fbpx Ένα διαμέρισμα στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης υμνεί τη φινέτσα της μίνιμαλ αισθητικής | BOVARY
διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη Αριστοτέλους
Φωτογραφία: Normless
SHARE
HOUSE TOUR

Ένα διαμέρισμα στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης υμνεί τη φινέτσα της μίνιμαλ αισθητικής


Ενα εκπληκτικό διαμέρισμα στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης υμνεί την καλαισθησία και την κομψότητα του μίνιμαλ.

Ανεπιτήδευτη κομψότητα, χωρίς περιττά διακοσμητικά, η φινέτσα του ξύλου και η πολυτέλεια του μαρμάρου συνθέτουν, μεταξύ άλλων, το interior design μιας ονειρεμένης κατοικίας στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, μόλις λίγα μέτρα από την πλατεία Αριστοτέλους. Ο σχεδιασμός ανήκει στην ομάδα του αρχιτεκτονικού γραφείο Normless, η οποία έδωσε ζωή στο όραμα των ιδιοκτητών.

Το διαμέρισμα βρίσκεται στον 3ο όροφο πολυκατοικίας. Πρόκειται για τμήμα μεγαλύτερου διαμερίσματος το οποίο διαχωρίστηκε σε δύο ανεξάρτητους και αυτοτελείς λειτουργικά χώρους. Οι ιδιοκτήτες ήθελαν έναν χώρο που να είναι ταυτόχρονα λιτό αλλά και λειτουργικό, όπου συνδυάζονται αρμονικά οι ξενοδοχειακού χαρακτήρα ανέσεις με τη ζεστή ατμόσφαιρα μιας κατοικίας.

Λόγω της παλαιότητας του διαμερίσματος και της νέας του χρήσης ως χώρου βραχυχρόνιας μίσθωσης, το διαμέρισμα ανακατασκευάστηκε πλήρως από την ομάδα του αρχιτεκτονικού γραφείου Normless, ενώ προσαρμόστηκε στις design τάσεις του σήμερα. Στα 82 τ.μ. της κατοικίας κανείς συναντά έναν άνετο χώρο υποδοχής με ξύλινες επενδύσεις και επιπλέον αποθηκευτικούς χώρους καθώς και μια ενιαία κουζίνα η οποία επικοινωνεί τόσο με το σαλόνι όσο και με την τραπεζαρία.

διαμέρισμα Θεσσαλονίκη Αριστοτέλους
διαμέρισμα Θεσσαλονίκη Αριστοτέλους

Ο διάδρομος που οδηγούσε στα υπνοδωμάτια διατηρήθηκε, προκειμένου να απομονώνονται οι ιδιωτικοί χώροι και τα μπάνια. Με σκοπό να διαφοροποιηθεί ο χώρος της κουζίνας από το υπόλοιπο καθιστικό, χωρίς, όμως, να δημιουργηθούν νέα χωρίσματα, οι περιμετρικοί τοίχοι και η οροφή διαχωρίστηκαν χρωματικά, δημιουργώντας ένα «box in a box».

διαμέρισμα Θεσσαλονίκη Αριστοτέλους

Μεταξύ του χώρου της τραπεζαρίας και του καθιστικού παρεμβάλλεται ένα ιδιαίτερο custom designed έπιπλο με περσίδες, το οποίο επιτρέπει την οπτική επικοινωνία των δύο χώρων, εξασφαλίζοντας παράλληλα τον λειτουργικό διαχωρισμό τους. Επίσης, λειτουργεί ως χρηστικό και στιλάτο έπιπλο τηλεόρασης, με όλους τους απαραίτητους αποθηκευτικούς χώρους.

διαμέρισμα Θεσσαλονίκη Αριστοτέλους
διαμέρισμα Θεσσαλονίκη Αριστοτέλους
διαμέρισμα Θεσσαλονίκη Αριστοτέλους

Στον χώρο της εισόδου κατασκευάστηκε μία ξύλινη σύνθεση στην οποία έχει προσαρμοστεί το θερμαντικό σώμα έτσι ώστε να μη γίνεται άμεσα αντιληπτό και να διατηρηθεί άθικτη η καλαισθησία του χώρου. Παράλληλα, ξεχωρίζει ο κομψός καθρέπτης και τα γεωμετρικά και chic κρεμαστά φωτιστικά.

Τα υπνοδωμάτια του διαμερίσματος, ακολουθούν τις ίδιες σχεδιαστικές γραμμές, με απλές γεωμετρίες, φυσικά υλικά, όπως η φυσική δρυς που χρησιμοποιήθηκε στο δάπεδο και στην επίπλωση. Οι σκούρες επιφάνειες και οι μαύρες λεπτομέρειες στα φωτιστικά συμπληρώνουν το design και δημιουργούν ένα ζεστό και φιλόξενο χώρο.

Οι ξύλινες επενδύσεις σε φυσικό δρύινο χρώμα σε συνδυασμό με τις λευκές ματ επιφάνειες, ενισχύουν τις λιτές γεωμετρικές γραμμές της minimal αισθητικής του διαμερίσματος.

Το μαύρο μάρμαρο επιλέχθηκε ως βασικό στοιχείο επένδυσης για το δάπεδο και τους τοίχους της ντουζιέρας του κυρίως μπάνιου, το οποίο χαρίζει μια αίσθηση πολυτέλειας.

Φωτογραφίες: Normless, www.normless.gr





SHARE