To διαμέρισμα στη Γλυφάδα
To διαμέρισμα στη Γλυφάδα με την υπογραφή των gkotsis serafimidou architects.
INTERIOR DESIGN

Ένα διαμέρισμα στη Γλυφάδα συνδυάζει την εξωστρεφή διάθεση με τη minimal αισθητική


Το αρχιτεκτονικό γραφείο gkotsis serafimidou architects, σχεδίασε ένα διαμέρισμα ακολουθώντας δύο βασικές κατευθύνσεις στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό. Να εισάγει γοητεία και κομψότητα σε συνδυασμό με μοντέρνα στοιχεία που εξυπηρετούν απόλυτα τις σύγχρονες ανάγκες των χρηστών. 

Ο λόγος, λοιπόν, για ένα μοναδικό διαμέρισμα, που βρίσκεται στον 5o όροφο μιας πολυκατοικίας στη Γλυφάδα και προσφέρει τις ιδανικές συνθήκες διαβίωσης, ενώ παράλληλα υμνεί το σύγχρονο design. Μάλιστα, το οίκημα πρόκειται για δύο διαμερίσματα, τα οποία συνενώθηκαν και προέκυψε έτσι ένας ανεξάρτητος και αυτοτελής λειτουργικός χώρος.

Οπως περιγράφουν οι αρχιτέκτονες Χρήστος Γκότσης και Ελενα Σεραφιμίδου, η ένωση αυτή έδωσε τη δυνατότητα στην κάτοψη να αναπτυχθεί σε δύο τεμνόμενους άξονες, πραγματοποιώντας έναν σαφή διαχωρισμό μεταξύ των χώρων διημέρευσης και των πιο ιδιωτικών χώρων.

Στον πρώτο άξονα βρίσκονται το καθιστικό, η τραπεζαρία και η κουζίνα, ενώ στον δεύτερο δύο υπνοδωμάτια με τα λουτρά και τους βοηθητικούς τους χώρους. Το πέρασμα από τη μία ζώνη στην άλλη γίνεται μέσω μιας κρυφής πόρτας σε έναν τοίχο επενδεδυμένο με κάθετα στοιχεία από ξύλο δρυός.

Οι ξύλινες επενδύσεις κυριαρχούν στο εσωτερικό του διαμερίσματος, είτε με τελείωμα φυσικής δρυός, όπως στα δάπεδα και τον προαναφερθέντα τοίχο, είτε λευκής λάκας, όπως στα ερμάρια της κουζίνας και της τραπεζαρίας. Η παλέτα των υλικών συμπληρώνεται από το λευκό corian στους πάγκους, τις μαύρες πλάκες μαρμάρου με λευκά νερά και έναν μαύρο υαλοπίνακα που καλύπτει πλήρως τον τοίχο της κουζίνας. Ως εκ τούτου, τα χρώματα αυτά – λευκό, μαύρο και ανοιχτόχρωμη δρυς – χαρακτηρίζουν σχεδόν αποκλειστικά το σύνολο της πρότασης.

Φιλόξενη ατμόσφαιρα στην ανακαινισμένη κατοικία
Οι λειτουργίες συνυπάρχουν αρμονικά και ξεκάθαρα
Το συγκεκριμένο project συνδυάζει αριστοτεχνικά την κομψή και μίνιμαλ αισθητική με μια πιο μοντέρνα προσέγγιση, προσφέροντας στους ενοίκους το ιδανικό καταφύγιο άνεσης, διακριτικής πολυτέλειας και φινέτσας.

Βασική επιδίωξη ήταν η απελευθέρωση της κάτοψης με την περιμετρική απόκρυψη των υποστηρικτικών λειτουργιών και των ερμαρίων αποθήκευσης. Οι πλευρικές επιφάνειες των χώρων παραμένουν συνεχείς, με κρυφές πόρτες και επενδύσεις σε όλο τους το ύψος.

Επιπλέον, τρεις κατασκευές που συγκεντρώνουν βασικές λειτουργίες σχεδιάστηκαν και τοποθετήθηκαν κεντροβαρικά στους κύριους χώρους του διαμερίσματος, οργανώνοντας την κίνηση γύρω τους και παράλληλα λειτουργώντας σαν στοιχεία σηματοδότησης (προετοιμασία φαγητού, ψυχαγωγία, ύπνος).

Στην κουζίνα, στο έπιπλο της νησίδας ενσωματώνονται ο νεροχύτης, οι εστίες με τον βυθιζόμενο απορροφητήρα, το πλυντήριο πιάτων, καθώς και αποθηκευτικοί χώροι. Κατ’ αντιστοιχία, μεταξύ του καθιστικού και της τραπεζαρίας, η ελεύθερη κατασκευή του τζακιού περιλαμβάνει την τηλεόραση σε ένα κρυφό ερμάριο πάνω από την εστία.

Το ξύλο κυριαρχεί στον χώρο.
Ο χώρος της τραπεζαρίας.
H κουζίνα
Μαύρο και λευκό μάρμαρο δίνουνι μια αίσθηση πολυτέλειας

Παρόμοιο ρόλο επιτελεί και στο master υπνοδωμάτιο μια ξύλινη κατασκευή, στην μπροστινή πλευρά της οποίας βρίσκονται το κρεβάτι με τα κομοδίνα, ενώ στην αντίθετη ο πάγκος του λουτρού με νιπτήρες, καθρέπτη και συρτάρια αποθήκευσης.

Αρμονία και αίσθηση ηρεμίας και γεωμετρίας στο υπνοδωμάτιο
Οι ξύλινες custom made κατασκευές σχεδιάστηκαν ειδικά από την αρχιτεκτονική ομάδα.
Λειτουργικοί χώροι με μοντέρνο εξοπλισμό καθιερώνουν το συγκεκριμένο σπίτι ιδανικό για κάθε ιδιοκτήτη με απαιτήσεις που ανταποκρίνονται στη σύγχρονη καθημερινότητα.

Tέλος, σε σημεία όπου δεν ήταν δυνατή η απόκρυψη των υφιστάμενων στοιχείων της κατασκευής, αυτά ενσωματώθηκαν και εκτέθηκαν, όπως στην περίπτωση του δοκαριού στην οροφή του υπνοδωματίου, οι επιφάνειες του οποίου αμμοβολήθηκαν και αναδείχθηκαν με κρυφό φωτισμό στην ψευδοροφή.

Το κλασικό κι elegant ύφος του διαμερίσματος συνδυάστηκε με αριστοτεχνικό τρόπο με μοντέρνα στοιχεία σε ένα ενδιαφέρον blend με άψογο συγκερασμό από τα δύο στυλ. Το αποτέλεσμα είναι ένας χώρος που μοιάζει ταυτόχρονα διαχρονικός και σύγχρονος, και πάνω από όλα διατηρεί μια αίσθηση κομψότητας και φινέτσας. Με άλλα λόγια, μινιμαλισμός και απλότητα με χαρακτήρα σύγχρονου design.

Ταυτότητα έργου:

Αρχιτεκτονική Μελέτη-Επίβλεψη: gkotsis serafimidou architects

Φωτογράφος: Γιώργος Μεσσαριτάκης

SHARE