Φωτογραφία: Shutterstock
Φωτογραφία: Shutterstock
27|11|2023 11:49
SHARE
XMAS DECO

Πώς θα κάνετε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο να φαίνεται πιο πυκνό, με φουντωτά κλαδιά


Το πνεύμα των Χριστουγέννων είναι και επίσημα εδώ, καθώς όλοι οι δρόμοι και τα καταστήματα έχουν ήδη στολιστεί με γιρλάντες και λαμπιόνια.

Αν δεν ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που στολίζουν από τις αρχές Νοεμβρίου και τώρα ξεσκονίζετε τις κούτες με τα χριστουγεννιάτικα από την αποθήκη, σας έχουμε μερικά απίθανα τρικ ώστε το δέντρο σας να δείχνει πιο πυκνό και γεμάτο.

Από όπου κι αν έχετε πάρει το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας, με τα χρόνια μπορεί να έχει χάσει τη φόρμα του και τα κλαδιά του να φαίνονται πιο φτωχά και άδεια.

Αντί να το αντικαταστήσετε, μπορείτε να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές για να μοιάζει σαν καινούργιο, όπως τις είδαμε στο livingetc.com.

Πώς θα κάνετε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο να φαίνεται γεμάτο, χωρίς κενά

Χρησιμοποιήστε έναν συνδυασμό στολιδιών

Όταν γεμίζετε το δέντρο σας με διάφορα στολίδια φαίνεται σίγουρα πιο γεμάτο. Η Lucy St George, συνιδρύτρια της Rockett St George, προτείνει φέτος να «αγκαλιάσετε την αίγλη του μαξιμαλισμού». Χρησιμοποιήστε διαφόρων ειδών στολίδια, γιρλάντες, κορδέλες και φωτάκια για να δημιουργήσετε ένα μαγικό σκηνικό. Ό,τι θέμα κι αν επιλέξετε στη διακόσμησή σας, προσθέστε περισσότερα στολίδια από ό,τι συνήθως στο χριστουγεννιάτικο δέντρο και, κυρίως, διαφορετικά μεταξύ τους.


Μεγάλα στολίδια ή χριστουγεννιάτικα λουλούδια για να γεμίσετε τα κενά

Εάν τα κλαδιά σας φαίνονται λίγο γυμνά, μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον στολίδια για να κάνετε το δέντρο να φαίνεται πιο γεμάτο. Η blogger Amy Davies Pereira, επιλέγει ένα pop χρώμα και προσθέτει μεγάλα στολίδια για να κλείσει τα κενά και το δέντρο της να φαίνεται πιο συναρπαστικό. «Η βάση για το δέντρο μου κάθε χρόνο είναι λευκό, πράσινο, ασήμι και χρυσό», λέει. «Τυχόν κενά γεμίζουν με ένα αντιθετικό χρώμα». Εάν δυσκολεύεστε να τακτοποιήσετε τα στολίδια σας στα κλαδιά, μπορείτε να κόψετε τις κορδέλες που συνοδεύουν τα στολίδια και να αγοράστε μερικές μεταλλικές κρεμάστρες στολιδιών σε σχήμα "S", ώστε τα στολίδια να κρέμονται απευθείας από το κλαδί, και να μπορείτε να τα σπρώξετε πιο μέσα.

Τα φωτάκια

Εάν φαίνεται ότι έχετε χρησιμοποιήσει αρκετά στολίδια και διακοσμητικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επιπλέον φώτα για να προσθέσετε βάθος στο χριστουγεννιάτικο δέντρο σας ενώ παράλληλα θα το διατηρήσετε γεμάτο.

Γιρλάντες, κι άλλες γιρλάντες

Εκτός από τα στολίδια, το να προσθέσετε γιρλάντες στο δέντρο σας είναι πραγματικά μια κίνηση «ματ» ώστε να δείχνει πιο πυκνό. Αγοράστε μια πράσινη γιρλάντα και τυλίξτε την κοντά στον κορμό, ώστε να μην ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα κλαδιά. Επιπλέον, μπορείτε να προσθέσετε βελούδινες κορδέλες σε διαφορετικά μεγέθη αλλά και φιόγκους.

Προσθέστε φυτά στο δέντρο σας

Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε αποκλειστικά στολίδια και γιρλάντες. Ένας ακόμη τρόπος να δείχνει το δέντρο πιο πυκνό είναι προσθέσετε φυτά στη διακόσμησή του. Η Mel Sinclair, από το @its_all_about_the_house, προσθέτει φυτά πάνω στο δέντρο της ώστε να φαίνεται πιο γεμάτο: «Η χρήση αποξηραμένου φυλλώματος μέσα στο δέντρο δημιουργεί ένα πιο γεμάτο αποτέλεσμα και προσθέτει υφή και βάθος». Μπορείτε βέβαια να επενδύσετε και σε πλαστικά λουλούδια ή φυλλώματα.

Έτσι, το δέντρο σας θα δείχνει φουντωτό και πλούσιο!

SHARE