Φωτογραφία: University of Maine
Φωτογραφία: University of Maine
02|02|2023 11:31
SHARE
DESIGN

Αυτό είναι το πρώτο (κανονικό) σπίτι που φτιάχτηκε από 3D εκτυπωτή με ανακυκλώσιμα υλικά


Το πρώτο τρισδιάστατα εκτυπωμένο σπίτι που είναι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου με βιολογικά υλικά παρουσιάστηκε από το Κέντρο Προηγμένων Δομών και Σύνθετων Υλικών (ASCC) του Πανεπιστημίου του Maine.

Το BioHome3D αναπτύχθηκε με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Hub and Spoke του Υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ μεταξύ του UMaine και του Oak Ridge National Laboratory.

Το σπίτι των 600 τετραγωνικών ποδιών (55 τετραγωνικά μέτρα) διαθέτει τρισδιάστατα εκτυπωμένα δάπεδα, τοίχους και οροφή από ίνες ξύλου και βιο-ρητίνες. Το σπίτι είναι πλήρως ανακυκλώσιμο και εξαιρετικά μονωμένο με 100% ξύλινη μόνωση και προσαρμόσιμες τιμές R. Τα κατασκευαστικά απόβλητα σχεδόν εξαλείφθηκαν λόγω της ακρίβειας της διαδικασίας εκτύπωσης.

Μέσα στο πολυτελές σπίτι της Μαρί Σαντάλ και του Παύλου Γλύξμπουργκ στο Λονδίνο
«Η πολιτεία μας αντιμετωπίζει την τέλεια καταιγίδα της κρίσης στέγασης και της έλλειψης εργατικού δυναμικού, αλλά το Πανεπιστήμιο του Μέιν αναλαμβάνει για άλλη μια φορά να δείξει ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτές τις σοβαρές προκλήσεις με την εφευρετικότητα του εμπορικού σήματος Μέιν», δήλωσε η κυβερνήτης Τζάνετ Μιλς. «Με το καινοτόμο BioHome3D, το Κέντρο Προηγμένων Δομών και Σύνθετων Υλικών του UMaine σκέφτεται δημιουργικά για το πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την έλλειψη στέγασης, να ενισχύσουμε τη βιομηχανία δασικών προϊόντων και να παραδώσουμε στους ανθρώπους ένα ασφαλές μέρος για να ζήσουν, ώστε να μπορούν να συμβάλουν στην οικονομία μας», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Δείτε το εντυπωσιακό σπίτι, το οποίο φτιάχτηκε από 3D εκτυπωτή στο iefimerida.gr

SHARE