διακόσμηση τραπεζαρίας
Φωτογραφία: Erica Marsland Huynh/ Instagram
NEW TREND

Τέλος η βαρετή ομοιομορφία: Η mix & match τάση για την τραπεζαρία που επιλέγουν οι ψαγμένοι deco lovers


Η εποχή που οι καρέκλες στην τραπεζαρία ήταν όλες ίδιες έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

Στα περισσότερα στιλάτα διαμερίσματα σίγουρα έχετε παρατηρήσει ένα κοινό στοιχείο: οι καρέκλες στην τραπεζαρία δεν είναι πια όλες ίδιες, ξεφεύγοντας έτσι από το καθιερωμένο κλισέ -που ήθελε τη γιαγιά να τις καλύπτει ακόμα και με πλαστικό κάλυμμα -καθώς τρόμαζε στη σκέψη ότι μπορεί να χαλάσει η ταπετσαρία και δε θα βρει την ίδια.

Στην εποχή που η ομοιομορφία αποφεύγεται σθεναρά -και, όταν υιοθετείται, αυτό γίνεται με στρατηγική και κομψότητα, με σκοπό να επιτευχθεί ένα μίνιμαλ και πιο σύγχρονο look- η τραπεζαρία αποκτά ένα πιο ανέμελο και ποικιλόμορφο στιλ. Η mix and match αισθητική στις καρέκλες δεν ταιριάζει μόνο στα πιο bohemian σπίτια, αλλά και σε όσα υπηρετούν την εκλεκτική, σκανδιναβική ή πιο luxurious αισθητική, διαμορφώνοντας τη νέα τάση στα δικά τους δεδομένα.

Ίσως από τις 6 οι 3 να είναι διαφορετικές, ίσως μόνο η μία, ίσως και όλες μεταξύ τους. Στην τελευταία περίπτωση, προσέξτε να ταιριάζουν έστω αισθητικά και να μην πέσετε στην παγίδα του κιτς και της υπερβολής.

Ωστόσο, δεν πρέπει απλώς να επιλέξετε τυχαία τέσσερις, έξι ή όσες χρειάζεστε για το τραπέζι σας. Βέβαια, μπορεί να αποδειχτεί και ιδιαίτερα οικονομικό, αφού μπορείτε να ανακαλύψετε κάποια που να σας ταιριάζει στην αποθήκη κάποιου φίλου ή σε κάποιο second-hand κατάστημα. Οι επιλογές είναι πραγματικά αμέτρητες -σε χρώματα, μεγέθη, υφάσματα και prints.

Αν σας αρέσει η ιδέα του mix and match, αλλά θέλετε να ξεκινήσετε με κάτι πιο διακριτικό, μπορείτε να επιλέξετε την ίδια καρέκλα σε διαφορετικά χρώματα ή διαφορετικές καρέκλες στο ίδιο χρώμα. Επίσης, αν έχετε 4 ίδιες καρέκλες στο ίδιο χρώμα (για παράδειγμα, γκρι), επιλέξτε τις άλλες δύο σε χρώμα που κάνει αντίθεση (το κίτρινο είναι μια καλή ιδέα).

Και φυσικά, μπορείτε να επιλέξετε εντελώς διαφορετικές καρέκλες μεταξύ τους, ωστόσο δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη συνταγή επιτυχίας για τη συγκεκριμένη σύνθεση. Απλώς, έχετε πάντα στο νου σας τις καρέκλες που ήδη έχετε όταν αναζητάτε την επόμενη. Μην πείτε αμέσως «ναι» στον φίλο που σας είπε ότι έχει μια καρέκλα στο σπίτι που θέλει να ξεφορτωθεί και μην παρασύρεστε από τυχόν προσφορές. Ακόμα και στην περίπτωση του απόλυτου «κοκτέιλ αισθητικής», η επιλογή πρέπει να γίνει σωστά.

SHARE