διακόσμηση εισόδου σπιτιού με ράφι ΙΚΕΑ
Το ράφι που έγινε ανάρπαστο/ Φωτογραφία: IKEA
ΙΚΕΑ

Κομοδίνο, κρεμάστρα ή συρτάρι: Το ράφι από την ΙΚΕΑ με τις αμέτρητες χρήσεις


Ένα ράφι από την ΙΚΕΑ έχει γίνει viral χάρη στις πολλαπλές χρήσεις του!

Η διακόσμηση και η οργάνωση του σπιτιού θέλει φαντασία, οργάνωση και έξυπνες ιδέες. Σε αυτά, σίγουρα τα social media παίζουν σημαντικό ρόλο, καθώς αποτελούν αστείρευτη πηγή έμπνευσης, ενώ πολύτιμα tips μοιράζονται και τα διάφορα deco brands.

Ένα από αυτά είναι η ΙΚΕΑ, η οποία συχνά μοιράζεται με τους εκατομμύρια φανατικούς οπαδούς της, tips και πολύτιμες συμβουλές, για να διακοσμήσουμε, να οργανώσουμε ή ακόμα και να μεταμορφώσουμε έναν χώρο -γνωστά και ως IKEA hacks.

Πρόσφατα, λοιπόν, πέσαμε πάνω σε ένα πολυχρηστικό ράφι από την ΙΚΕΑ, που, από ό,τι φαίνεται, έχει ξετρελάνει τους deco lovers, καθώς, πέρα από την κλασική του χρήση, μπορεί να μεταμορφωθεί σε κομοδίνο ή ακόμα και συρτάρι!

Το ράφι από τα ΙΚΕΑ με τις πολλές χρήσεις

Ως κομοδίνο

ράφι ΙΚΕΑ με πολλές χρήσεις
ΙΚΕΑ

Πάρτε δύο ράφια Mosslanda από τα ΙΚΕΑ. Το ένα στερεώστε το κανονικά και το δεύτερο ανάποδα, πάνω από το πρώτο. Έτσι θα έχετε δημιουργήσει έναν κομψό και ξεχωριστό χώρο, όπου θα φυλάτε τα απαραίτητα για το βράδυ, χωρίς να είναι σε κοινή θέα. Επίσης, μπορείτε να προσθέστε μια ταινία LED, για έναν διακριτικό φωτισμό, ώστε να βρίσκετε αμέσως τα γυαλιά σας!

Ως μέσο αποθήκευσης

ράφι ΙΚΕΑ με πολλές χρήσεις
ΙΚΕΑ

Σε ένα σπίτι με μικρούς χώρους είναι σημαντική η εξοικονόμηση χώρου. Στερεώστε μια σειρά από ράφια Mosslanda χαμηλά στον τοίχο και στον καθένα από αυτά τοποθετήστε στο πάνω και το κάτω μέρος ένα πόμολο πόρτας. Στη συνέχεια, περάστε έναν σπάγκο ή μια χρωματιστή κορδέλα, ανάλογα το γούστο σας, σε κάθε πόμολο, δημιουργώντας την εντύπωση ενός φράχτη. Εκεί, μπορείτε να τοποθετείτε τις ομπρέλες, τις ρακέτες του τένις κ.ά.

Ως παιχνίδι για τις γάτες

ράφι ΙΚΕΑ με πολλές χρήσεις
ΙΚΕΑ

Αν έχετε γάτα και χώρο στον τοίχο που θέλετε να αξιοποιήσετε δημιουργικά, τότε η επόμενη ιδέα είναι για εσάς. Η ΙΚΕΑ προτείνει με το πολυχρηστικό αυτό ράφι μπορείτε να φτιάξετε μια παιδική χαρά για το γατί σας. Στερεώστε μερικά σε διάφορα σημεία και ύψη ενός τοίχου, ώστε το τετράποδό σας να πηδά από το ένα σημείο στο άλλο και να παίζει με τα παιχνίδια που θα του έχετε αφήσει επάνω.

Ως κρεμάστρα

ράφι ΙΚΕΑ με πολλές χρήσεις
ΙΚΕΑ

Κρατήστε την είσοδο του σπιτιού σας οργανωμένη. Στερεώστε ένα από τα περίφημα αυτά ράφια ανάποδα και στερεώστε γάντζους ή άλλα πιαστράκια και δημιουργήστε την πιο μίνιμαλ και στιλάτη κρεμάστρα εισόδου για τα μπουφάν και τα παλτό. Έξυπνο;

Ως συρτάρι

ράφι ΙΚΕΑ με πολλές χρήσεις
ΙΚΕΑ

Αν το γραφείο σας δεν έχει συρτάρι, μπορείτε να φτιάξετε ένα εσείς. Πώς; Εύκολα! Στερεώστε δύο τέτοια ράφια κάτω από το γραφείο, ώστε το ένα να κοιτά το άλλο (σιγουρευτείτε ότι το γραφείο είναι αρκετά μεγάλο, ώστε τα ράφια να μην προεξέχουν). Αφήστε μεταξύ τους απόσταση, ώστε να περάσετε ένα κουτί αποθήκευσης, το οποίο θα στερεώνεται ουσιαστικά στις προεξοχές των ραφιών και θα μπορείτε να το σπρώχνετε εύκολα μπρος-πίσω (όπως θα κάνατε και με ένα κανονικό συρτάρι).

Βρείτε το ράφι από την ΙΚΕΑ εδώ.

SHARE