HUAWEI MateBook D 16
HUAWEI MateBook D 16
06|09|2022 10:30
SHARE
HUAWEI

Μόλις βρήκαμε το laptop που θα σε κάνει να ανυπομονείς για την επιστροφή σου στο γραφείο


Ο Σεπτέμβρης για πολλούς λειτουργεί ως… Πρωτοχρονιά. Θέτουν νέους στόχους, η λίστα με τα to-dos μεγαλώνει και μπαίνουν σε ένα mood ανανέωσης -είτε αυτό αφορά στην καθημερινότητά τους είτε τη δουλειά.

Για μένα, ο Σεπτέμβριος είναι μια ανάσα. Πρώτον, γιατί δεν τα πάω καλά με τη ζέση και οι πρώτες δροσερές μέρες είναι απόλαυση, έπειτα γιατί ξεκινάω πάντα με όρεξη τη νέα σεζόν, με νέες ιδέες για πρότζεκτ που θα ανοίξουν ακόμα περισσότερο τους επαγγελματικούς ορίζοντες. Αυτό σημαίνει σχεδιασμός, brain storming και άφθονη έρευνα.

Σαν δημοσιογράφος, προέκταση του χεριού μου είναι δύο πράγματα, το πληκτρολόγιο και το κινητό. Δύο εξαιρετικής σημασίας εργαλεία για την έρευνα και τη δημιουργία των άρθρων που καθημερινά δημοσιεύονται. Οπότε, όπως είναι φυσικό, πάντα αναζητώ τις καλύτερες επιλογές της αγοράς που θα κάνουν την καθημερινότητά μου (και τη ζωή μου) πιο εύκολη.

Ο Σεπτέμβριος λοιπόν ξεκίνησε με μένα να ψάχνω νέο laptop. Αλλά δεν ήθελα οποιοδήποτε laptop. Ήθελα αυτό που θα μπορούσα να το έχω μαζί μου χωρίς να μου φεύγει ο ώμος στο κουβάλημα, αλλά να έχει και μεγάλη οθόνη ώστε να απολαμβάνω το γράψιμο και να το χρησιμοποιώ και για τα day-to-day tasks στο γραφείο. Επίσης, το ήθελα και για home entertainment, τις ώρες που είμαι σπίτι και θέλω να αποφορτιστώ, με μια ταινία ή μια ωρίτσα (ή και παραπάνω) gaming.

Κάπου εδώ, λοιπόν, έπεσα πάνω στο HUAWEI MateBook D 16. Και από την πρώτη στιγμή που το έπιασα στα χέρια μου κατάλαβα ότι το φετινό φθινόπωρο μόλις απέκτησε περισσότερο ενδιαφέρον. Ο λόγος; Μου δίνει ακριβώς αυτό που ζητούσα -ικανοποιητική οθόνη, πανίσχυρες επιδόσεις, ιδανικό μέγεθος και απόλυτη φορητότητα!

HUAWEI MateBook D 16
HUAWEI MateBook D 16

Πρόκειται για έναν ελαφρύ φορητό υπολογιστή υψηλής απόδοσης με την οθόνη ολοκαίνουργια οθόνη HUAWEI FullView 16 ιντσών, που εξασφαλίζει άνεση στα μάτια -προστατεύονται χάρη στην πιστοποίηση TÜV Rheinland Low Blue Light, ενώ το DC dimming αποτρέπει την κόπωση των ματιών. Αυτό μου επιτρέπει να είμαι ακόμα πιο παραγωγικός ακόμα και μετά από ώρα γραψίματος. Παράλληλα, ο ισχυρός επεξεργαστής του 12ης γενιάς Intel® Core™ H-Series υψηλής απόδοσης εγγυάται ότι θα παραμείνει «βράχος» ακόμα και αν η μέρα μοιάζει ατελείωτη, ενώ το ελαφρύ μεταλλικό σώμα μού επιτρέπει να το έχω πάντα μαζί μου, σε κάθε συνέντευξη, meeting ή άλλη εξωτερική δουλειά που μπορεί να προκύψει μέσα στην ημέρα -άλλωστε ζυγίζει μόλις 1,7 κιλό. Μιλάμε λοιπόν για έναν αξιόπιστο σύντροφο που ήρθε on time την εποχή του υβριδικού γραφείου και απελευθερώνει τη δημιουργικότητα με έναν τρόπο άμεσο και αβίαστο.

