Φωτογραφία: sezane

Το deco trend που φέρνει το χρώμα στο σπίτι σας με σοφιστικέ τρόπο

Αν έχετε μια λατρεία με τη διακόσμηση και προσπαθείτε συνεχώς να επινοήσετε καινούριους τρόπους να αναβαθμίσετε τον χώρο σας σίγουρα θα σας έχει περάσει κάποια στιγμή απ' το μυαλό να «παίξετε» με έντονα χρώματα και να αφήσετε τη φαντασία σας να μεγαλουργήσει.

Ωστόσο, όλοι ξέρουμε πως όσον αφορά το ντεκόρ η σύλληψη μιας ιδέας απέχει αρκετά από την υλοποίησή της. Οι τολμηροί πειραματισμοί με τα χρώματα συχνά φαντάζουν αρκετά επίφοβοι, καθώς πάντοτε έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας ότι με μια λάθος επιλογή ρισκάρουμε να καταστρέψουμε την αισθητική ενός χώρου που έχουμε τόσο επιμελώς δημιουργήσει.

Για καλή μας τύχη, η νέα τάση στο deco εσωτερικών χώρων υπόσχεται να βάλει τέλος στους δισταγμούς μας, προσφέροντας μια ισορροπημένη λύση που υπόσχεται να μας παρακινήσει να κάνουμε επιτέλους αυτό το έξτρα βήμα.

Καταξιωμένοι διακοσμητές και εμπειρογνώμονες του χώρου δηλώνουν πως ο συνδυασμός έντονων χρωμάτων και ουδέτερων αποχρώσεων θα είναι μια από τις πιο δημοφιλείς τάσεις του φετινού καλοκαιριού.

Ένα πολύχρωμο, εμπριμέ μαξιλάρι σε έναν ουδέτερο καναπέ, μια φανταχτερή κορνίζα σε έναν λευκό τοίχο, ένα σετ σεντόνια με ευφάνταστα μοτίβα σε ένα υπνοδωμάτιο με παλ χρώματα είναι μερικές πινελιές που δύνανται να δώσουν μια νότα τσαχπινιάς στον αγαπημένο σας χώρο.

Σε έναν ουδέτερο καμβά μπορείτε να προσθέσετε έντονες χρωματικές πινελιές με φαν διακοσμητικά αντικείμενα χωρίς να φοβάστε πως παίρνετε μια δεσμευτική απόφαση που πιθανώς να υπερκαλύψει τη συνολική διακόσμηση του χώρου.

Από ένα funky βάζο με πολύχρωμα λουλούδια ως και ένα trendy χαλί, η προσθήκη χρώματος αδιαμφισβήτητα προσδίδει χαρακτήρα και τύπο σε έναν χώρο. Αν δείτε ότι στην πορεία της αναδιακόσμησης νιώθετε μια παραπάνω σιγουριά, μπορείτε ακόμα και να πειραματιστείτε με κάποιο φανταχτερό χαλί η κουρτίνες, η ακόμη και με κάποιο έπιπλο σε πιο έντονη απόχρωση.