Πέτρινα ιγκλού στην Ελλάδα/Φωτογραφία Instagram theasis_igloo
Πέτρινα ιγκλού στην Ελλάδα/Φωτογραφία Instagram theasis_igloo
08|04|2023 09:00
SHARE
TRAVEL ESCAPES

Πέτρινα ιγκλού με θέα τα ορεινά Τζουμέρκα -Stargazing, κανό και ιππασία σε ένα ειδυλλιακό τοπίο


Στο συγκρότημα σπιτιών Theasis Igloo στην Άρτα θα βρείτε τέσσερα ειδυλλιακά ιγκλού με μαγευτική θέα στην επιβλητική οροσειρά των Τζουμέρκων.

Tα κυκλικά, πετρόχτιστα «ιγκλού» στην κοιλάδα των Συγγενών έχουν κερδίσει τους επισκέπτες χάρη στην καλόγουστη αισθητική τους που έρχεται σε πλήρη αρμονία με το κατάφυτο τοπίο που τα περιβάλλει. Πρόκειται για κτίσματα που έχουν σχεδιαστεί με βάση τις αρχές της οικοδυναμικής και για την κατασκευή τους έχουν χρησιμοποιηθεί αρχέγονα υλικά που αφθονούν στην περιοχή όπως ξύλο και πέτρα.

Και οι τέσσερεις αγροτουριστικές κατοικίες είναι πλήρως εξοπλισμένες, ενώ στο κεντρικό δωμάτιο της καθεμίας βρίσκεται μία ξυλόσομπα που ζεσταίνει επαρκώς το σπίτι. «Έμπνευση για την κατασκευή υπήρξε ένας προϊστορικός οικισμός στο Δεσπηλιό της Καστοριάς, όπου όλα τα σπίτια είχαν κυκλικό σχήμα και η εστία βρισκόταν στη μέση» λέει ο ιδιοκτήτης του συγκροτήματος, Νίκος Ζάψας. Αξίζει να σημειωθεί πως το πυραμοειδείς σχήμα των σπιτιών εξασφαλίζει τη σωστή ροή ενέργειας στον χώρο. 

Λόγω της χαμηλής φωτορρύπανσης, τα Συγγενά Κτιστάδων είναι ένας ιδιαίτερα δημοφιλής προορισμός για τους λάτρεις του stargazing , γι' αυτό και τα ιγκλού με τις κωνικές στέγες διαθέτουν γυάλινες οροφές απ' όπου οι επισκέπτες μπορούν να χαζεύουν τον ξάστερο ουρανό όντας ξαπλωμένοι στο κρεβάτι τους. Το κατάλυμα διαθέτει επίσης ένα τηλεσκόπιο skywatcer 10 ιντσών, μέσω του οποίου μπορείτε να εξερευνήσετε τη Σελήνη, τους πλανήτες και διάφορα άλλα ουράνια σώματα.

Ως επισκέπτες είναι βέβαιο πως θα έχετε μία ευχάριστη διαμονή που θα σας μείνει αξέχαστη. Οι ξενοδόχοι θα σας προσφέρουν παραδοσιακά προϊόντα δικής τους παραγωγής, όπως μέλι, μαρμελάδα από κράνα, ζυμωτό ψωμί κλπ. Στο κατάλυμα θα έχετε την δυνατότητα να παρακολουθήσετε συγκεκριμένες μελισσοκομικές εργασίες (άνοιξη, καλοκαίρι), να μάθευε για την ζωή των μελισσών και να γευτείτε τα προϊόντα της κυψέλης (γύρη, κερί, μέλι).

Παράλληλα, η ευρύτερη περιοχή προσφέρει πληθώρα ιδιαίτερων δραστηριοτήτων για περιπετειώδεις φυσιολάτρες όπως ράφτινγκ, ορεινή ιππασία, canyoning και πεζοπορία. Ωστόσο, όσοι αναζητούν μία πιο χαλαρωτική απόδραση μπορούν να ακολουθήσουν λιγότερο δύσβατα μονοπάτια απολαμβάνοντας ήσυχους περιπάτους στη φύση.

Δείτε φωτογραφίες από τα ειδυλλιακά igloo:

Φωτογραφία: Theasis Igloo
Φωτογραφία: Theasis Igloo
Φωτογραφία: Theasis Igloo
Φωτογραφία: Theasis Igloo
Φωτογραφία: Theasis Igloo
Φωτογραφία: Theasis Igloo
Φωτογραφία: Theasis Igloo
SHARE