Το διεθνές βραβείο Big SEE Architecture Award 2024 - Winner απονεμήθηκε στις Villas in Olive Grove, Navarino Residences, Costa Navarino
Φωτογραφία: Γιώργης Γερόλυμπος
27|05|2024 11:00
SHARE
COSTA NAVARINO

Διεθνής διάκριση για τις μοναδικές βίλες του Costa Navarino -Εμπνευσμένες από την ελιά, παραπέμπουν σε παλιό λιοτρίβι


Με το διεθνές βραβείο Big SEE Architecture Award 2024- Winner, τιμήθηκε το αρχιτεκτονικό γραφείο Potiropoulos+Partners για την αρχιτεκτονική μελέτη των Villas in Olive Grove που βρίσκονται στο Navarino Residences.

Περιηγηθείτε μέσα στις Villas in Olive Grove, Navarino Residences:

Οι διαλεκτικές σχέσεις του τρίπτυχου “φύση-μνήμη-μορφή” περιγράφουν την “ιδέα” του σχεδιασμού. Βασικό θέμα της συγκεκριμένης προσέγγισης αποτελεί η “ελιά” που δηλώνει το κέντρο όρασης της σύνθεσης, ενόσω οι όγκοι που την αγκαλιάζουν – παραπέμποντας σε παλιό λιοτρίβι – ξεδιπλώνονται γύρω της σαν γήινο σκηνικό.

Φωτογραφία: Γιώργης Γερόλυμπος
Φωτογραφία: Γιώργης Γερόλυμπος
Φωτογραφία: Γιώργης Γερόλυμπος

Τα πλήρη και τα κενά των κτιρίων “καδράρουν” με διαφορετικό τρόπο κάθε φορά το ιερό δέντρο εντείνοντας το βίωμα. Η πέτρα, η λάσπη, ο σοβάς και το ξύλο είναι πλεγμένα με μια ισχυρή αφηγηματική λογική και μια σαφή γεωμετρική πλαστικότητα, στα όρια της κατασκευαστικής λογικής του “απλού μάστορα”. Η σύνθεση/διαίρεση της ογκοπλαστικής δομής στοχεύει στην δημιουργία περιοχών, ανοικτών η κλειστών, στραμμένων προς την θέα ή απάγκιων (περίκλειστη αυλή), “επίσημων” ή “ανεπίσημων”, που αναδεικνύουν τις ποιοτικές χωρικές διαφοροποιήσεις του concept.

Φωτογραφία: Γιώργης Γερόλυμπος
Φωτογραφία: Γιώργης Γερόλυμπος
Φωτογραφία: Γιώργης Γερόλυμπος

Φυτεμένες στέγες καλύπτουν τους διακριτούς όγκους της σύνθεσης και αποτελούν μία ακόμα χειρονομία και αναφορά στην ιδέα της αειφορίας και της βιώσιμης διαβίωσης, όπου κτίρια, φύση και άνθρωπος αλληλοεπιδρούν συνεχώς και δυναμικά μεταξύ τους.

Ταυτότητα έργου:

Αρχιτεκτονική Μελέτη & Μελέτη Διακόσμησης: Potiropoulos+Partners

Φωτογράφιση : Γιώργης Γερόλυμπος

Τοποθεσία: Navarino Residences, Μεσσηνία

SHARE