Καναπές σε σαλόνι
Ο τρόπος για να κάνεις το σαλόνι σου να δείχνει μεγαλύτερο /Φωτογραφία: Unsplash/leon-seibert
ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΟ ΤΡΙΚ

Η διακοσμητική ιδέα που υπόσχεται να κάνει το σαλόνι σου να δείχνει μεγαλύτερο και φωτεινότερο -«Διχάζει» τους deco lovers


Στο σαλόνι συνήθως περνάμε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μας στο σπίτι. Μετά το κρεβάτι, ο καναπές είναι το αγαπημένο μας design item.

Έτσι, είναι λογικό, να θέλουμε να είναι όμορφα διακοσμημένο, cozy, περιποιημένο και τακτοποιημένο (God bless Marie Kondo!). Να νιώθουμε θαλπωρή και να μας δίνει ηρεμία και χαλάρωση.

Σε πολλά διαμερίσματα στο κέντρο της πόλης, το σαλόνι είναι ένας από τους πιο σκοτεινούς χώρους του σπιτιού.

Τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση; Ευτυχώς, σύμφωνα με το Apartment Therapy, υπάρχει τρόπος να το αντιμετωπίσουμε.

Συγκεκριμένα, μπορείς να ακολουθήσεις ένα διακοσμητικό τρικ για να κάνεις το σαλόνι σου να φαίνεται μεγαλύτερο και φωτεινότερο.

Το τρικ αυτό, αν και διχάζει τους deco lovers, μπορεί να κάνει θαύματα.

Το τρικ, σύμφωνα, με την home expert και editor, Laura Fenton, είναι να μην χρησιμοποιείς ποτέ κουρτίνες και παντζούρια στο σαλόνι σου.

Στην πραγματικότητα, δεν τα χρειάζεσαι. Αν το καλοσκεφτείς, στο σαλόνι σου δεν κοιμάσαι το βράδυ, οπότε δεν χρειάζεται να το κρατάς σκοτεινό. Αν σου αρέσουν όμως οι κουρτίνες ως διακόσμηση μπορείς να τις κρατήσεις.

Σαλόνι
Σαλόνι /Φωτογραφία: Unsplash/sidekix-media

Ο λόγος είναι πολύ απλός: oι κουρτίνες και τα παντζούρια κλέβουν από το φως του ήλιου.

Αυτό που προτείνει η ειδικός στο βιβλίο της «The Little Book of Living Small» είναι να απομακρύνεις παντζούρια, περσίδες ή κουρτίνες, να πλύνεις τα παράθυρά σου και να αφήσεις το φως να μπει μέσα και να λούσει τον χώρο.

Αυτό το μικρό κόλπο θα αλλάξει ριζικά τον χώρο σου.

Μπορεί να σου φαίνεται ξαφνικά «γυμνό», σαν να μετακόμισες μόλις, ωστόσο μπορείς να γεμίσεις τον χώρο σου με έργα τέχνης, έπιπλα και άλλα διακοσμητικά.

Μάλιστα, τα νέα διαμερίσματα δεν έχουν ενσωματωμένα παντζούρια στα σαλόνια, γι’ αυτόν τον λόγο.

Το ίδιο μπορείς να κάνεις και με τα άλλα δωμάτια του σπιτιού σου.

SHARE