fbpx Ένα διαμέρισμα από τα 70s στους Αμπελόκηπους προσαρμόζει την αισθητική της παλιάς Αθήνας στο σήμερα | BOVARY
διαμέρισμα Αμπελόκηποι Micromega
Φωτογραφία: Γιώργος Σφακιανάκης
SHARE
ΠΕΡΙΗΓΗΘΕΙΤΕ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΥ

Ένα διαμέρισμα από τα 70s στους Αμπελόκηπους προσαρμόζει την αισθητική της παλιάς Αθήνας στο σήμερα


Ένα διαμέρισμα από τα 70s στους Αμπελόκηπους προσαρμόστηκε στην αισθητική του 2021.

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Micromega Architecture & Strategies ανέλαβε τη μελέτη και την κατασκευή για την ανακαίνιση του διαμερίσματος στον τελευταίο όροφο μιας πολυκατοικίας του ’70 στους Αμπελόκηπους, με στόχο να ανταποκριθεί στις ανάγκες και τον τρόπο ζωής ενός νέου ζευγαριού.

«Η κλειστή διάταξη του τυπικού αθηναϊκού διαμερίσματος επανεξετάστηκε με στόχο τη δημιουργία χώρων ανοικτών, φωτεινών και με οπτική επαφή μεταξύ τους.

Βασική αλλαγή στη δομή και στον τρόπο κατοίκησης συντελέστηκε με το άνοιγμα της κουζίνας στους κοινόχρηστους χώρους, καθαιρώντας τις εσωτερικές τοιχοποιίες και καθιστώντας την ενεργό κέντρο της κατοικίας. Η κατασκευή με τις μεταλλικές πόρτες επιτρέπει τη διαμπερότητα και φιλτράρει το βλέμμα» αναφέρει η σχεδιαστική ομάδα που ανέλαβε το πρότζεκτ.

Όπως αναφέρουν οι designers ζητούμενο ήταν να δημιουργηθεί ένας χώρος με αίσθηση ηρεμίας και απομόνωσης από την πόλη. Οι αποχρώσεις του γκρι, του μπλε και του πράσινου παραπέμπουν στις παλιές αθηναϊκές αστικές κατοικίες και καταφέρνουν να δώσουν ένταση και βάθος στους εσωτερικούς χώρους.

Η αισθητική συνδυάζει την κομψότητα παρελθόντος με τη σύγχρονη αισθητική του σήμερα και το αποτέλεσμα ενθουσιάζει κάθε ορκισμένο design lover που γοητεύεται από τη νοσταλγική διάθεση περασμένων δεκαετιών, αλλά και από τη φρεσκάδα των νέων trends στη διακόσμηση.

Παλιά στοιχεία της κατοικίας επαναχρησιμοποιήθηκαν δημιουργικά σε νέες θέσεις. Για παράδειγμα, το διάτρητο μεταλλικό πανέλο των καλοριφέρ εντάσσεται στον πάγκο της κουζίνας και ο πρώην μαρμάρινος πάγκος κουζίνας και τα πλακάκια των πρώην μπάνιων διαμορφώνουν την επιφάνεια του εξωτερικού τραπεζιού. Ένα ιδανικό πάντρεμα διαφορετικών εποχών που λειτουργεί εξαιρετικά σε αισθητικό επίπεδο.

Στα νέα μπάνια, επιλέγεται συνδυασμός κλασικών και σύγχρονων στοιχείων, όπου η αίσθηση του λευκού μαρμάρου συνδυάζεται με τετράγωνα πλακίδια σε έντονο πετρόλ χρώμα, ενώ μαύρες λεπτομέρειες στις βρύσες και τις ράγες προσδίδουν ένα γραφιστικό χαρακτήρα.

Με μια περιήγηση στους χώρους του ιδιαίτερου διαμερίσματος μέσα από τις φωτογραφίες κανείς διακρίνει το σχεδιαστικό στιλ του αρχιτεκτονικού studio, το οποίο έχει προσωπικότητα και αισθητική.

Info: Micromega Architecture & Strategies, Φωτογραφία: Γιώργος Σφακιανάκης





SHARE