σπίτι με πράσινη κουζίνα
Φωτογραφία: Never Too Small
31|01|2024 12:33
SHARE
CUTE APARTMENT

Ένα μικροσκοπικό διαμέρισμα 27 τ.μ. με άπλετο φως και καταπράσινη κουζίνα


Το μικροσκοπικό αλλά πολύ κομψό διαμέρισμα της αρχιτεκτόνισσας Eleanor Peres είναι ένας ύμνος στον εργονομικό σχεδιασμό.

Καταλαμβάνει μόλις 27 τετραγωνικά μέτρα, βρίσκεται στο Σίδνεϊ και βρίσκεται στην πλευρά της πολυκατοικίας που λούζεται στο φως και έχει θέα στο λιμάνι.

Το κτήριο έχει διατηρήσει art deco στοιχεία της δεκαετίας του '30 όπως μεγάλα παράθυρα με διπλά τζάμια, αλλά και ένα αυλακωτό παράθυρο στην πόρτα του μπάνιου.

Το στοιχείο που κλέβει την παράσταση είναι αναμφίβολα η καταπράσινη κουζίνα, το χρώμα της οποίας εμπνεύστηκε η Peres από έναν περίπατο στο τροπικό δάσος στη δυτική ακτή της Lutruwita (Τασμανία). Το σκούρο, βαθύ πράσινο ενισχύει οπτικά τον διαχωρισμό του χώρου και συνυπάρχει ομαλά με τους απαλούς τόνους του διαμερίσματος όπως το λευκό και το απαλό ροζ.

Ο χώρος της κουζίνας επεκτείνεται χάρη σε έναν μικρό καθρέπτη έξυπνα τοποθετημένο στη γωνία της, ο οποίος δίνει την αίσθηση ότι το δωμάτιο είναι μεγαλύτερο. Επιπλέον, μια μικρή επέκταση του πάγκου στο σαλόνι και μια ενσωματωμένη βιβλιοθήκη στη γωνία, ενώνουν την κουζίνα με τον κυρίως χώρο.

Το μεγάλι κρεβάτι στην είσοδο μπορεί να στερεί χώρο για κίνηση, αλλά όπως δηλώνει η Peres, είναι ιδανικό για δείπνα με φίλους αφού λειτουργεί σαν καναπές και δεν χρειάζεται να μετακινεί τα έπιπλά της.

Η ίδια έχει προσθέσει μικρές artistic πινελιές όπως πίνακες νέων καλλιτεχνών, μικρά ραφάκια με κεριά και κομψά φωτιστικά, «έξυπνες» κρεμάστρες και βάζα βάζα με λουλούδια και φυτά.

Δείτε το χαριτωμένο διαμέρισμα με το καταπράσινο μπάνιο

SHARE