Η Loewe επιμελείται μια ομαδική έκθεση με φωτιστικά
Loewe Lamps
Η Loewe επιμελείται μια ομαδική έκθεση με φωτιστικά
Loewe Lamps
Η Loewe επιμελείται μια ομαδική έκθεση με φωτιστικά
Loewe Lamps
Η Loewe επιμελείται μια ομαδική έκθεση με φωτιστικά
Loewe Lamps
Η Loewe επιμελείται μια ομαδική έκθεση με φωτιστικά
Loewe Lamps
FASHION AND DESIGN

Και έτσι, έχει παντού φως - Η Loewe επιμελείται μια ομαδική έκθεση με φωτιστικά


Στο πλαίσιο της Εβδομάδας Σχεδιασμού του Μιλάνου, ο πολυτελής οίκος παρουσίασε το «Loewe Lamps», μια ομαδική έκθεση μορφής, λειτουργίας και φωτισμού.

Ο δημιουργικός διευθυντής της Loewe Jonathan Anderson ανέθεσε σε διεθνείς καλλιτέχνες και τεχνίτες να εξερευνήσουν τον «φωτισμό μέσα στο σπίτι» με μια σειρά από λαμπτήρες και εγκαταστάσεις φωτισμού, που παρουσιάστηκαν σε μια ομαδική έκθεση στην Εβδομάδα Σχεδιασμού του Μιλάνου 2024.

Loewe Lamps
Loewe Lamps

Ήταν μια σειρά από πρωτιές για τη Loewe στην Εβδομάδα Σχεδιασμού 2024 του Μιλάνου: η πρώτη φορά που παρουσίαζε την εγκατάσταση της εβδομάδας σχεδιασμού στην καρδιά της Brera στο ιστορικό Palazzo Citterio και η πρώτη φορά που ο δημιουργικός διευθυντής Jonathan Anderson και όλοι οι 24 καλλιτέχνες που συμμετείχαν δούλεψαν με το μέσο του φωτός.

Loewe Lamps
Loewe Lamps

«Κάθε σεζόν θέλουμε να αντιμετωπίζουμε διαφορετικά πράγματα μέσα στο εσωτερικό, μέσα στο πώς η Loewe μπορεί να εξερευνήσει διαφορετικές δυνατότητες μέσα στη λειτουργία του εσωτερικού χώρου, και για μένα ήταν κάτι που δεν είχαμε αντιμετωπίσει ποτέ», δήλωσε ο Anderson στην βίβλο της αρχιτεκτονικής, Wallpaper* καθώς η παρουσίαση ξεκίνησε. «Νομίζω ότι είναι κάτι πολύ όμορφο, η ιδέα του φωτισμού μέσα στο σπίτι».

Η «Loewe Lamps» στην Εβδομάδα Σχεδιασμού του Μιλάνου 2024

Πολλά από τα 24 έργα είχαν ήδη βρει σπίτι μέχρι το τέλος της εβδομάδας, με το ασύλληπτο κόκκινο αυτοκόλλητο να βρίσκεται στην πλειονότητα των έργων. Αποτελούμενη από φωτιστικά δαπέδου, επιτραπέζια, οροφής και εγκατάστασης, η συλλογή ήταν μια «γιορτή» του πειραματισμού και των ξεχωριστών, συχνά σπάνιων, τεχνικών του κάθε καλλιτέχνη.

Δείτε τον σφαιρικό πύργο της Dahye Jeong (νικήτριας του βραβείου Loewe Craft Prize 2022), ο οποίος δημιουργήθηκε με μια παραδοσιακή μέθοδο ύφανσης με τρίχες αλόγου, την οποία η Jeong θεωρείται ότι χρησιμοποιεί ως μία από τις μοναδικές τεχνίτες στον κόσμο, ή τα κρεμαστά κελύφη φρούτων καλαμπάς της Young Song Lee, το καθένα από τα οποία καλύπτεται από τυλιγμένο χαρτί μουριάς που έχει τυλίξει στο χέρι η ίδια η Lee. Το καμπυλωτό επιτραπέζιο φωτιστικό του Enrico David με το προφίλ μιας γυναίκας με οπίσθιο φωτισμό κατασκευάστηκε από όνυχα και γυαλί και η εγκατάσταση της Anthea Hamilton, εμπνευσμένη από το κιμονό, ζωντάνεψε μέσα από έναν συνδυασμό λακαρισμένου ξύλου και γυαλιού προστασίας της ιδιωτικής ζωής, δίνοντας στο συνηθισμένο μια διαφορετική πινελιά.

