καρέκλα σε σαλόνι
Η πιο stylish καρέκλα του φθινοπώρου /Φωτογραφία: Shutterstock
CANE CHAIR

Η chic καρέκλα με τη βιεννέζικη ψάθα είναι το απόλυτο deco trend -Δημιουργεί την πιο design γωνιά


Κάθε τόσο, ένα νέο deco trend κάνει την εμφάνισή του στο design κόσμο και μας προκαλεί για πειραματισμούς.

Ωστόσο, φαίνεται ότι οι νέες τάσεις στη διακόσμηση (και τα deco items που συμπεριλαμβάνουν) δεν είναι και τόσο νέες. Υπάρχει μια τάση για επιστροφή στο παρελθόν: design items περασμένων δεκαετιών επανέρχονται και δίνουν νοσταλγικά vibes στο χώρο. Το vintage έγινε το μοντέρνο που έρχεται από το παρελθόν.

Τα έπιπλα που βλέπουμε παντού αυτό το φθινόπωρο δεν ξέφυγαν από αυτή τη λογική. Η hot τάση στο home décor της σεζόν, λοιπόν, είναι μια γνώριμη, ξύλινη καρέκλα με βιεννέζικη ψάθα, σε ζεστή μελί απόχρωση.

Αυτή η κομψή, σοφιστικέ καρέκλα που είναι φτιαγμένη από ξύλο και πλεκτή ψάθα κάνει δυναμικό comeback για να δώσει μια ρετρό αισθητική στον χώρο μας.

Η καρέκλα αυτή ονομάζεται «caning chair» από το «cane» που είναι το καλάμι.

Πρόκειται για τη μοντέρνα εκδοχή της «Cesca chair», που σχεδιάστηκε το 1928 από τον Marcel Breuer και έγινε πολύ δημοφιλής κατά την δεκαετία του ’60. 

Η chic, cozy καρέκλα είναι φτιαγμένη από φυσικά υλικά, σε neutral αποχρώσεις όπως το μπεζ, το καφέ, το χρώμα του ξύλου αποτυπώνοντας την ανάγκη για επιστροφή στα natural & basics, που δίνουν ασφάλεια και comfort.

Οι γήινες αποχρώσεις και υφές δίνουν την αίσθηση της ηρεμίας και της ξεκούρασης. Η ντιζαϊνάτη καρέκλα δίνει στιλ στον χώρο ενώ είναι ιδανική για lounge σαλόνι αλλά και stylish γραφείο, που «ανοίγει» τον χώρο, κάνοντάς τον πιο φιλόξενο.

Μπορείς να την διακοσμήσεις με μαξιλάρια, ριχτάρια και να την τοποθετήσεις πάνω από ένα ωραίο χαλί, δίπλα από φυτά.

SHARE