Πίνακες, καρέκλα, καπέλο σε διαμέρισμα
H ιδιαίτερη περίπτωση του Berry Dijkstra/ Φωτογραφία: Unsplash/Christopher Burns
HIS WAY

«Stacking furniture» -Ενας interior curator σού δείχνει πώς να μεταμορφώσεις το διαμέρισμά σου σε art gallery


Αν θέλει κάποιος να σαμποτάρει την ψυχική του ηρεμία και την καθημερινότητά του στο σπίτι, υπάρχει ένας σίγουρος τρόπος για να το επιτύχει: είναι να συσσωρεύει πράγματα που κατά βάθος δεν αγαπά και δεν θα αγαπήσει ποτέ. Να τα χρησιμοποιεί, να τα στολίζει στο χώρο, να ζει με αυτά. Nα φτιάχνει με αυτά τις στιγμές του, τις μέρες του, τα χρόνια του.

Αν αναγνωρίζετε τον εαυτό σας στην κατάσταση που μόλις περιγράψαμε, αυτό είναι κάτι θαυμάσιο. Γιατί αντιλαμβάνεστε το πρόβλημα και έτσι, είναι εφικτό να το διορθώσετε.

Ενας interior curator, o Berry Dijkstra, ζει σε διαμέρισμα- art gallery φτιαγμένη από τα αντικείμενα που αγαπά και δημιουργεί τις δικές του «εκθέσεις» μέσα σε αυτή.

Αν προσπαθήσει να κάποιος να βρει ένα κοινό σε ένα τραπεζάκι τοποθετημένο πάνω από ένα console table, έναν καναπέ σε όρθια στάση και μια καρέκλα γυρισμένη ανάποδα με βλέμμα προς το ταβάνι, αυτό είναι ο δημιουργικός τρόπος με τον οποίο ο Berry βλέπει την διακόσμηση. Σαν το στήσιμο μιας έκθεσης που λαμβάνει χώρα σε ένα μουσείο ή σε μια γκαλερί.

Ο Berry Dijkstra, χρησιμοποιεί ένα συγκεκριμένο hashtag σε αρκετές από τις αναρτήσεις του στο Instagram: #stackingfurniture. Mόνο που ο Berry δεν στοιβάζει απλώς τα design items. Αναδημιουργεί την ύπαρξή τους. Αλλάζει τον χαρακτήρα τους και επανανοηματοδοτεί την λειτουργία τους στη ζωή μας.

Για παράδειγμα, μια μεταλλική σκάλα ίσως να μην είναι μόνο ένα μέσο για να φτάνουμε στα επίπεδα που το ύψος μας δεν επιτρέπει. Στην φαντασία του Berry, αυτό το αντικείμενο έχει άλλη διάσταση. Γίνεται ένα design item που παρεμβαίνει εικαστικά στο χώρο.

Ο Berry, λοιπόν, μας παροτρύνει να ξεφύγουμε από τον mainstream τρόπο τοποθέτησης των αντικειμένων στο χώρο. Να δημιουργήσουμε την δική μας «έκθεση», με αντικείμενα που μπορεί ήδη να έχουμε.

Αν παρατηρήσετε τις φωτογραφίες που ακολουθούν, τα design items δηλώνουν την παρουσία τους στο χώρο, όχι λόγω της υπερβολικά υψηλής αξίας τους αλλά λόγω της θέσης τους.

Κανένα αντικείμενο, όσο παλιό κι αν είναι, δεν πεθαίνει ποτέ αν αλλάζει νόημα, θέση και λειτουργία. Τα διαφορετικά σχήματα, χρώματα, υφές συνδέονται και συγχρόνως αντιπαρατίθενται. Δημιουργούν νέες ιστορίες.

Ο Berry αλλάζει συνεχώς θέση στα αντικείμενα και στήνει νέες εκθέσεις στο χώρο του.

Δείτε φωτογραφίες:

SHARE