Βίλα στην Κάρπαθο
Βίλα στην Κάρπαθο
ΚΑΡΠΑΘΟΣ

Τρεις «κρυφές» βίλες στην Κάρπαθο με ανεμπόδιστη θέα στο Αιγαίο


Τρεις υπόσκαφες βίλες είναι χτισμένες στο χωριό Μενετές, στο νησί της Καρπάθου.

Οι εντυπωσιακές κατοικίες του αρχιτεκτονικού γραφείου A&M Group δημιουργούν ένα καταφύγιο και γίνονται ένα με το φυσικό περιβάλλον.

Εκτείνονται σε έναν χώρο 12.000 τ.μ., σε μια απόμερη περιοχή στα περίχωρα του νησιωτικού χωριού.

Με κλίση 23%, οι βίλες αναδύονται από το τοπίο σε μια γραμμική διάταξη παράλληλη προς την θέα, σεβόμενες την φυσική τοπογραφία.

Είναι χτισμένες αμφιθεατρικά, έχοντας έτσι ανεμπόδιστη θέα στο Αιγαίο Πέλαγος και προσφέροντας ιδιωτικότητα και απομόνωση στους επισκέπτες του.

Υπάρχει μια μια πραγματική σχέση του εσωτερικού και με τον εξωτερικό χώρο αλλά και πλήρης ενσωμάτωση κάθε κτιρίου στο περιβάλλον του.

Οι βίλες από ψηλά
Οι βίλες από ψηλά

Χτισμένες εν μέρει υπογείως, η γεωμετρία και η υλικότητα αντανακλούν τις αυθεντικές υφές του τοπίου και τα κτήρια αναμειγνύονται με το τραχύ περιβάλλον.

Πέτρα και ξύλο
Πέτρα και ξύλο

Οι λευκές, καθαρές «κορδέλες» μετατρέπονται σε τοίχους συγκράτησης δημιουργώντας την μοναδική αντίθεση ανάμεσα στο τεχνητό και το φυσικό.

Ο εξωτερικός χώρος
Ο εξωτερικός χώρος

Οι βίλες είναι σχεδιασμένες σε απλές γεωμετρίες με μεγάλα ανοίγματα, επιτρέποντας τη θέα προς τη θάλασσα και βάζοντάς την στο επίκεντρο.

Μοναδικό design
Μοναδικό design

Όλοι οι εσωτερικοί χώροι είναι γραμμικά οργανωμένοι ώστε να έχουν άμεση πρόσβαση στους εξωτερικούς ενώ επιτρέπουν το φυσικό φως να μπει.

Πισίνα με θέα
Πισίνα με θέα

Φυσικό φινίρισμα, πέτρα, ξύλο και λευκό τσιμέντο είναι τα υλικά που ντύνουν τον χώρο και προσθέτουν αυθεντικό χαρακτήρα στο εσωτερικό των βιλών.

Εξωτερική άποψη
Εξωτερική άποψη

Αν και κάθε βίλα είναι μοναδική στην οργάνωσή της, και οι τρεις έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά στο να αντανακλούν τη σχέση με τους εξωτερικούς χώρους.

Η βίλα τη νύχτα
Η βίλα τη νύχτα

Έτσι, η πισίνα γίνεται ένα μοναδικό χαρακτηριστικό σε κάθε βίλα, καθώς διεισδύει σε μέρη του εσωτερικού χώρου επιτρέποντας μια αδιάλειπτη εμπειρία ανάμεσα στο εσωτερικό και το εξωτερικό.

Καθιστικό με θέα
Καθιστικό με θέα

Οι «Sheltered Villas» είναι προσεκτικά σχεδιασμένες ώστε να πετυχαίνουν τον ελάχιστο δυνατό τοπογραφικό χειρισμό ενώ εκμεταλλεύονται τα προνόμια της φυσικής θέρμανσης και ψύξης μιας ημιυπόγειας δομής.

Το υπνοδωμάτιο
Το υπνοδωμάτιο
Το Αιγαίο
Το Αιγαίο
SHARE