σαλόνι με καναπέ και τραπεζάκι
Η νέα εμμονή των design lovers/ Φωτογραφία: Devon Janse van Rensburg/ Unsplash
DESIGN TREND

Το τραπεζάκι που λατρεύουν οι φανατικοί της διακόσμησης εμπνέεται από τη Γαλλία του 17ου αιώνα -Ιδανικό για μικρούς χώρους


Η διακόσμηση του σπιτιού μπορεί να αποδειχτεί πολύπλοκη υπόθεση, ειδικά αν μιλάμε για χώρους μικρούς και στενούς.

Μια τάση που έρχεται από το παρελθόν και συγκεκριμένα από τη Γαλλία του 17ου αιώνα υπόσχεται να δώσει τη λύση σε όσους ψάχνετε την πιο κομψή και δημιουργική διακόσμηση ενός μικρού χώρου (και όχι μόνο).

Το τραπέζι κονσόλα εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη Γαλλία του 17ου αιώνα, στα σπίτια των αριστοκρατών, οι οποίοι το στόλιζαν με τα πιο πολυτελή αντικείμενα. Fast forward μερικούς αιώνες αργότερα -και τις τάσεις που κυριαρχούν στη σύγχρονη εποχή και λατρεύουν οι design lovers- οι κονσόλες επανασυστήνονται στο κοινό σε μια updated και chic εκδοχή.

Τα διακριτικά αυτά έπιπλα μπορούν εύκολα να δώσουν μια ντιζαϊνάτη πνοή στην είσοδο του σπιτιού σας. Είτε σε σχήμα μισοφέγγαρου είτε παραλληλόγραμμου, τραβούν την προσοχή και μπορούν να μεταμορφώσουν τον χώρο και να τον κάνουν σούπερ στιλάτο.

Κολλούν στον τοίχο, οπότε είναι και ιδανικές για στενούς και μικρούς χώρους, όπως το χολ αλλά και ένας διάδρομος. Βέβαια, αν η επιφάνεια είναι αρκετά πλατιά, μπορεί να λειτουργήσει και ως modern chic γραφείο, αλλά και ως φινετσάτο μπαρ για τα ποτά σας.

Προκειμένου να του δώσετε χαρακτήρα και στιλ, η διακεκριμένη interior designer Rebekah Dempsey προτείνει μέσα από το σάιτ της, «A Blissful Nest» να τοποθετήσετε πάνω ένα statement κομμάτι, όπως ένα oversized βάζο ή φωτιστικό ή ένα έργο τέχνης. Προτείνει επίσης να μην ξεχάσετε να «γεμίσετε» και το κενό κάτω από το έπιπλο -με την ίδια να προτείνει μοντέρνα σκαμπό, αλλά και μεγάλα βάζα.

Μη φοβηθείτε να τολμήσετε με ένα bold αντικείμενο σε έντονο χρώμα, αφού η διακριτικότητα του επίπλου επιτρέπει τυχόν «υπερβολές» (αρκεί να μην πέσετε στην παγίδα του κιτς).

Η διακοσμήτρια συμβουλεύει επίσης να δώσουμε ένα natural look στην κονσόλα, προσθέτοντας λουλούδια ή ξερά κλαδιά στα βάζα, τα οποία θα δώσουν και «ύψος».

SHARE