διακόσμηση σαλονιού

Οι 10 μύθοι της διακόσμησης που πρέπει να ξεπεράσεις και τα πιο συχνά λάθη

O Σπύρος Σούλης που έχει ταλέντο στη διακόσμηση και στη διαρρύθμιση του χώρου εξηγεί μέσα από ένα βίντεο στο κανάλι του στο You Tube τους 10 μύθους της διακόσμησης που πρέπει να ξεπεράσουμε

Ως αρχιτέκτονας εσωτερικών χώρων, ο Σπύρος Σούλης γνωρίζει πολύ καλά τις τελευταίες τάσεις της διακόσμησης και μας περιγράφει αναλυτικά ποια είναι τα 10 λάθη της που πρέπει να αποφύγουμε.

Όταν μας δίνεται η ευκαιρία να λάβουμε διακοσμητικές συμβουλές από τον master του είδους, τον Σπύρο Σούλη, τότε απλά παίρνουμε χαρτί και μολύβι και κρατάμε σημειώσεις.

Στο βίντεο τον ακούμε να μας αποκαλύπτει τι είναι σωστό και τι λάθος στην διακόσμηση του σπιτιού μας, να μας δίνει έξυπνες και πρακτικές ιδέες και συμβουλές για το πώς θα κάνουμε το σπίτι μας κομψό και στιλάτο και τέλος μας συμβουλεύει να αναθεωρήσουμε πολλά από αυτά που νομίζαμε ότι είναι σωστά, αλλά τελικά δεν είναι και τόσο.

Δείτε το βίντεο:

Μύθος 1: Το λευκό κάνει το σπίτι ψυχρό και αφιλόξενο

Μπορεί να φοβάστε ότι οι ανοιχτόχρωμοι χώροι μοιάζουν πιο βαρετοί, άδειοι, απρόσωποι και πολύ ψυχροί, αλλά αν πρόκειται για έναν χώρο προσεκτικά μελετημένο και ισορροπημένο, τότε το αποτέλεσμα θα είναι ήσυχο, κομψό και πάρα πολύ ωραίο.

Μύθος 2:Δεν συνδυάζονται πολλά μοτίβα μαζί

Αυτή είναι η πιο παλιά συνταγή διακόσμησης που έχουμε μάθει από παλιά και δεν ισχύει. Επιλέξτε διαφορετικά μοτίβα σε ίδιες ή παρόμοιες αποχρώσεις. Η μεγαλύτερη τάση της σεζόν είναι να συνδυάσετε διάφορες ρίγες μεταξύ τους.

Μύθος 3: Ολα πρέπει να είναι σετ μεταξύ τους

Καμία σχέση! Ξεχάστε το ασορτί. Τολμήστε να βάλετε στον χώρο σας έπιπλα διαφορετικού στιλ, αλλά κρατήστε ένα σημείο αναφοράς για να δένουν.

Δεν βάζουμε φυτά στο υπνοδωμάτιο

Μύθος 4: Δεν βάζουμε φυτά στο υπνοδωμάτιο

Κι όμως, τα φυτά δεν μας κλέβουν το οξυγόνο, όπως έχουμε ακούσει κατά καιρούς.

Μύθος 5: Δεν βάζουμε ποτέ έπιπλα εξωτερικού χώρου μέσα στο σπίτι

Oχι μόνο δεν ισχύει αυτός ο κανόνας, αλλά είναι και τελευταία τάση της διακόσμησης. Βάλτε μια μπαμπού πολυθρόνα ή ένα coffe table μέσα στο σπίτι και αυτό δημιουργεί μια χαλαρή ατμόσφαιρα.

Μύθος 6: Οταν έχεις μια κολώνα κάνε την να ξεχωρίζει

Συνήθως αυτός ο κανόνας είναι λάθος. Μην βάφετε τις κολώνες σε έντονο χρώμα καθώς το αποτέλεσμα δεν θα είναι ωραίο στον χώρο. Οι κολώνες θα πρέπει να είναι συνέχεια της διακόσμησης.

Μύθος 7:Τα χαλιά είναι μόνο για τον χειμώνα

Eξαρτάται από το χαλί, δηλαδή την ύφανσή του και από την περιοχή που μένετε. Κάποια χαλιά μπορούν να μείνουν στο σπίτι κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου. Αυτά που δεν είναι πολύ βαριά και πολύ χειμωνιάτικα μπορούν να μείνουν και τους καλοκαιρινούς μήνες.

Τα χαλιά είναι μόνο για τον χειμώνα

Μύθος 8:Το μίνιμαλ είναι ίδιο με το eco friendly

Η μίνιμαλ διακόσμηση δεν είναι ίδια με την διακόσμηση που είναι φιλική προς το περιβάλλον. Για παράδειγμα μίνιμαλ μπορεί να είναι κάτι φτιαγμένο από πλαστικό, το οποίο δεν είναι φιλικό προς το περιβάλλον.

Μύθος 9: Τα έπιπλα πρέπει να κολλάνε στους τοίχους

Ακόμη και αν ο χώρος σας είναι μικρός, τα έπιπλα πρέπει να έχουν μια μικρή απόσταση από τον τοίχο.

Μύθος 10: Το κόκκινο είναι αισθησιακό χρώμα στο δωμάτιο

To κόκκινο φέρνει ένταση, νευρικότητα και πολλές φορές οργή. Τα θέλετε όλα αυτά στο υπνοδωμάτιο; Δεν νομίζουμε!