Φωτιστικό, μαξιλάρια, πολυθρόνα σε καθιστικό
Τα διακοσμητικά αξεσουάρ που θα κάνουν αμέσως την διαφορά στο χώρο/ Φωτογραφία: Unsplash/ chuttersnap
DESIGN ITEMS

6 design items στα οποία αξίζει να επενδύσεις αυτή την εποχή


Η τέχνη της «έξυπνης αγοράς»: βρίσκεις αυτό που χρειάζεσαι, την στιγμή που το χρειάζεσαι, σε συμφέρουσα τιμή. Αυτό το αντικείμενο κάνει την καθημερινότητά σου πιο εύκολη και ευχάριστη και σου θυμίζει πάντα πόσο καλά έκανες που το απέκτησες.

Οι έμπειροι διακοσμητές είναι experts στην εύρεση τέτοιων items και οι προτιμήσεις τους μας δείχνουν έναν αγοραστικό δρόμο που οδηγεί με σίγουρα βήματα σε μια καλύτερη καθημερινότητα στο σπίτι, χωρίς να διαθέσουμε ένα μεγάλο χρηματικό πόσο.

Το να επενδύεις (σωστά) τα χρήματά σου σε αντικείμενα που αναβαθμίζουν την καθημερινότητά σου και έχουν διάρκεια στο χρόνο είναι μια δεξιότητα που χτίζεται κυρίως μέσα από αγορές για τις οποίες έχουμε μετανιώσει, μέσα από έρευνα, εικόνες, συμβουλές και πληροφορίες.

Αν αυτή την εποχή νιώθετε την ανάγκη να κάνετε μικρές τονωτικές «ενέσεις» στο χώρο που περνάτε τη ζωή σας, χωρίς να μετανιώσετε για τα χρήματα που διαθέσατε, πάρτε μια ιδέα από τις προτάσεις που ακολουθούν. Ελάχιστα είναι τα αντικείμενα που μπορούν να κάνουν την διαφορά στην ατμόσφαιρα του σπιτιού και να την ανανεώσουν ουσιαστικά: είναι τα design items στα οποία αξίζει να επενδύσετε όποιο χρηματικό ποσό διαθέτετε αυτή τη στιγμή.

Τα παρακάτω διακοσμητικά αντικείμενα έχουν αυτή τη στιγμή ψηλά τις μετοχές τους στο χρηματιστήριο του interior design. Για την ακρίβεια, ανέκαθεν τις είχαν.

Τα 6 διακοσμητικά αντικείμενα τα οποία αξίζουν την προσοχή σας είναι τα εξής:

Artwork: «H παρουσία ενός έργου τέχνης χαρίζει μοναδικότητα σε έναν χώρο. Δεν χρειάζεται να έχει διάσημη υπογραφή ή να είναι ακριβό για να ξεχωρίσει...» αναφέρει η designer, Renata Carvalho, σε άρθρο του My Domaine. Ένα έργο τέχνης, ακόμα κι αν έχετε διαθέσει ένα μικρό ποσό για την απόκτησή του, αναβαθμίζει αμέσως ένα δωμάτιο: του δίνει αμέσως χαρακτήρα.

https://www.instagram.com/p/BwkNvCPld5K/

Φωτιστικό

«Eνα ιδιαίτερης αισθητικής φωτιστικό μπορεί να μεταμορφώσει ένα δωμάτιο. Μου αρέσει να επενδύω σε vintage φωτιστικά -έχω ιδιαίτερη προτίμηση σε design items από τα 30s-» αναφέρει η Angie Socias Fernandez, creative director του brand, Coppel Design. Ενα καλαίσθητο φωτιστικό αμέσως τραβά το βλέμμα σε έναν χώρο και τον αναβαθμίζει.

https://www.instagram.com/p/B058zl6Fy-r/
https://www.instagram.com/p/BxIPeL1lGDK/

Statement διακοσμητικά αξεσουάρ (πχ καθρέπτες, plant pots): Tα διακοσμητικά αξεσουάρ ζεσταίνουν αμέσως τον χώρο και τον κάνουν πιο ζωντανό. Αυτή είναι και η διακοσμητική συμβουλή της Mary Maydan, designer και ιδρύτριας του brand, Μayday Architects. Μπορείτε να βρείτε στην αγορά διακοσμητικά αξεσουάρ με διαχρονική αισθητική και σε συμφέρουσα τιμή που μπορείτε να κρατήσετε για χρόνια.

https://www.instagram.com/p/B0B6LC_lSYj/
https://www.instagram.com/p/B20Trl8l6Ss/
https://www.instagram.com/p/B09EkCqlYy9/

Βιβλία: Ένα βιβλίο δεν είναι μόνο γνώση και συντροφιά. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να γίνει ένα ξεχωριστό διακοσμητικό αξεσουάρ (ιδίως για το coffee table και το κομοδίνο). «Οταν αγοράζω βιβλία, έχοντας την πρόθεση να τα κάνω μέρος της διακόσμησης, επιλέγω αυτά που έχουν θεματολογία γύρω από τη μόδα, την φωτογραφία και το design» αναφέρει η Τara Benet, designer director στο Tara Benet Design.

https://www.instagram.com/p/Bqs_Xr4FDYR/?utm_source=ig_embed
https://www.instagram.com/p/B39_jVupgGd/

Kλινοσκεπάσματα:«Σεντόνια, κουβέρτες, στρώματα, μαξιλαροθήκες. Δεν μπορεί να είναι κάποιος κακοδιάθετος όταν έχει κοιμηθεί καλά» σημειώνει η designer Ana Cummings, ιδιοκτήτρια του brand, ΑΝΑ Interiors. Τα κλινοσκεπάσματα είναι τα «ρούχα» του κρεβατιού και τα στολίδια όλης της κρεβατοκάμαρας: αξίζει να επενδύσετε σε αυτά για έναν ποιοτικό ύπνο και ένα υπέροχο διακοσμητικό αποτέλεσμα.

https://www.instagram.com/p/B2_6d39BzGF/?utm_source=ig_embed
https://www.instagram.com/p/B3uU2YMJhuO/

Xαλί: «Οταν εξοπλίζω ένα δωμάτιο, σε πρώτη φάση, το εφοδιάζω με ένα ποιοτικό χαλί. Αυτό καθορίζει σε μεγάλο βαθμό όλο τον χρωματικό τόνο όλου του δωματίου...Λατρεύω τα vintage χαλιά που σπάνε την χρωματική μονοτονία» αναφέρει η interior designer Meghan Scott στο My Domaine. Ενα χαλί δεν ντύνει μόνο το πάτωμα, αλλά μπορεί -αν έχει τις κατάλληλες διαστάσεις- να κάνει ένα δωμάτιο να δείχνει μεγαλύτερο και να αναβαθμίσει την διακοσμητική του αξία. Μπορεί το φθινόπωρο να μην έχει δείξει ακόμα το πιο ψυχρό του πρόσωπο, ωστόσο, είναι η κατάλληλη εποχή για να προμηθευτείτε ένα χαλί καλής ποιότητας που θα αλλάξει εντελώς την όψη του δαπέδου.

https://www.instagram.com/p/BtM3k_vhFzx/?utm_source=ig_embed
https://www.instagram.com/p/B3Zmv65hT6u/
SHARE