fbpx Rich Passion: Η διακριτική γοητεία των minimal κοσμημάτων | BOVARY
Κολιέ
Διακριτικά, απλά υπέροχα
10|12|2019 11:01
SHARE
RICH PASSION

Rich Passion: Η διακριτική γοητεία των minimal κοσμημάτων


Πριν από μερικές μέρες στην αριστοκρατική οικία Κατακουζηνού στο Σύνταγμα, η γνωστή στον χώρο του κοσμήματος «Groupe Rich» παρουσίασε το καινούργιο της brand, παρουσία εκλεκτών καλεσμένων από τον καλλιτεχνικό κι επιχειρηματικό χώρο.

Στόχος του Θοδωρή και της Κορίνας Τσίπη, που χρόνια διακρίνονται στην κατασκευή χειροποίητων κοσμημάτων είναι μέσω του «Rich Passion», όπως ονόμασαν το νέο τους εγχείρημα, είναι να δημιουργήσουν σειρές με ασημένια ελληνικά κοσμημένα, ποιοτικά και προσεγμένα σε προσιτές τιμές.

Με μακρά εμπειρία στην τέχνη του κοσμήματος, αφού εδώ και πενήντα χρόνια τροφοδοτούν την αγορά με εξαιρετικής αισθητικής κομμάτια, διατηρώντας παράλληλα τις συνεργασίες οίκων διεθνούς ακτινοβολίας, το νέο τους «παιδί» brand αποτελείται από μοντέρνες και minimal συλλογές. Η εταιρεία Rich Group ξεκίνησε το 1964 από τον πατέρα του Θοδωρή, τον Aριστείδη Τσίπη, που είχε αρχικά στο εργαστήριό του στην Κυψέλη, φτιάχνοντας χειροποίητα κοσμήματα και αντικείμενα. Πλέον η δεύτερη αλλά και η τρίτη γενιά έχουν αναλάβει τα ηνία. «Είδαμε ότι υπάρχει ένα κενό στην αγορά στο ποιοτικό, καλό και οικονομικό κόσμημα και κάπως έτσι δημιουργήσαμε το Rich Passion. Επιπλέον, θέλουμε ένα κάνουμε γνωστό το ελληνικό κόσμημα στο εξωτερικό.Θεωρώ ότι δεν υστερούμε σε τίποτα από τους ξένους οίκους και κατασκευαστικά, ποιοτικά αλλά και σε τιμές. Μάλλον θα έλεγα ότι τα κοσμήματα του εξωτερικού είναι πιο ακριβά. Έχουμε ήδη έρθει σε επαφές για το συγκεκριμένο brand και υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση, οπότε σύντομα θα μπορούμε να ανακοινώσουμε κάποιες συνεργασίες», μου λέει η κυρία Τσίπη, που έχει αναλάβει το marketing της επιχείρησης.

Tα κοσμήματα «Rich Passion», αρχικά σχεδιάστηκαν με γνώμονα το μεγαλείο που εκπέμπει η απλότητα των γεωμετρικών σχημάτων, ενώ στη συνεχεία μορφοποιήθηκαν πάνω σε απόλυτα κομψές γραμμές. Τα περισσότερα είναι σχεδιασμένα από τον Θοδωρή Τσίπη, όμως δεν λείπουν οι συνεργασίες με σημαντικούς σχεδιαστές όπως ο Κωνσταντίνος Σκόπας, που έχει δημιουργήσει το φετινό γούρι για το 2020, που είναι μια χελώνα.

