Σαλόνι διαμερίσματος
Φωτογραφία: Unsplash/ Yakira Eppel
PLANT TREND

Τα φυτά που βλέπουμε συνεχώς στα σπίτια των Ιt Girls και έχουν γίνει διακοσμητικό trend


Τα φυτά και τα λουλούδια δίνουν χρώμα και άρωμα σε ένα σπίτι.

Το κάνουν πιο όμορφο και κομψό ενώ δίνουν μια έξτρα προσωπική αισθητική στον χώρο.

Αν, όμως, σου είναι δύσκολο να κρατήσεις τα φυτά σου καταπράσινα και ζωντανά, όπως οι περισσότεροι από εμάς, οι Γαλλίδες σου έχουν τη λύση.

Καθώς οι τάσεις κάνουν κύκλους, ένα plant trend φαίνεται πώς κάνει θραύση στο Instagram και το έχουν υιοθετήσει όλα τα cool French girls.

Πρόκειται για τα αποξηραμένα λουλούδια, τα οποία οι Γαλλίδες τοποθετούν κομψά στα στιλάτα βάζα τους με τα οποία έχουν διακοσμήσει διάφορα σημεία του σπιτιού τους.

Σύμφωνα με την Sarah-Eva Marchese, CEO του Floracracy και ειδικό, υπάρχουν κάποιοι πολλοί καλοί λόγοι που τα αποξηραμένα λουλούδια κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος στη διακόσμηση.

«Ένας λόγος είναι το color trend που ταυτίζεται με τα neutral χρώματα, συνδυάζοντας το tan με το λευκό αντί του γκρίζου», αναφέρει.

Τα αποξηραμένα λουλούδια ταιριάζουν στους χώρους ενός μοντέρνου σπιτιού και προσθέτουν μια απαλή, μίνιμαλ αίσθηση ενώ διατηρούν τα οφέλη των λουλουδιών όπως τη διάθεση και τη φρεσκάδα.

Άλλος ένας παράγοντας είναι το sustainability και η διάρκεια ζωής.

Η υιοθέτηση αυτής της τάσης είναι πολύ εύκολη. Μπορείς να αποξηράνεις τα μπουκέτα λουλουδιών που έχεις στα βάζα σου απλώς γυρνώντας τα ανάποδα και κρεμώντας τα μέχρι να ξεραθούν, μακριά όμως από το φως του ήλιου για να μην ξεβάψουν.

Ακόμη, δεν θα χρειάζεται να ανησυχείς μήπως ξεχάσεις να τα ποτίσεις ή να τους αλλάξεις νερό.

Μπορείς να βρεις στην αγορά πολλά μπουκέτα από αποξηραμένα λουλούδια διαφόρων ειδών, είτε μόνο με φύλλα είτε και με το άνθος τους.

Σε φυσικά χρώματα, με natural υφές, αλλά και πολύχρωμα για πιο χαρούμενο, γλυκό συνδυασμό. Μπορείς να τα βάλεις σε stylish βάζα, με vintage, ρομαντικό αέρα.

Ακόμη, θα βρεις και αποξηραμένα pampas grass για πιο μοντέρνο και ντιζαϊνάτο στιλ.

SHARE