Φωτογραφία: Shutterstock

Πώς θα κάνετε το υπνοδωμάτιό σας να μοιάζει υπερπολυτελές, σαν 5άστερου ξενοδοχείου, σύμφωνα με interior designer

Τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με ένα άνετο και cozy υπνοδωμάτιο.

Σίγουρα έχετε αναρωτηθεί πώς οι κρεβατοκάμαρες των 5άστερων ξενοδοχείων έχουν πάντα αυτή την μοναδική ατμόσφαιρα και την cozy αίσθηση που δεν θέλεις να βγεις από εκεί, ακόμη κι αν η κράτηση είναι για λίγες μόνο ημέρες.

Το μυστικό όπως φαίνεται δεν κρύβεται μόνο στην ποιότητα των επίπλων και των items που βρίσκονται μέσα αλλά στις διακοσμητικές πινελιές που αναβαθμίζουν το συνολικό αποτέλεσμα.

Κι αφού το συναίσθημα που μας αφήνει κάθε κρεβατοκάμαρα σε κάποιο ακριβό ξενοδοχείο είναι τόσο ευχάριστο αλλά για λίγο μόνο χρονικό διάστημα, μια απορία ταλανίζει το μυαλό μας και αυτή δεν είναι άλλη από το πώς θα διακοσμήσουμε το υπνοδωμάτιο του σπιτιού μας με τέτοιον τρόπο ώστε να θυμίζει υπερπολυτελές δωμάτιο.

Πώς θα κάνετε το υπνοδωμάτιό σας να μοιάζει υπερπολυτελές, σαν 5άστερου ξενοδοχείου, σύμφωνα με interior designer

Ο σχεδιαστής του ModernHaus SoHo δίνει τις απαντήσεις και αποκαλύπτει πώς να μεταφέρουμε αυτό το vibe και στον δικό μας χώρο.

Ένα από τα βασικά κόλπα, είναι ο φωτισμός. «Προσπαθούμε να χρησιμοποιούμε το φυσικό φως στα δωμάτια, καθώς αυτό μπορεί να μεταμορφώσει έναν χώρο κατά τη διάρκεια της ημέρας» λέει στο PureWow ο Ο Jack J. Sitt και συνεχίζει «Τα φώτα που ενσωματώνουμε στο δωμάτιο είναι στη φωτεινότερη πλευρά, ώστε καθώς τα φυσικά φώτα σβήνουν οι επισκέπτες να εξακολουθούν να απολαμβάνουν τη θέα της πόλης γύρω τους».

Φωτογραφία: Shutterstock

Τα θερμά φώτα είναι ιδανικά, τόσο για χαλάρωση, όσο και για μια αίσθηση πολυτέλειας. Αν επιλέξετε πιο λευκό και δυνατό φως ο χώρος θα θυμίζει γραφείο και θα έχετε αντίθετα αποτελέσματα από τα επιθυμητά.

Οι ουδέτεροι και γήινοι τόνοι «ζωντανεύουν» τον χώρο.

Συνδυάζοντας μια ελαφριά γκρι βάση με πινελιές από φυσικό ξύλο, το δωμάτιο αυτομάτως φαίνεται φιλόξενο χωρίς όμως να είναι πολύ έντονο. Αυτό όχι μόνο δημιουργεί μια ήρεμη ατμόσφαιρα, αλλά αφήνει άφθονο χώρο για χρωματιστές πινελιές στα έπιπλα και design items. «Διασφαλίζουμε ότι ο σχεδιασμός είναι απλός αλλά και σύγχρονος, ώστε οι επισκέπτες να μην αισθάνονται ούτε συγκλονισμένοι, ούτε εκτός τόπου.»

Φωτογραφία: Shutterstock

Τα ποιοτικά κλινοσκεπάσματα, τα μαξιλάρια και το στρώμα είναι σίγουρα «κομμάτια» του υπνοδωματίου που μπορούν να απογειώσουν τον χώρο αλλά και την άνεση. Τα απαλά κλινοσκεπάσματα δίνουν μια αίσθηση πολυτέλειας ενώ τα μαξιλάρια και το στρώμα μπορούν να μας χαρίσουν μια μοναδική αίσθηση χαλάρωσης. Μην ξεχνάτε πως πέραν του design, ο καλός ύπνος είναι το Α και το Ω.

Φωτογραφία: Shutterstock

Τέλος, η πινελιά για να τα συνδυαστούν όλα τα παραπάνω είναι τα έργα τέχνης και τα διακοσμητικά items. «Ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία που προσθέσαμε στα δωμάτια είναι η τέχνη», λέει ο Sitt. Τα έργα τέχνης και τα design items μπορούν να κάνουν έναν χώρο να φαίνεται ολοκληρωμένος ενώ παράλληλα δίνεται προσωπικότητα στον χώρο.