Φυσικά βασική πηγή έμπνευσης των νέων σειρών είναι τα αρχαιαοελληνικά κοσμήματα. «Η αρχαία ελληνική τέχνη επηρεάζει την τέχνη του κοσμήματος παγκοσμίως. Άλλωστε μιλάμε για μια παράδοση 6000 χρόνων. Πέρα από αυτό, η φύση, τα λουλούδια, οι σύγχρονες τάσεις της μόδας, τα πάντα αποτελούν πηγή έμπνευσης» μου εξηγεί η κυρία Τσίπη. «Οι συγκεκριμένες συλλογές ετοιμάστηκαν μέσα σε εφτά μήνες, που είναι σύντομο διάστημα, αλλά πραγματικά όταν αρχίζεις δεν μπορείς να σταματήσεις. Φανταστείτε ότι υπάρχουν πολλά κομμάτια που ακόμα δεν τα έχουμε βγάλει στην αγορά κι άλλα που κόπηκαν».


Ο δημιουργός και σχεδιαστής της «Rich Passion» προσθέτει, ότι «η απόδοση της κομψότητας στα κοσμήματα δεν είναι κάτι εύκολο καθώς απαιτεί υψηλό σχεδιασμό, αφαιρετική αισθητική και προσεκτικές πινελιές. Είναι γνωστό άλλωστε, πως η ομορφιά ενυπάρχει στην απλότητα, εκεί όπου το «less is more», όπως ακριβώς είναι διατυπωμένο από την Coco Chanel».

Τα κοσμήματα κατασκευάζονται εξ ολοκλήρου στο δικό τους εργαστήριο, σε έναν χώρο υπερσύγχρονα εξοπλισμένο. Το ασήμι και τον χρυσό τα προμηθεύονται από την Ελλάδα, οι πέτρες όμως έρχονται συνήθως από το εξωτερικό γιατί εδώ δεν υπάρχουν ορυχεία. «Όλα τα σχέδια τα βάζουμε πρώτα στο κατάστημα στο Κολωνάκι και πειραματιζόμαστε, βλέπουμε τι αρέσει στον κόσμο και κάπως έτσι εξελίσσουμε τα σχέδια μας. Ας πούμε, σύντομα ετοιμάζουμε μια σειρά με αμέθυστο».

Από τις νέες συλλογές, που η καθεμιά φέρει ένα χαρακτηριστικό όνομα, το οποίο παραπέμπει στη βασική γραμμή που ακολουθεί, η «Αthens Link» κερδίζει τις εντυπώσεις με τους κρίκους που βγαίνουν σε τέσσερις διαφορετικούς χρωματισμούς: ασημένιο, χρυσό, ροζ χρυσό και μαύρο. «Μix them up and reflect your personal style», αλλά και «say yes to a variety of colors», ώστε να αναδεικνύεται η σύγχρονη τάση του συνδυασμού των διαφορετικών χρωμάτων για ένα πρωτότυπο, κομψό αποτέλεσμα. Η «Βowling» χρησιμοποιεί μπάλες από ασήμι, η «Μetro» ακολουθεί μια πιο γραμμική αισθητική, η «City» που είναι πιο νεανική για μοντέρνα απευθύνεται στη σύγχρονη γυναίκα που θέλει στην καθημερινότητά της να είναι κομψή, η «Stick» είναι είναι ιδιαιτέρως νεανική, όμως έχει απήχηση τελικά σε όλες τις ηλικίες, καθώς είναι εξαιρετικά ευκολοφόρετη, ενώ η «Rain» μοιάζει με πέπλα βροχής για πιο βραδινές εμφανίσεις.

Για τους άνδρες τώρα που πάντα είναι πιο αδικημένοι, υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία σε μανικετόκουμπα, ενώ όπως μαθαίνω, σύντομα θα βγουν κάποιες σειρές που θα αποτελούνται από βραχιόλια και κάποια δαχτυλίδια.

Τα κοσμήματα της Rich Passion, μπορείτε να δείτε online ή στο κατάστημα της εταιρείας, ενώ την άνοιξη θα ακολουθητέε και μια δεύτερη παρουσίαση στην οικία Κατακουζηνού, όπου φορέματα της Λητώς Κατακουζηνού θα συνδυαστούν με σύγχρονα κοσμήματα.

Διεύθυνση καταστήματος: Κριεζώτου 9, Κολωνάκι , 210 3608330

SHARE