βιβλιοθήκη
Φωτογραφία: Unsplash/ Nick Hillier
DECO TIPS

6 διακοσμητικές ιδέες για να τοποθετήσεις τα βιβλία σου στο σπίτι, εκτός από τη βιβλιοθήκη


Οταν διακοσμούμε τους χώρους τους σπιτιού μας θέλουμε να συνδυάσουμε την άνεση και την λειτουργικότητα με την φινέτσα και το στιλ.

Είναι πολύ σημαντικό να νιώθουμε άνετα και χαλαρά στους χώρους του σπιτιού μας και ταυτόχρονα να έχουμε έναν όμορφο χώρο, καλαίσθητο που να αντιπροσωπεύει την προσωπικότητά και το στιλ μας.

Είναι εξαιρετικά σπάνιο να βρεθείς καλεσμένος σε ένα σπίτι και να μην συναντήσεις μια βιβλιοθήκη, είτε αυτή θα είναι στον χώρο του σαλονιού, είτε σε κάποιο χολ ή και υπνοδωμάτιο.

Οποιο στιλ διακόσμησης κι αν συναντήσεις, από μίνιμαλ, ρετρό μέχρι vintage και έθνικ, η βιβλιοθήκη είναι ένα από τα basic κομμάτια που υπάρχουν σε κάθε σπίτι.

Επειδή όμως μάς αρέσει να σκεφτόμαστε πιο δημιουργικά, βρήκαμε 6 διακοσμητικές ιδέες για τα τοποθετήσουμε τα βιβλία μας εκτός από την βιβλιοθήκη.


Φωτογραφία: George Milton/Pexels

Πολλοί ψάχνουν για εναλλακτικές λύσεις, που θα τους εξυπηρετήσουν και θα διακοσμήσουν ωραία τον χώρο με τα αγαπημένα τους βιβλία. Ας δούμε πού μπορούμε να τα τοποθετήσουμε:

Πάνω σε ένα τραπέζι

Σίγουρα δεν είναι πρωτοποριακό το να τοποθετήσετε τα βιβλία, το ένα πάνω στο άλλο, πάνω σε ένα τραπέζι του σαλονιού, αλλά μπορείτε να το δοκιμάσετε σε ένα ωραίο τραπεζάκι και το αποτέλεσμα να σας εκπλήξει. Μια λύση είναι να το κάνετε στο χολ του σπιτιού ή στην είσοδό του. Bάλτε το ένα βιβλίο πάνω στο άλλο δημιουργώντας στοίβες και προσέξτε τα χρώματα ώστε να «δένουν» μεταξύ τους.

Δίπλα στο κρεβάτι

Δημιουργήστε ένα αυτοσχέδιο κομοδίνο με τα αγαπημένα σας βιβλία. Φτιάξτε το πιο cool κομοδίνο και δώστε στο υπνοδωμάτιό σας την προσωπική σας οπτική στο design.Δημιουργήστε τις δικές σας mini «κατασκευές», βάζοντας τα βιβλία σας το ένα πάνω στο άλλο και στο τέλος μπορείτε να βάλετε ένα μικρό φωτιστικό ή ένα ρολόι για να βλέπετε την ώρα.

Πάνω στο πάτωμα με art χαρακτήρα

Οι διακοσμητές προτείνουν να βάζουμε τα βιβλία στο πάτωμα σε στοίβες, το ένα πάνω στο άλλο. Μπορούμε να εκμεταλλευτούμε έναν κενό χώρο στο σαλόνι και να δημιουργήσουμε μία γωνιά με βιβλία που δίνουν ένα ρομαντικό στιλ. Πάνω σε αυτά μπορείτε να βάλετε ένα βάζο με όμορφα λουλούδια ή κάποιο άλλο διακοσμητικό.

Βιβλία κάτω από έπιπλα

Mια άλλη επίσης πρόταση είναι να βάλετε τα βιβλία κάτω από ένα τραπέζι. Αν έχετε χώρο κάτω από έπιπλα που έχουν λίγο μεγαλύτερο ύψος, σκεφτείτε να τοποθετήσετε στοίβες βιβλίων από κάτω για να προσθέσετε απρόσμενο ενδιαφέρον!

Γύρω από το τζάκι

Με την προϋπόθεση ότι δεν χρησιμοποιείται, όπως το καλοκαίρι και την άνοιξη, το τζάκι είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να αποθηκεύσεις και να αναδείξεις τα βιβλία σου.

Ένα τζάκι το οποίο είναι εκτός λειτουργίας είναι μια έτοιμη βιβλιοθήκη που περιμένει να φιλοξενήσει τα βιβλία σας. Εκμεταλλευτείτε το και θα ανακαλύψετε πως είναι μια διακοσμητική ιδέα με ιδιαίτερο στιλ που θα εντυπωσιάσει όλους σας τους καλεσμένους.

Βιβλία πάνω σε μια vintage καρέκλα

Μπορείτε να τοποθετήσετε κάποια βιβλία πάνω σε μια vintage καρέκλα, όπως θα δείτε στην παρακάτω φωτογραφία.

SHARE