Γιατί οι καμπύλες είναι τάση
Φωτογραφία: Shutterstock
04|04|2024 16:01
SHARE
HOME DECO

Γιατί τα έπιπλα με καμπύλες έχουν γίνει trend τα τελευταία χρόνια


Λίγα έπιπλα μπορούν να απογειώσουν ένα εσωτερικό χώρο με τον τρόπο που μπορεί να το κάνει ένας statement καναπές. Κλασικός ή σύγχρονος, ένας καναπές που τραβάει τα βλέμματα θα είναι ο πρωταγωνιστής στο καθιστικό και μια διαχρονική αγορά καθώς δεν αλλάζουμε καναπέ κάθε χρόνο.

Οι καμπύλες, από την άλλη, έχουν έναν μοναδικό τρόπο να μαλακώνουν ένα δωμάτιο και παρόλο που τα καμπυλωτά έπιπλα δεν είναι κάτι καινούργιο, γίνονται όλο και πιο δημοφιλή τα τελευταία χρόνια. Αυτό επειδή εκπέμπουν μια χαλαρωτική, ηρεμιστική και φιλόξενη αίσθηση λόγω της απαλότητας και της στρογγυλεμένης εμφάνισης.

Με ρίζες στη δεκαετία του 1970 και του '80, τα καμπυλωτά έπιπλα του 2024 χρησιμεύουν ως ζωντανή απόδειξη ότι οι τάσεις είναι, και πάντα θα είναι, κυκλικές.

Χάρη εν μέρει σε σημαντικούς σχεδιαστές όπως οι Tali Roth, Pierre Yovanovitch και Dorothée Meilichzon, καθώς και στους σχεδιαστές επίπλων Mario Milana και Pierre Paulin, τα καμπυλωτά έπιπλα έχουν αποκτήσει μια «δεύτερη» ευκαιρία στη ζωή.

Οι στρογγυλεμένοι καναπέδες και οι άμορφες καρέκλες αποτελούν σήμερα σήμα κατατεθέν των χώρων της μόδας, ιδίως αν είναι επικαλυμμένοι με υφασμάτινα υφάσματα, όπως το μπουκλέ, το δέρμα προβάτου και το βελούδο.

Επιπλέον, τα καμπυλωτά στυλ σφετερίζονται σιγά σιγά τα αιχμηρά, μοντέρνα σχέδια του μεσαίου αιώνα. Από τους καναπέδες μέχρι τα τραπεζάκια του καφέ, εταιρίες όπως το West Elm, το CB2 και το Target έχουν υιοθετήσει την καμπυλωτή εμφάνιση, εδραιώνοντας περαιτέρω τη μαζική της απήχηση.

Ενδιαφέρεστε να δοκιμάσετε την τάση για το δικό σας σπίτι; Εμπνευστείτε από τις παρακάτω φωτογραφίες και λάβετε υπόψη τις συμβουλές μας.

Πώς να εντάξετα τα καμπυλωτά έπιπλα στο καθιστικό σας

Παίξτε με την υφή

Αν είστε λάτρεις του μίνιμαλ, μπορείτε εύκολα να δώσετε ζεστασιά στο χώρο σας με υφασμάτινα υφάσματα. Μείνετε σε μια χαμηλών τόνων χρωματική παλέτα και προσθέστε οπτικό ενδιαφέρον με μπουκλέ, βελούδο, shearling - μόνο ο ουρανός είναι το όριο. Αν δεν είστε ακόμα έτοιμοι να επενδύσετε σε μια καρέκλα ή έναν καναπέ με έμφαση στη faux γούνα, δοκιμάστε την τάση με ένα μαξιλάρι.

Προσθέστε γωνίες

Εξισορροπήστε τα καμπυλωτά έπιπλα με γωνιώδεις πινελιές, πλούσια υλικά και αιχμηρά έργα τέχνης. Συνδυάστε για παράδειγμα τον στρογγυλεμένο καναπέ με ένα γεωμετρικό χαλί, ένα γωνιακό έργο τέχνης ή ένα ρετρό φωτιστικό, προσθέτοντας ακριβώς τη σωστή ποσότητα ακμής στο χώρο.

Συνδυάστε στιλ διακόσμησης

Η αγορά ενός καμπυλωτού επίπλου δεν χρειάζεται απαραίτητα να είναι στα ροζ και παστέλ χρώματα της δεκαετίας του 1980.. Μπορείτε να συνδυάσετε το κομμάτι σας με ένα αφηρημένο γλυπτό και απροσδόκητες χρωματικές πινελιές, όπως η ώχρα, το μπλε του κεραμιδί και το κίτρινο.

Αυτή η αντίθεση όχι μόνο δημιουργεί οπτικό ενδιαφέρον, αλλά διασφαλίζει επίσης ότι δεν είστε υποχρεωμένοι σε ένα συγκεκριμένο στιλ διακόσμησης ή τόνο.

SHARE