fbpx Διαχρονική αισθητική και 60s κομψότητα συνδυάζονται σε ένα πανέμορφο διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη | BOVARY
Διαμέρισμα ιστορικό κέντρο Θεσσαλονίκη
Φωτογραφία: Ιωάννα Φωτιάδου
SHARE
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Διαχρονική αισθητική και 60s κομψότητα συνδυάζονται σε ένα πανέμορφο διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη


Ένα ευρύχωρο διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη εντυπωσιάζει με τα υπέροχα χρώματά του, συνδυάζοντας το ρετρό με το μοντέρνο στοιχείο.

Πρόκειται για ένα διαμέρισμα 130 τ.μ. στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η πολυκατοικία στην οποία βρίσκεται είναι χτισμένη το 1965 και η κάτοψη της είναι τυπική εκείνης της εποχής, διατηρώντας ατόφια τη ρετρό αισθητική.

Η ανακαίνιση φέρει την υπογραφή του αρχιτεκτονικού studio Polisgram Architects, το οποίο επέλεξε να διατηρήσει την αρχική δομή και αρχοντιά του διαμερίσματος, προσαρμόζοντάς το διακριτικά στις σύγχρονες ανάγκες και τάσεις.

Τα διαχωριστικά μεταξύ δημόσιων και ιδιωτικών χώρων είναι ευδιάκριτα, με τον διάδρομο να αποτελεί το συνεκτικό στοιχείο αλλά και τον βασικό άξονα κίνησης της κατοικίας.

«Παρότι έχουν περάσει δεκαετίες και οι ανάγκες των χρηστών έχουν αλλάξει, η συγκεκριμένη κάτοψη έχει εκτελεστεί άρτια. Ο προσανατολισμός του διαμερίσματος είναι νότιος, έχοντας σαν αποτέλεσμα το φυσικό φως να διαχέεται στα περισσότερα δωμάτια. Έτσι, αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε μικρές αλλαγές στην αρχική κάτοψη του διαμερίσματος έτσι ώστε να καλύψουμε πλήρως τις ανάγκες του νέου ιδιοκτήτη» υπογραμμίζει η ομάδα που βρίσκεται πίσω από το ενδιαφέρον αυτό πρότζεκτ.

Το νέο, ανακαινισμένο διαμέρισμα αποτελείται από δύο κρεβατοκάμαρες, ένα αρκετά ευρύχωρο καθιστικό, ένα χώρο γραφείου –ο οποίος γειτνιάζει με το καθιστικό-, κουζίνα, μπάνιο και WC.

Όπως αναφέρουν οι designers, κατά τη διαδικασία του σχεδιασμού αντιμετώπισαν το εξής πρόβλημα. Ενώ το διαμέρισμα είναι σχετικά μεγάλο διαμέρισμα, χρειάστηκε να «θυσιαστεί» ο χώρος της αποθήκης, για μια πιο άνετη και λειτουργική κουζίνα.

Ωστόσο, για να καλύψει αυτό το κενό, αλλά και τις ανάγκες των ενοίκων για αποθηκευτικούς χώρους, η δημιουργική ομάδα σχεδίασε ειδικές «μονάδες αποθήκευσης», δημιουργώντας μία σειρά από εντοιχιζόμενα έπιπλα.

«Αυτή ήταν και η κύρια επιδίωξη αλλά και το κύριο χαρακτηριστικό του πρότζεκτ. Χρησιμοποιώντας κατά κύριο λόγο το ξύλο σαν υλικό, συνδυάσαμε τη φυσική του απόχρωση με κάποιες χαρακτηριστικές αποχρώσεις, καταφέραμε να αποδώσουμε την σχεδιαστική αισθητική που επιθυμούσαμε σε συνδυασμό με τον απαραίτητο αποθηκευτικό χώρο που ένα διαμέρισμα αυτού του μεγέθους έχει ανάγκη ώστε να λειτουργήσει άψογα» προσθέτουν οι αρχιτέκτονες του Polisgram.

Φιλόξενο, γεμάτο χρώμα, άνετο και διαχρονικά κομψό, το υπέροχο αυτό διαμέρισμα στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης παραπέμπει στη φινέτσα μια άλλης εποχής, καταφέρνοντας όμως να θεωρείται επίκαιρο.

Φωτογραφίες: Ιωάννα Φωτιάδου, Polisgram Architects





SHARE