σπίτι με πράσινο τοίχο
Φωτογραφία: Farrow &Ball
22|05|2021 09:00
SHARE
DETOX DECO

Avocado green -Πώς η ιδιαίτερη απόχρωση από τα 70s έγινε η νέα hot τάση στη διακόσμηση


Ήταν πριν μερικά χρόνια όταν το sage green έγινε η viral τάση στη διακόσμηση -και όχι μόνο.

Τότε τοίχοι, κουζίνες, κρεβατοκάμαρες, μπάνια και κομψά κομοδίνα βάφτηκαν σε αυτή τη σικάτη, ματ απόχρωση του πράσινου που έδινε έναν ξεκούραστο τόνο στην ατμόσφαιρα.

Όμως αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που το πράσινο κυριαρχούσε στη διακόσμηση με αυτόν τον τρόπο.

Σύμφωνα με άρθρο του BBC, η σοφιστικέ απόχρωση avocado green έγινε talk of the town στα 70s χάρη σε ένα ευρύτερο κύμα ευαισθησίας για το περιβάλλον και τον πλανήτη.

Τότε, το κάπως θαμπό αλλά ιδανικό για κλειστούς χώρους «γεμάτο» πράσινο έντυσε ταπετσαρίες, καρέκλες και έπιπλα αλλά και αντικείμενα όπως βάζα, γυάλινα ποτήρια και φλιτζάνια.

Φέτος, τόσο ο κόσμος της μόδας όσο και της ομορφιάς και του design κάνει μια δραστική στροφή στο sustainability, ενώ υπάρχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για το τι καταναλώνουμε, πώς παράγεται και κατά πόσο επηρεάζει αρνητικά το περιβάλλον.

Παράλληλα, το clean eating αλλά και η γιόγκα εκφράζουν μια ανάγκη για ισορροπία (εσωτερική και εξωτερική) η οποία αποτυπώνεται στο χώρο -αναζητάμε χρώματα που δίνουν αίσθηση ηρεμίας.

Έτσι, το avocado green αναδείχθηκε πάλι σε trending χρώμα (μια αναζήτηση του σχετικού hashtag στο Instagram θα σας πείσει) και παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικές από τις ωραιότερες ιδέες για να δώσετε μια φρέσκια χρωματική πινελιά στο χώρο σας!

SHARE