Δείτε τους εντυπωσιακούς χώρους του
Δείτε τους εντυπωσιακούς χώρους του
INTERIOR DESIGN

Πώς ένα διαμέρισμα στην πλατεία Μαβίλη μεταμορφώθηκε σε εντυπωσιακό loft -Δείτε το πριν και το μετά


Το ADD Architecture Studio επιμελήθηκε τον ανασχεδιασμό ενός διαμερίσματος στην πλατεία Μαβίλη και τη μεταμόρφωσή του σε ευρύχωρο loft.

Το έργο αφορά στη μετατροπή ενός διαμερίσματος σε ευρύχωρο Belvedere Loft το οποίο βρίσκεται στην περιοχή της πλατείας Μαβίλη, στο κέντρο της Αθήνας.

Η πρόταση χρησιμοποιεί το σχεδιασμό του φωτός και των επίπλων για τη δημιουργία μιας γαλήνιας μίνιμαλ αίσθησης.

Το διαμέρισμα καταλαμβάνει το τελευταίο όροφο που δημιουργείται από τη δεύτερη οπισθοχώρηση «ρετιρέ» ενός κτιρίου πολυκατοικίας, γεγονός που του χαρίζει άπλετο φυσικό διαμπερή φωτισμό και προνομιακές οπτικές φυγές προς τον αστικό ορίζοντα.

Ο κυρίως χώρος του loft φιλοξενεί τους χώρους του καθιστικού, της κουζίνας και της τραπεζαρίας. Ο open plan σχεδιασμός προσαρμόζεται και εκμεταλλεύεται την εγκάρσια διαμπερότητα του χώρου. Οι χώροι διημέρευσης τοποθετούνται κατά σειρά κατά τη διαμήκη διάσταση και οριοθετούνται ήπια μέσω της προσεκτικά επιλεγμένης επίπλωσης και της δαπεδόστρωσης.

Το interior design πλαισιώνεται από την επιλογή εμβληματικών επίπλων όπως η Ant Chair του Arne Jacobsen και το Slit Table της Hay. Ο καναπές του καθιστικού σχεδιάστηκε για το συγκεκριμένο έργο από το ADD Architecture Studio.

Δείτε πώς ήταν το διαμέρισμα πριν την ανακαίνιση:

Το υφιστάμενο τζάκι του καθιστικού με τη χαρακτηριστική έδραση επί δαπέδου διατηρήθηκε και ενσωματώθηκε στο νέο σχεδιασμό επίπλου καθιστικού που με πρισματικές μορφές δημιουργεί κρυφές εσοχές ατμοσφαιρικού φωτισμού.

Ο χώρος της κουζίνας αντιμετωπίστηκε ως το βασικό σημείο εστίασης και σχεδιάστηκε ως ένα «λειτουργικό φόντο» που ορίζει την αισθητική ταυτότητα του χώρου. Ο συνδυασμός ξυλείας σε σκούρα ανθρακί απόχρωση και μαρμάρου σε θερμότερο χρωματικό τόνο αποτελεί το μοτίβο αποχρώσεων στο οποίο κινείται ο γενικός σχεδιασμός του loft.

Η μεταμόρφωση του διαμερίσματος στην πλατεία Μαβίλη:

Η διαμήκης πλευρά του loft καταλαμβάνεται από την εκτεταμένη βεράντα που δημιουργείται από την οπισθοχώρηση «ρετιρέ». Εκεί τοποθετείται το σύνολο τραπεζαρίας εξωτερικού χώρου Tio Dining Chair & Tio Table του Chris Martin και χαλαρό καθιστικό με τις Desert Chair της Ferm που απολαμβάνουν απρόσκοπτη θέα προς τον διάσημο «Πύργο Αθηνών».

Ο προηγουμένως ενιαίος χώρος υπνοδωματίου 2 κρεβατιών διαχωρίστηκε για τη δημιουργία ενός master bedroom και ενός ξενώνα, ικανών να φιλοξενήσουν 2 ζευγάρια. Το κάθε υπνοδωμάτιο υιοθετεί μια διαφορετική design ταυτότητα από το υπόλοιπο διαμέρισμα.

Το master bedroom χαρακτηρίζεται από τον γαλήνιο χρωματισμό σε μπλε απόχρωση που συμπληρώνει τη ξύλινη κατασκευή που αποτελεί το προσκεφάλι και ενσωματώνει τα κομοδίνα και κρυφό φωτισμό.

Ο ξενώνας ενσωματώνει επιρροές ιαπωνικής αρχιτεκτονικής προκειμένου να επιτύχει τη βέλτιστη χρήση του περιορισμένου διαθέσιμου χώρου.

Το loft έχει διακοσμηθεί με αντικείμενα συγκεντρωμένα κατά τα ταξίδια του ιδιοκτήτη στις χώρες της Ν. Αφρικής που παράλληλα με το σημειακό χρωματισμό των τοίχων σε ροδακινί τόνο δημιουργούν ένα διαμέρισμα με αυθεντικό χαρακτήρα ξεχωριστή αισθητική.

Οι ADD είναι ένα αρχιτεκτονικό design γραφείο με έδρα την Αθήνα που εστιάζει στη δημιουργία μοναδικών εμπειριών χώρου μέσα από το σχεδιασμό κτιρίων, εσωτερικών χώρων και αντικειμένων.

Οι ADD εφαρμόζουν μια ολιστική προσέγγιση σε κάθε έργο, συνδυάζοντας Αρχιτεκτονικό Σχεδιασμό, Σχεδιασμό Φωτισμού και Interior Design από τα πρώτα στάδια του σχεδιασμού, καταλήγοντας σε ένα συνεκτικό τελικό αποτέλεσμα με ισχυρή και αναγνωρίσιμη ταυτότητα.

Info: www.addarchstudio.com, https://www.facebook.com/addarchstudio, https://www.instagram.com/addarchstudio

SHARE