Διακόσμηση σαλονιού
Φωτογραφία: Unsplash/ Josephine Baran
26|07|2020 09:00
SHARE
PINEAPPLE TREND

Ενα εξωτικό φρούτο εμπνέει τους home designers -Θετικά vibes και ατμόσφαιρα καλοκαιριού στο χώρο όλο τον χρόνο


Αν διψάτε για έμπνευση στο χώρο σας, ένα τροπικό, χυμώδες φρούτο υπόσχεται να τον γεμίσει με θετικά vibes, να ανεβάσει τα επίπεδα ενέργειάς του και να τον δροσίσει με την εξωτική αύρα του.

Αν και η μονοχρωμία στο χώρο μας αρέσει πολύ και ο μινιμαλισμός είναι ο σίγουρος τρόπος για να τον αναβαθμίσει, έρχονται τα prints για να μας υπενθυμίσουν ότι χρειάζεται και λίγο χρώμα η ζωή, λίγο παιχνίδι.

Ενας τοίχος με wallpaper γεμάτο ανανάδες έχει άποψη. Μια πιατέλα με σχήμα ανανά ή ένα βάζο, σίγουρα δεν θα περάσει εύκολα απαρατήρητο. Ο ανανάς έχει εμπνεύσει τις τελευταίες σεζόν τους home designers και τα αποτέλεσμα τα βλέπουμε σε μοντέρνα διαμερίσματα του εξωτερικού.

To pineapple décor ως διακοσμητική τάση σαφώς και δεν είναι καινούρια. Ας μην ξεχνάμε ότι ο ανανάς υπήρξε σύμβολο φιλοξενίας και ευημερίας, την περίοδο της αποικιοκρατίας στην Αμερική, ενώ, στη γλώσσα του Feng Shui αποτελεί ένα σύμβολο καλοτυχίας. O ανανάς έγινε print και μπήκε στον κόσμο της μόδας σημειώνοντας απήχηση (μαζί και με άλλα τροπικά φρούτα).

Πριν 3 χρόνια ήταν must στην διακόσμηση και τώρα το βλέπουμε να κεντρίζει και πάλι το ενδιαφέρον των διακοσμητών.

Ο ανανάς μπορεί να ενταχθεί στον χώρο με διαφορετικούς τρόπους: ως wallpaper, ως διακοσμητικό αντικείμενο, ή ως print που βάφει τα υφάσματα.

Δείτε φωτογραφίες:

Ο ανανάς...

Ως wallpaper:

Ως wall art

Σε βάζα

Σε φωτιστικά

Σε κασπώ

Σε πιατέλα

SHARE