Σαλόνι διαμερίσματος με διακόσμηση Zara Home
Φωτογραφία: Zara Home
INTERIOR DESIGN

4 ιδέες για μίνιμαλ διακόσμηση χωρίς μεγάλο κόστος -Πρωταγωνιστούν τώρα στα social media


Τι είναι αυτό που το λένε μινιμαλισμό;

Μια φιλοσοφία για τη ζωή. Ένας διακοσμητικός δρόμος. Το τέλος του περιττού. Ο θρίαμβος του απλού. Το «Λίγα και καλά» και το «Less is more». Mια ευκαιρία για ηρεμία. Η τελειότητα της αφαίρεσης.

Ο,τι κι αν είναι για εσάς ο μινιμαλισμός, έχει μικρή σημασία: μόνο αν τον εντάξετε στη ζωή σας θα καταλάβετε την μεταμορφωτική δύναμή του. Οσα trend κι αν ανακυκλωθούν στον μεγάλο κόσμο της διακόσμησης, ο μινιμαλισμός τα βλέπει από μακριά και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από αυτά. Αυτή τη στιγμή –και δικαίως- είναι η Νο1 τάση στη διακόσμηση και η ηγέτιδα των αναζητήσεων στο Instagram και το Pinterest (που κακά τα ψέματα είναι τα πιο άμεσα εργαλεία έμπνευσης για τους λάτρεις της διακόσμησης και εκείνους που απλά θέλουν να κάνουν μια αλλαγή στον χώρο τους και δεν ξέρουν ποια μπορεί να είναι αυτή). Ισως να φαντάζεστε τον μινιμαλισμό ως μια απειλή για τα προσωπικά σας αντικείμενα -που δεν μπορείτε να αποχωριστείτε. Ή μια δαπανηρή εκστρατεία ομοιομορφίας του χώρου σας και εξοστρακισμό των πιο ζωηρών χρωματικά design items.

Ο μινιμαλισμός θέλει απλά να ανακουφίσει το μυαλό σας από τον θόρυβο που μπορεί να έχετε μέσα στο σπίτι και τον «καταδικάζει» από όπου κι αν προέρχεται (από χρώματα, αντικείμενα, έπιπλα). Αυτή τη στιγμή, 4 μινιμαλιστικές ιδέες διακόσμησης ανθίζουν αυτή τη στιγμή στα social media. Τις βλέπουμε στα μοντέρνα διαμερίσματα του εξωτερικού και οι χρήστες του διαδικτύου τις αναζητούν. Έχουν γίνει trends και υπόσχονται να μην σας βάλουν σε μεγάλα έξοδα. Η απλότητα έχει ξεπεράσει πια τον ίδιο της τον εαυτό και μέσα από τις φωτογραφίες που ακολουθούν θα καταλάβετε ότι ο μινιμαλισμός δεν απαιτεί μεγάλη προσπάθεια και το μόνο που διεκδικεί για εσάς είναι η ησυχία.

  1. Το κάδρο δεν είναι απαραίτητο -Τα αφαιρετικά έργα τέχνης πρωταγωνιστούν

λίγο να παρακολουθείτε τις τάσεις στη διακόσμηση, σίγουρα θα έχετε προσέξει αυτές τις φιγούρες

2) Monochromatic -Διακόσμηση με διαφορετικούς τόνους του ίδιου χρώματος. Αρμονία και απουσία αντιθέσεων.

3) Μεγάλα βάζα και αποξηραμένα λουλούδια σε κάθε χώρο του σπιτιού. Το πιο δυνατό διακοσμητικό στοιχείο.

4) Kαλαίσθητα και ομοιόμορφα μέσα αποθήκευσης που προστατεύουν και οργανώνουν τα προσωπικά σας αντικείμενα.

SHARE