Γιώργος Καράμπελας
Φωτογραφία: LG
20|09|2021 16:00
SHARE
DESIGN ITEM

Όταν το κομψό έργο τέχνης που κοιτάς για ώρες είναι η τηλεόρασή σου


«Τι είναι τέχνη;».

Μια ερώτηση που απασχολεί εδώ και εκατοντάδες χρόνια τους ιστορικούς τέχνης, τους κριτικούς και φυσικά τους καλλιτέχνες, έχοντας οδηγήσει σε πολλούς διαφορετικούς ορισμούς, θεωρίες και προσεγγίσεις.

Υπάρχουν εκείνοι που υποστηρίζουν ότι η τέχνη είναι οι διαδικασίες της καθημερινότητας, ότι τέχνη είναι αυτό που κάνουμε καλά. Το αισθητικά άψογο, που απολαμβάνουμε να κοιτάμε.

Ένα από τα πράγματα που βλέπουμε καθημερινά και που αντανακλούν την αισθητική μας είναι το σπίτι μας, ο προσωπικός μας χώρος.

Το interior design, άλλωστε, τα τελευταία χρόνια είδε τη δημοφιλία του να εξαπλώνεται και σε ανθρώπους χωρίς εξειδικευμένες γνώσεις διακοσμητή, με τη βοήθεια των social media.

Τα trends και τα most wanted items στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «εκπαίδευσαν» ένα ολόκληρο κοινό ώστε να διαλέγει ανάμεσα στο minimal και το maximal, να εκτιμά τις vintage λεπτομέρειες και τα custom made έπιπλα και να επενδύει σε statement κεριά και σοφιστικέ κεραμικά βάζα.

Έτσι, οι deco lovers έχουν πλέον ιδιαίτερα υψηλά standards και αναζητούν stylish items που να ανταποκρίνονται στην εκλεπτυσμένη αισθητική τους -όχι μόνο στις λεπτομέρειες και τις πινελιές του χώρου, αλλά ακόμη και στα βασικά έπιπλα ή τις συσκευές του σπιτιού.

Η αναβαθμισμένη, new age αισθητική δεν θα μπορούσε να έχει καλύτερο σύμμαχο από την τεχνολογία.

Μόδα, αρχιτεκτονική και τεχνολογία παντρεύονται δημιουργικά και δείχνουν ότι στο μέλλον του design κυριαρχούν οι εκλεπτυσμένες γραμμές, τα φίνα σχήματα και μια ντελικάτη χρωματική παλέτα που δίνει προσωπικότητα στα αντικείμενα.

Ένα από τα all time classic αντικείμενα κάθε σπιτιού είναι η τηλεόραση -η συσκευή μπροστά στην οποία χαλαρώνουμε, εμπνεόμαστε, ταξιδεύουμε με ταινίες και ντοκιμαντέρ ή γελάμε, στην αποφόρτιση μιας δύσκολης μέρας.

Είναι ένα item -σημείο αναφοράς που εξελίχθηκε μέσα στα χρόνια τόσο ως προς το περιεχόμενο όσο και ως προς τη μορφή: από το πλέον cult τετράγωνο κουτί, σε φίνες λεπτές παραλληλόγραμμες συσκευές που κοσμούν διακριτικά τον χώρο.

Όλα αυτά όμως, μέχρι σήμερα.

Κοιτώντας πάντα προς το μέλλον του design, με το στοιχείο της fine art να πρωταγωνιστεί αποφασιστικά στο χώρο, η καινούρια LG Gallery OLED TV ενσαρκώνει με μοναδικό και πρωτοποριακό τρόπο το πάντρεμα τεχνολογίας και τέχνης και αλλάζει τον τρόπο που βλέπαμε τηλεόραση.

Το πρώτο elegant στοιχείο έρχεται από τον φωτισμό -η τεχνολογία LG OLED αυτο-φωτίζεται και δεν απαιτεί οπίσθιο φωτισμό, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα για μια κατασκευή ντελικάτη, με εξαιρετικά λεπτές στεφάνες, που κάνει blend in με τα υπόλοιπα items του του χώρου.

Χάρη στο μινιμαλιστικό design της, αλλά και τη δυνατότητα να προσφέρει διαφορετικά screensavers από αγαπημένα έργα ζωγραφικής, η συσκευή μεταμορφώνεται σε ένα συλλεκτικό έργο τέχνης, που δεν πρέπει να λείπει από τη συλλογή κανενός art lover.

Έτσι, μπορείς να απολαμβάνεις τον καφέ σου μπροστά σε έναν πίνακα του Κλοντ Μονέ, παρατηρώντας την όπως θα έκανες στην επιβλητική αίθουσα ενός μουσείου.

Με τη ρεαλιστική της εικόνα και την υψηλή τεχνολογία στις λειτουργίες της, η LG Gallery OLED TV ομορφαίνει τον χώρο σου, σε όποιο δωμάτιο και αν επιλέξεις να την τοποθετήσεις, και δημιουργεί μια νέα εμπειρία θέασης.

Αυτή την εμπειρία θέασης απολαμβάνει και ο Γεώργιος Καράμπελλας, ένας peripatetic concept maker που μοιράζει το χρόνο του ανάμεσα στο Λονδίνο, τη Σκύρο, και την Αθήνα.

Έχοντας αποκτήσει εμπειρία 25 ετών σε διαφορετικά δημιουργικά πόστα, από διαφήμιση και περιοδικά μέχρι design μεταξύ άλλων, και με τον αέρα ενός σύγχρονου “homo universalis", που εμπνέεται από διαφορετικές κουλτούρες, επιλέγει την νέα LG Gallery OLED TV και τρόπους να την ενσωματώσουμε στον σχεδιασμό των εσωτερικών μας χώρων.

«Χρησιμοποιήστε την φαντασία σας, παίξτε με τους όγκους και απολαύστε το design», μας παραπέμπει να τον ακολουθήσουμε σε αυτό το παιχνίδι στο βίντεο που ακολουθεί.

SHARE