Loewe Lamps

«Η ομάδα της Loewe είναι πρόθυμη να κάνει ένα άλμα πίστης και να κάνει οτιδήποτε πραγματικότητα, οπότε γιατί να μην κάνει ένα κιμονό φωτιστικό;» δήλωσε η Hamilton, η οποία εμπνεύστηκε από το ιταλικό κίνημα Radical Design και τις δημιουργίες του Gaetano Pesce για το έργο. «Η λάμπα μου είναι για έναν ονειροπόλο, είναι ένα υπερμεγέθες, λαμπερό σώμα που θα σας προσέχει ενώ κοιμάστε».

Μπορεί να ήταν η πρώτη φορά που αυτή η ομάδα καλλιτεχνών συναντήθηκε για να γιορτάσει το Salone, ωστόσο ο καθένας από αυτούς έχει συνεργαστεί με κάποια μορφή με την Loewe και στο παρελθόν, όπως η Anne Low, η οποία κέρδισε το βραβείο Loewe Craft Prize το 2019, και η Magali Reus που συνεργάστηκε με τον Anderson στις πρώτες ημέρες των εκθέσεων της Loewe.

Loewe Lamps

Το «Loewe Lamps» δεν ήταν η μόνη εκδήλωση που διοργάνωσε ο Anderson κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Σχεδιασμού του Μιλάνου. Λίγα τετράγωνα πιο πέρα, στη Via Montenapoleone, παρουσιάστηκε μια συνεργασία με τον Αμερικανό καλλιτέχνη Patrick Carroll για την ομώνυμη μάρκα του JW Anderson (στήθηκε στο κατάστημα JW Anderson του Μιλάνου, το οποίο άνοιξε το 2023).

«Days» με τον Patrick Carroll στο JW Anderson, Μιλάνο

Με τίτλο «Days», η εκδήλωση παρουσίασε 37 έργα του Carroll, ο οποίος απλώνει υφάσματα που έχει πλέξει πάνω σε ξύλινες ράβδους για να φαίνονται σαν καμβάδες, καθένα από τα οποία περιλαμβάνει ένα απόσπασμα, ένα μήνυμα ή μια λέξη που προέρχεται από το κεντρικό θέμα της queer τέχνης του 20ού αιώνα.

«Κάποια από αυτά ονομάζουν πίνακες, όπως το Boys Do Fall in Love, [του] Patrick Angus (1984) και υπάρχει ένα που είναι ένα απόσπασμα από ένα ημερολόγιο του Derek Jarman. Έτσι, εν μέρει, προσπαθεί να κατασκευάσει μια αφήγηση ή μια ευαισθησία ιστορικής μελέτης», δήλωσε ο Carroll στο Wallpaper*.

Ο Carroll και ο Anderson έχουν συνεργαστεί μία φορά στο παρελθόν, για την πρώτη πασαρέλα του Anderson στο Μιλάνο τον Ιούνιο του 2022, όπου τα μοντέλα φορούσαν πλεκτά ρούχα του Carroll για να καλωσορίσουν τους καλεσμένους στην επίδειξη. «Νομίζω ότι για τον καθένα από εμάς είναι αρκετά εμφανές τι θαυμάζουμε στη δουλειά του άλλου», συνέχισε ο Carroll. «Το οποίο είναι πρωτίστως μια επένδυση στην τέχνη και την ιστορία της τέχνης και μια επιθυμία να συνεχιστεί αυτή η ιστορία».

Το «Days», είναι μια εγκατάσταση που παρουσιάζει έργα τέχνης του Patrick Carroll, παρουσιάζεται τώρα στο JW Anderson στο Μιλάνο.

23 Apr 2024