Καλά όλα αυτά, αλλά μήπως είναι too good to be true; Ρώτησα έναν ειδικό για το αν κινδυνεύει να υπερθερμανθεί με την έντονη χρήση, αλλά έσπευσε να μου πει ότι το σύστημα ψύξης Huawei Shark fin Fan σου επιτρέπει να κάνεις απρόσκοπτη χρήση, χωρίς να ανησυχείς μήπως προκαλέσεις κάποια βλάβη από τις πολλές ώρες δουλειάς.

Ένα από τα στοιχεία βέβαια που με έπεισαν στην τελική αγορά είναι και η καινοτόμος τεχνολογία HUAWEI Metaline Antenna, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να συνδέονται σε σταθερά ασύρματα δίκτυα, ακόμα και με αδύναμα σήματα Wi-Fi, με την ταχύτητα λήψης να αυξάνεται κατά 55% ενώ η καθυστέρηση στο gaming και στη βιντεοδιάσκεψη μειώνεται κατά 57% και 67% αντίστοιχα. Και για έναν τύπο που έχει καθημερινά τηλεδιασκέψεις και δεν υπάρχει μέρα που να περνά χωρίς να «καεί» τουλάχιστον μισή ωρίτσα με τους φίλους του σε online παιχνίδια, αυτό ήταν μεγάλο plus.

Επίσης, ασυνήθιστα για έναν ελαφρύ φορητό υπολογιστή, το HUAWEI MateBook D 16 διαθέτει διαδρομή πλήκτρων 1,5 mm και αίσθηση πληκτρολογίου, εμπνευσμένη από διαστημικούς ανιχνευτές, για εύκολη και ξεκούραστη πληκτρολόγηση όλη την ημέρα. Το νέο ατομικό αριθμητικό πληκτρολόγιο επιτρέπει στους χρήστες να εργάζονται με γραφήματα, δεδομένα και έγγραφα πιο αποτελεσματικά, ενώ τα φυσικά πλήκτρα συντόμευσης επιτρέπουν την άμεση πρόσβαση σε λειτουργίες που χρησιμοποιούνται συχνά για υψηλότερη παραγωγικότητα.

Επιστρέφοντας στις καθημερινές τηλεδιασκέψεις -που είναι τουλάχιστον δύο καθημερινά στη δική μου περίπτωση- αξίζει να αναφέρουμε ότι εργαλεία που διευκολύνουν την «υβριδική» εργασία (και την εκπαίδευση φυσικά) το 2022 γίνονται ανάρπαστα. Και το HUAWEI MateBook D 16 σίγουρα δε θα αποτελέσει εξαίρεση, αφού σου δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας ενός χώρου συσκέψεων, οποιαδήποτε στιγμή και οπουδήποτε, με τη λύση Smart Conference, η οποία διαθέτει ήχο και κάμερα, με την ποιότητα και της έξυπνες λειτουργίες AI. Κατά τη διάρκεια μιας βιντεοκλήσης, το FollowCam της κάμερας AI προσαρμόζει την οθόνη σε πραγματικό χρόνο για να διατηρεί το ηχείο στο κέντρο της λήψης, με αποτέλεσμα να μη χάνεται καμία λέξη του ομιλητή, ακόμα κι αν αυτός κινείται. Επιπλέον, με τη λειτουργία Eye Contact, οι συνομιλητές, αντί να φαίνονται σαν να κοιτάζουν την κάμερα, δείχνουν σαν να κοιτάζουν ο ένας τον άλλον, στα μάτια, για μια πιο φυσική και άνετη συνομιλία.

Επίσης, η δυνατότητα εικονικού background της κάμερας, επιτρέπει στους χρήστες να διατηρούν το απόρρητο του προσωπικού τους χώρου ή να κρύψουν την κίνηση άλλων ατόμων, πίσω τους. Το HUAWEI MateBook D 16 διαθέτει επίσης αλγόριθμους μείωσης θορύβου αλλά και τη λειτουργία Προσωπικής Βελτίωσης Φωνής ενώ με τη ρύθμιση quad-mic, υποστηρίζει λήψη ήχου από πηγές έως και πέντε μέτρα μακριά από τη συσκευή.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μπορώ να συνδεθώ σε ένα μίτινγκ ή να πάρω μια συνέντευξη κυριολεκτικά από οπουδήποτε, χωρίς να αγχώνομαι μήπως δεν ακούγομαι καλά ή δεν ακούω εγώ καλά τον συνομιλητή μου. Μπορώ να σταματήσω σε ένα καφέ, αν δω ότι ο χρόνος μου είναι πιεσμένος και δεν προλαβαίνω να γυρίσω στο γραφείο ή στο σπίτι.

