Γάτα πάνω σε κρεβάτι σε υπνοδωμάτιο
Τι πρέπει να διώξεις από το δωμάτιό σου αμέσως /Φωτογραφία: Unsplash/gaelle-marcel
ΥΠΝΟΔΩΜΑΤΙΟ

Τα αντικείμενα που δημιουργούν ακαταστασία στο υπνοδωμάτιο και πρέπει άμεσα να απομακρύνεις


Η ακαταστασία στο υπνοδωμάτιο μπορεί να γίνει παρελθόν με έναν πολύ απλό τρόπο: με την αφαίρεση των αντικειμένων που θα μπορούσαν κάλλιστα να βρίσκονται σε άλλα δωμάτια του σπιτιού.

Πολλές φορές, στην κρεβατοκάμαρα στοιβάζονται περισσότερα αντικείμενα από όσα μπορούν να αντέξουν τα τετραγωνικά της.

Yπάρχουν πολλά αντικείμενα που μπορεί να προκαλέσουν χάος στον χώρο χωρίς καν να το αντιλαμβανόμαστε. Η Sharon Lowenheim, επαγγελματίας της οργάνωσης από τη Νέα Υόρκη, αποκάλυψε στο Purewow τις 6 μεγαλύτερες «βόμβες» ακαταστασίας.

Τι πρέπει να απομακρύνεις από το υπνοδωμάτιό σου ASAP:

Διακοσμητικές μπιζουτιέρες

Μπορεί να μας εκπλήσσει καθώς θέλουμε να κρατάμε τα κοσμήματά μας στο υπνοδωμάτιο, πάνω στην συρταριέρα ή την τουαλέτα μας. Ωστόσο, η ειδικός θεωρεί ότι οι θήκες των κοσμημάτων είναι περισσότερο ταλαιπωρία, ειδικά εκείνες που δεν βλέπεις τι έχουν μέσα. Πολλές φορές, πρέπει να ανοίξεις όλα τα κουτιά σου για να βρεις τα κοσμήματα που ψάχνεις ενώ μπορεί να καταλήξεις να φοράς τα ίδια και τα ίδια. Επίλεξε μια θήκη κοσμημάτων που σου επιτρέπει να βλέπεις τι υπάρχει μέσα της. Έτσι, θα αυξήσεις τις πιθανότητες να βρεις αμέσως αυτό που ψάχνεις. Ακόμη, για να μην μπερδεύονται τα κολιέ και τα βραχιόλια σου, κράτα τα κρεμασμένα και όχι μέσα σε θήκες.

Βιβλία /Φωτογραφία: Unsplash/Toa-heftiba

Βιβλία, περιοδικά

Αυτή η στοίβα από βιβλία δίπλα από το κρεβάτι σου που περιμένουν να τα διαβάσεις. Δεν μπορείς να τα διαβάσεις όλα μαζί, ούτως ή άλλως, οπότε επίλεξε 1 ή 2 και βάλε τα υπόλοιπα στη βιβλιοθήκη σου. Όσον αφορά στα περιοδικά, τις εφημερίδες κ.α. στη γωνία του δωματίου σου, παραδέξου ότι δεν πρόκειται να ξανανοίξεις τα παλιά έντυπα και ανακύκλωσέ τα.

Εξοπλισμός γυμναστικής

Μπορεί η άσκηση να είναι σημαντική, ωστόσο, το δωμάτιό σου θες να αντιπροσωπεύει την ξεκούραση και τον ύπνο. Διάδρομοι, ποδήλατα και άλλα τέτοια όργανα γυμναστικής είναι καλό να μείνουν μακριά από το δωμάτιο. Συχνά πέφτουμε στην παγίδα και στοιβάζουμε πάνω τους ρούχα ή άλλα αντικείμενα. Άλλα αντικείμενα όπως βαράκια, στρώματα κτλ., κράτησέ τα αλλού (ντουλάπα κτλ) μέχρι να τα χρειαστείς.

Καρέκλα με ρούχα /Φωτογραφία: Unsplash/sarah-dorweiler

Σωρός από ρούχα

Το ήξερες ήδη. Είτε τα παρατάς στο πάτωμα, είτε στην καρέκλα (όλοι ξέρουμε ΤΗΝ καρέκλα), δημιουργώντας έναν πύργο, τα στοιβαγμένα (βρώμικα πια) ρούχα, προκαλούν το απόλυτο στρες. Πώς να το φτιάξεις: Κάθε φορά, ξόδεψε 5 λεπτά από τον χρόνο σου για να μαζέψεις τα ρούχα σου. Αν η ντουλάπα και τα συρτάρια σου είναι γεμάτα, ξεφορτώσου ό,τι δεν σου χρειάζεται. Κρέμασε στη ντουλάπα ό,τι θες να ξαναφορέσεις πριν τα βάλεις στα άπλυτα.

Γραφείο

Για περισσότερο χώρο, προτίμησε να βάλεις το γραφείο σε άλλο δωμάτιο. Αν δεν έχεις άλλο χώρο όμως, προσπάθησε να το κρατήσεις όσο πιο τακτοποιημένο μπορείς. Ένα γραφείο με χαρτιά, λογαριασμούς κ.α. θα σου δώσει περισσότερο άγχος πριν κοιμηθείς. Βάλε τα χαρτιά στο συρτάρι και κλείσε το λάπτοπ πριν ξαπλώσεις.

Γραφείο
Γραφείο /Φωτογραφία: Unsplash/olena-sergienko

Ό,τι σου προκαλεί άγχος

Το δωμάτιό σου πρέπει να είναι ένα μέρος που σου δίνει ηρεμία και γαλήνη. Αν μπαίνεις στο δωμάτιο και κάτι σου προκαλεί στρες, τότε και ο ύπνος σου δεν θα είναι καλός. Αν δεν ξέρεις από πού να αρχίσεις, βγάλε μια φωτογραφία το δωμάτιό σου και αξιολόγησε την κατάσταση. Θα δεις τον χώρο με φρέσκο βλέμμα.

SHARE