Φωτογραφία Instagram/Natra Bintan
Φωτογραφία Instagram/Natra Bintan
06|06|2024 13:34
SHARE
ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Η τάση στη διακόσμηση που θα δώσει αριστοκρατικό αέρα στο υπνοδωμάτιό σας


Ο τύπος κρεβατιού που δημιουργεί την αίσθηση της κομψότητας σε ένα υπνοδωμάτιο και γοητεύει εδώ και αιώνες είναι αυτός με ουρανό.

Πρόκειται για ένα κομψό σχέδιο που χαρακτηρίζεται από την παρουσία κάθετων στηλών που τοποθετούνται στις γωνίες του κρεβατιού, οι οποίες στηρίζουν μια ανώτερη κατασκευή από μεταλλικό ή ξύλινο σκελετό.

Η ιστορία του κρεβατιού με ουρανό ξεκινά από τον Μεσαίωνα. Φυσικά, με την πάροδο του χρόνου αναπτύχθηκαν σε πιο σύνθετα κρεβάτια με διάφορες πολυτελές εκδοχές αλλάζοντας ονομασία ως «κρεβάτι με κουρτίνα».

Αυτό το είδος κρεβατιού συνδέθηκε με την αριστοκρατική ελίτ, χάρη στον πλούτο και την κομψότητα των υφασμάτων που χρησιμοποιούνταν για τις κουρτίνες. Αυτό το σύμβολο κύρους συνεχίζει να προσφέρει μια βασιλική και εκλεπτυσμένη ατμόσφαιρα στον χώρο, παραμένοντας ένα εμβληματικό στοιχείο των πολυτελών επίπλων.

Όταν πρόκειται για κουρτίνες μπορούν να παρέχουν ζεστασιά και να περιορίσουν το φως του ήλιου που μπαίνει από τα παράθυρα. Ακόμα αν επιλέξετε κρεβάτι με ουρανό, τους πιο ζεστούς μήνες θα μπορείτε να δημιουργήσετε μια ονειρική και ρομαντική ατμόσφαιρα με τις κουρτίνες ανοιχτές και δεμένες.

Αν πάλι προτιμάτε ένα πιο κομψό και πιο μοντέρνο στιλ, οι σχεδιαστές λένε να αφαιρέσετε τις κουρτίνες εντελώς και να αφήσετε το κρεβάτι σκέτο.

Τα υφάσματα και το είδος του κρεβατιού που δίνουν ρομαντικό ύφος

Εάν αγαπάτε τη ρομαντική αίσθηση αλλά δεν θέλετε να υπερβάλλετε, η σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων Erin Lichy προτείνει να επιλέξετε καθαρές γραμμές και μινιμαλιστικό στιλ κατά τη διακόσμηση. «Επιλέξτε ύφασμα σε γήινους τόνους για μια αέρινη και αιθέρια εμφάνιση. Ενσωματώστε σύγχρονα στοιχεία, όπως κομψό μεταλλικό υλικό ή γεωμετρικά μοτίβα για να προσθέσετε μια πινελιά πολυπλοκότητας στο χώρο», είπε στο The Zoe Report.

Τα υλικά που είναι φτιαγμένο το κρεβάτι έχει σημασία καθώς αλλάζει εντελώς τη διάθεση του χώρου ανάλογα με τους τύπους υφάσματος, το φινίρισμα του ξύλου και άλλα μοτίβα που χρησιμοποιούνται. «Για μια πιο φρέσκια εμφάνιση χρησιμοποιήστε ένα κομψό μεταλλικό ή ξύλινο σκελετό κρεβατιού», εξηγεί.

Δημιουργώντας μια ντραπέ όψη γύρω από το κρεβάτι και αφήνοντας ανοιχτό τον χώρο της οροφής, μπορείτε να αποκομίσετε τα οφέλη ενός κρεβατιού με ουρανό χωρίς να αισθάνεστε πολύ κλειστό τον χώρο.





SHARE