Εξάλλου, είναι ιδιαίτερα ευχάριστο να το στολίζετε κάθε χρόνο βλέποντας πως μεγαλώνει στο βάθος του χρόνου χάρη στη φροντίδα σας.

Δείτε ιδέες διακόσμησης για έλατο σε γλάστρα:

SHARE