Τι γίνεται όμως με τα υπόλοιπα -ποντίκι, εκτυπωτή, ακουστικά; Πρέπει να μπλέκω με θήρες usb και καλώδια; Όχι. Χάρη στην τεχνολογία Super Device η συνδεσιμότητα γίνεται αβίαστη. Απλώς με την τοποθέτηση των ακουστικών, του ποντικιού, του πληκτρολογίου, των ηχείων και των εκτυπωτών Huawei, κοντά στο HUAWEI MateBook D 16, ο φορητός υπολογιστής θα τα ανακαλύψει αυτόματα. Έτσι, συνδέομαι εύκολα και γρήγορα.

Συνδεδεμένο με smartphone και tablet, το HUAWEI MateBook D 16, γίνεται ακόμα πιο χρήσιμο. Μόλις συνδέσετε ασύρματα το τηλέφωνό σας, θα δείτε τη διεπαφή χρήστη στην οθόνη του φορητού υπολογιστή σας, ώστε να μπορείτε να το χειρίζεστε μαζί με το smartphone, σαν να είναι μία συσκευή. Μπορείτε να έχετε πρόσβαση και να επεξεργάζεστε τα αρχεία σας, να χρησιμοποιείτε και να διαχειρίζεστε έως και τρία παράθυρα εφαρμογών τηλεφώνου ταυτόχρονα, να λαμβάνετε κλήσεις βίντεο ή ήχου από το τηλέφωνό σας μέσω του MateBook σας, ακόμη και να χρησιμοποιείτε το ποντίκι και το πληκτρολόγιο για να ελέγχετε το smartphone σας.

Το tablet σας μπορεί να μετατραπεί σε επιφάνεια σχεδίασης ή δεύτερη οθόνη, ενώ η Λειτουργία Συνεργασίας σάς επιτρέπει να μοιράζεστε περιεχόμενο μεταξύ των συσκευών μέσω ενός απλού drag n drop.

Το HUAWEI MateBook D 16 μπορεί επίσης να συνδεθεί με μια οθόνη HUAWEI MateView, ώστε να βλέπετε την εργασία σας σε ακόμα μεγαλύτερη επιφάνεια. Ο φορητός υπολογιστής υποστηρίζει επίσης διαχείριση αρχείων πολλών συσκευών και αναζήτηση τεχνητής νοημοσύνης. Το πρώτο επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν εύκολη αναζήτηση στις συνδεδεμένες συσκευές τους, ενώ το δεύτερο υποστηρίζει τη γρήγορη αναζήτηση αρχείων και εικόνων στον υπολογιστή, στο Διαδίκτυο και σε άλλες συνδεδεμένες συσκευές για μεγαλύτερη ευελιξία.

Η τέλεια συσκευή για την εποχή του «υβριδικού γραφείου»

Κοιτάζοντας τη μεγάλη οθόνη του HUAWEI MateBook D 16, την εύκολη φορητότητα, την ισχυρή απόδοση, τις έξυπνες δυνατότητες τηλεδιάσκεψης και την απρόσκοπτη συνδεσιμότητα Super Device, είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί αυτός ο φορητός υπολογιστής είναι η τέλεια συσκευή για την εποχή του «υβριδικού γραφείου» -και γιατί πλέον αποτελεί το δικό μου αγαπημένο πολυεργαλείο.

Τo HUAWEI MateBook D16 συμμετέχει στις Back To School προσφορές της HUAWEI και είναι διαθέσιμο σε όλο το επίσημο δίκτυο συνεργατών της HUAWEI με όφελος αγοράς έως και €200.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Huawei ή τα παρακάτω links:Facebook: HuaweimobileGR , YouTube: Huawei Mobile Gr, Instagram: huaweimobilegr και Huawei Community

SHARE